Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stimulare 2012

Mesajde Minoiuf » 15 Mar 2012, 21:46

valentin scrie:Aici aveti perfecta dreptate.Am 2zile decind le dau lapte praf la troc si,cind vedeam citeo albina ca in loc sa se duca catre stupi ,zbura peste casa la vecini.norocu meu ca are decit 1stup si une maninca100 poate minca si 101.dar de acum inainte cea mai buna varianta este siropu cu lapte praf sau cu zer

Buna seara. Pai si care ar fi reteta de sirop cu lapte praf? Este indicat numai lapte praf uman sau merge si din ala pt animale? Care ar fi limitele de proteina, grasimi, cenusa(asta in cazul in care scrie pe prospect) maxime sau minime pe care ar trebui sa le contina?
Minoiuf

Mesajde badguy_goodguy » 15 Mar 2012, 22:02

Minoiuf scrie:
valentin scrie:Aici aveti perfecta dreptate.Am 2zile decind le dau lapte praf la troc si,cind vedeam citeo albina ca in loc sa se duca catre stupi ,zbura peste casa la vecini.norocu meu ca are decit 1stup si une maninca100 poate minca si 101.dar de acum inainte cea mai buna varianta este siropu cu lapte praf sau cu zer

Buna seara. Pai si care ar fi reteta de sirop cu lapte praf? Este indicat numai lapte praf uman sau merge si din ala pt animale? Care ar fi limitele de proteina, grasimi, cenusa(asta in cazul in care scrie pe prospect) maxime sau minime pe care ar trebui sa le contina?

Se pune lapte praf pt. vitel :) cel mai bun raport pret/calitate.

Faci turte din ele, amesteci cu zahar 2:1 pana cand obtii ceva tare, si il pui sus pe rame :) le dai cate 200-300 grame in functie de familie, ca nu il consuma la fel de repede ca pe trutele din zahar.

Ar fi indicat sa pui si un pic de polen daca ai ... macar pt. miros, daca nu e bine si asa.

Unii mai pun cate o lamaie cand framanta turta, si chiar complexe de vitamine B si D. (fiole din alea injectabile).
Poti lungi turtele cu faina de soia,etc.
Sfat: pune si cateva linguritze de ulei de floarea soarelui daca ai.

Aici, daca stii engleza:

http://www.youtube.com/watch?v=WX4O1yeSf8I
badguy_goodguy

Mesajde gica.mosu » 15 Mar 2012, 22:08

Minoiuf scrie:

Va recomand sa cititi la stimularea de la a la z-pct-4(asa fac eu cu rez ff bune) iar in ce priveste limite..proteine etc
vezi turte cu l praf=cozonac un raspuns f pertinent si la subiect dat de -peterneamt...Sa-na-ta-te...mosuuu!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde cristi_vidican » 16 Mar 2012, 15:50

La mine in zona azi a fost prima zi serioasa de primavara. Albinele aduc polen (galben si portocaliu) destul de bine, o albina cu polen cam la 6-10 secunde in perioada de varf. Asta e cea mai buna stimulare pentru un stup.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde popik50 » 16 Mar 2012, 17:15

cristi_vidican scrie:La mine in zona azi a fost prima zi serioasa de primavara. Albinele aduc polen (galben si portocaliu) destul de bine, o albina cu polen cam la 6-10 secunde in perioada de varf. Asta e cea mai buna stimulare pentru un stup.

De la ce plante sau pomi crezi ca aduc polen ?
popik50

Mesajde cristi_vidican » 16 Mar 2012, 17:38

popik50 scrie:De la ce plante sau pomi crezi ca aduc polen ?

Exact nu stiu. Am o padure la 500 de m si stiu ca este si corn prin ea. E prima primavara in locul acesta. Salcia capreasca inca nu are polen. Dar a puscat mugurul si in cateva zile avem polen si de la salcie. Posibil sa fie si de la ghiocei. Luni am timp sa merg pana la padure sa vad situatia.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Minoiuf » 16 Mar 2012, 22:01

badguy_goodguy scrie:
Minoiuf scrie:

Se pune lapte praf pt. vitel :) cel mai bun raport pret/calitate.

Faci turte din ele, amesteci cu zahar 2:1 pana cand obtii ceva tare, si il pui sus pe rame :) le dai cate 200-300 grame in functie de familie, ca nu il consuma la fel de repede ca pe trutele din zahar.

Ar fi indicat sa pui si un pic de polen daca ai ... macar pt. miros, daca nu e bine si asa.

Unii mai pun cate o lamaie cand framanta turta, si chiar complexe de vitamine B si D. (fiole din alea injectabile).
Poti lungi turtele cu faina de soia,etc.
Sfat: pune si cateva linguritze de ulei de floarea soarelui daca ai.

Aici, daca stii engleza:

http://www.youtube.com/watch?v=WX4O1yeSf8I

Adica vrei sa spui ca pun doar zahar si lapte praf (2:1) si ceai ? sau daca am pun miere? lamiie de obicei pun si mai dau si 2-3 cepe prin razatoare pe care o pun cu totul .
Minoiuf

Mesajde Minoiuf » 16 Mar 2012, 22:05

Oricum eu nu am incercat lapte praf zootehnic (nu am stiut k e bun) ma chinuiam sa cumpar doar din ala pt uz uman, dar daca spuneti ca este bun am sa incerc , ca oricum e foarte mare diferenta de pret.
Minoiuf

Mesajde badguy_goodguy » 17 Mar 2012, 09:04

Minoiuf scrie:Oricum eu nu am incercat lapte praf zootehnic (nu am stiut k e bun) ma chinuiam sa cumpar doar din ala pt uz uman, dar daca spuneti ca este bun am sa incerc , ca oricum e foarte mare diferenta de pret.

Da,dar sa fie de vitel, nu din ala pt. purcel....
badguy_goodguy

Mesajde gabush86 » 01 Apr 2012, 17:54

care sunt cantitatile maxime care le folositi pentru stimulare acum primavara ?
gabush86

Mesajde Minoiuf » 01 Apr 2012, 18:59

Eu unul le-am pus mai multa,cum il consuma le mai pun . Dar la cite o familie am observat ca o baga in celule ,nu o comsuma pe toata.(doar la cei puternici si care mai au si miere mai multa in celule) . O fi bine , ca le ocupa celulele si matca unde mai depune?
Minoiuf

Mesajde dorindafi » 01 Apr 2012, 19:37

gabush86 scrie:care sunt cantitatile maxime care le folositi pentru stimulare acum primavara ?

nu e nimic batut in cuie
dorindafi

Mesajde Bee Happy » 01 Apr 2012, 21:06

Minoiuf scrie:Eu unul le-am pus mai multa,cum il consuma le mai pun . Dar la cite o familie am observat ca o baga in celule ,nu o comsuma pe toata.(doar la cei puternici si care mai au si miere mai multa in celule) . O fi bine , ca le ocupa celulele si matca unde mai depune?

Hranirea de stimulare are scopul de a mentine sau creste ponta matcii. De aia ii si zice stimulare. Este un motiv puternic, pentru care se recomanda cantitatea de 200- 300 ml. Imitarea unui cules de intretinere, ajuta la dezvoltarea normala a familiei.
Daca te gandesti sa practici metoda ''doi in unu', adica sa stimulezi la doua trei zile cu cantitati mai mari in interesul de a face si completarea rezervelor, s-ar putea ca efectul sa fie altul decat cel dorit. Completare este completare si se face in anumite perioade, iar stimularea este stimulare si se face iarasi tinand cont de mai multi factori.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde proapis13 » 01 Apr 2012, 21:14

Minoiuf scrie:Eu unul le-am pus mai multa,cum il consuma le mai pun . Dar la cite o familie am observat ca o baga in celule ,nu o comsuma pe toata.(doar la cei puternici si care mai au si miere mai multa in celule) . O fi bine , ca le ocupa celulele si matca unde mai depune?

Am vazut o frumusete de scari din aluminiu la magazinele de profil :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 01 Apr 2012, 21:27

Stimulare la o ferma apicola din Rusia
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde bobby_76 » 02 Apr 2012, 22:32

[quote="proapis13"]Stimulare la o ferma apicola din Rusia

dap...treaba serioasa. Nu stiu cum le-ar veni lor, la cate familii am vz acolo, sa umble cu sticluta de 2L, printre ei. Oamenii se exprima serios, cu rezerv de 1t. Totusi, cred eu ca acolo fac putina completare, parka prea mult tine furtunul pe stup. sau il pulverizeaza cumva, ca nu-mi dau seama exact?..
Bun material.Treaba serioasa, nu e de gluma la asemenea volum
bobby_76

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR