Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Măsura 141„Sprijinirea fermelor agricole de semisubziste

Mesajde eugen » 21 Mar 2012, 22:12

Buna seara!Am si eu o intrebare, m-am regasit pe lista cu proiecte eligibile, PFA-ul trebuie sa-l fac inainte sau in momentul cand primesc notificarea scrisa sau telefonica? Cei care stiu rog un raspuns cam in cat timp a venit notificarea la voi?
Fericit esti atunci cand esti multumit cu ceea ceai. Nu atunci cand o sa ai tot ce iti doresti
eugen

Mesajde adycnst » 21 Mar 2012, 23:50

...pfa-ul il faci dupa ce primesti notificarea. daca esti sigur ca dosarul este si finantabil poti incepe sa faci pfa-ul!
adycnst

Mesajde viorelolt » 22 Mar 2012, 10:35

http://www.incont.ro/agricultura/fermie ... ltura.html
Asta clarifica in sfarsit lucrurile.
viorelolt

Mesajde proapis13 » 22 Mar 2012, 18:42

Lucrurile sunt clarificate de 2 ani de cind se aplica legea
numai ca peste tot sunt tot felul de zvonaci si raspindaci
Iar la Finante publice in loc sa se citeasca legea si sa se aplice functionarii
in mare parte joaca solitaire sau tetris,eu unul cind am fost asta faceau.
Am mers de acasa cu temele facute si NU am platit 1ron impozit
Daca citeati aici http://www.forum.stuparitul.com/viewtop ... f=28&t=668
nu mai avea loc discutia de mai sus
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde pngflorin » 22 Mar 2012, 22:17

Fermierii inregistrati ca PFA nu trebuie sa plateasca impozit pe veniturile din agricultura
Fermierii inregistrati ca persoane fizice autorizate (PFA) nu trebuie sa plateasca impozit pe veniturile din agricultura, afirma deputatul UDMR Edler Andras, situatia fiind clarificata in urma discutiilor cu MFP, care va propune un nou sistem de impozitare a veniturilor agricole "semnificative".
Fermierii inregistrati ca PFA nu trebuie sa plateasca impozit pe veniturile din agricultura
Deputatul UDMR de Covasna Edler Andras a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa ca agricultorii care s-au inregistrat ca persoane fizice autorizate (PFA) nu trebuie sa plateasca in viitor impozit pe veniturile realizate, scrie Mediafax.

El a mentionat ca Ministerul Finantelor, in consens cu cel al Agriculturii, a emis, vinerea trecuta, o circulara in acest sens.

"Avand in vedere ca sute de mii de fermieri care au beneficiat de sprijin de la MADR au trebuit sa devina persoane fizice autorizate (PFA), s-au cerut clarificari privind impozitarea PFA. La solicitarea MADR, Ministerul Finantelor Publice a trimis in teritoriu o circulara prin care se clarifica, dupa multe discutii si ambiguitati, ca persoanele fizice care desfasoara activitati agricole in baza unei autorizatii (PFA; II; AF) nu platesc impozit pe veniturile realizate in agricultura. Subliniem faptul ca in acest moment, la nivelul MADR nu exista un proiect de act normativ care sa introduca o noua forma de impozitare pentru producatorii agricoli", se arata intr-o precizare transmisa de Ministerul Agriculturii.

Deputatul Edler a afirmat ca foarte multi fermieri s-au inregistrat in ultimii ani ca PFA, in vederea accesarii fondurilor europene, si la acel moment au aflat ca, daca pana atunci nu a trebuit sa plateasca impozit pe veniturile realizate din agricultura, odata cu trecerea la PFA, Fiscul le cere impozit.

Potrivit sursei citate, in consecinta, cei care au platit impozit vor putea solicita restituirea acestuia.

La randul sau, secretarul de stat Tanczos Barna a apreciat drept o realizare uriasa clarificarea aspectelor "cateodata ambigue" din Codul Fiscal si din normele de aplicare.
pngflorin

Mesajde pngflorin » 22 Mar 2012, 22:18

FELICITARI....din nou ungurii salveaza Romania.......nu e o critica , ci doar o remarca cu gust amar pt mine.
pngflorin

Mesajde peterneamt » 23 Mar 2012, 00:57

pngflorin scrie:FELICITARI....din nou ungurii salveaza Romania.......nu e o critica , ci doar o remarca cu gust amar pt mine.

E oarece diferenta intre ungur si maghiar ai grije mare .
peterneamt

Mesajde nellu.ar » 23 Mar 2012, 23:42

Care este diferenta neamtule?
nellu.ar

Mesajde jiji » 24 Mar 2012, 15:48

salut
din cate am vazut eu la tv un ungur a propus sa fie inpozitat venitul provenit din agricultura iar in urma discutiilor ivite ministrul agriculturii a spus ca nu are de gand sa impoziteze agricultura
jiji

Mesajde laur1 » 24 Mar 2012, 16:51

am intrebat o albina azi daca imi poate da 1000Kg/ha. Raspunsul ei a fost.......nemtudont romano.
Daca voi nu ma vreti,eu va vreu!
laur1

Fonduri europene - intrebare

Mesajde Cipri S » 24 Mar 2012, 21:59

Are idee cineva daca,ca functionar public care lucreaza la APIA poti depunde proiect 141 sau 112 fara a fi in incompatibilitate?
Rog sa raspunda numai cei ce sunt in tema cu asa ceva,care sunt in aceasta situatie,sau care au studii de specialitate si pot da un raspuns concret cu trimitere la legislatia noastra.
A doua intrebare: Proiectul 141 poate fi eligibil pe o ferma mixta? Spre exemplu : 10 stupi+ cativa ari de legume+ cativa ari de flori, sa faca minim 2 UDE?
Multumesc anticipat!
O seara buna tuturor!
Cipri S

Re: Fonduri europene - intrebare

Mesajde augustin » 24 Mar 2012, 22:29

A doua intrebare: Proiectul 141 poate fi eligibil pe o ferma mixta? Spre exemplu : 10 stupi+ cativa ari de legume+ cativa ari de flori..

Da, au mai facut si altii.
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde augustin » 24 Mar 2012, 22:31

Are idee cineva daca,ca functionar public care lucreaza la APIA poti depunde proiect 141 sau 112 fara a fi in incompatibilitate?

Da. au mai facut si altii. Nu stiu daca erau angajati la APIA, dar lucrau in sistem.
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde alt stupar » 25 Mar 2012, 21:00

Cipri S scrie:Are idee cineva daca,ca functionar public care lucreaza la APIA poti depunde proiect 141 sau 112 fara a fi in incompatibilitate?
Rog sa raspunda numai cei ce sunt in tema cu asa ceva,care sunt in aceasta situatie,sau care au studii de specialitate si pot da un raspuns concret cu trimitere la legislatia noastra.
A doua intrebare: Proiectul 141 poate fi eligibil pe o ferma mixta? Spre exemplu : 10 stupi+ cativa ari de legume+ cativa ari de flori, sa faca minim 2 UDE?
Multumesc anticipat!
O seara buna tuturor!

1. Da. odata cu reduceri de salarii s-a ”umblat” la incompatibilitati si acum se poate, fara probleme;
2. Da. Ideea este ca dupa ce proiectul este declarat eligibil si intra la finantare, acea crestere (in UDE-uri), trebuie facuta intr-un sector determinat, exclus ”um pic acolo, un gram dincolo” Deci, atentie la intocmirea planului de afaceri.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Cipri S » 25 Mar 2012, 22:30

Alt stupar.. multumesc frumos pt informatii,scurte,concise si la obiect! Toate bune!
Cipri S

Mesajde lucky5strike » 25 Mar 2012, 22:55

Am sa unesc discutiile, se refera la masura 141.

1. Nu stapanesc suficient treaba cu incompatibilitatile, dar stiu ca politistii, de exemplu, fac proiecte pe numele nevestelor, etc.
2. Indirect poate te ajuta: cunosc persoana care a aplicat la 112 pe ferma mixta, avea UDE calculate pe ciupercarie si stupina.

Din ce zic alti colegi mai sus, probabil ai unda verde pe ambele puncte.
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA