Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Adi Hodis

Mesajde andrei_calinescu » 13 Apr 2012, 10:50

Adi,

Iti dau o sugestie.
Lucrul cu albina e usor, o pui intr-o cutie si isi vede ea de treaba.
Ce ar trebui neaparat sa dibui tu si temeinic e managementul de acolo in apicultura.
Adica lucrul programatic cu albina, din punct de vedere economic, al conducerii unei astfel de afaceri.
Astea sunt lacunare la noi si nu vad de unde ar putea veni daca nu din astfel de locuri Occidentale.
Cum e organizata rotirea coloniilor, cum isi calculeaza fermierul cati roi si cate matci trebe sa produca pe an, pentru la anul, etc.
Eventual aplicatii informatice ce reflecta fluxul financiar intr-o ferma apicola.
Asta e informatie care nu circula liber.
andrei_calinescu

Mesajde jonny_it » 14 Apr 2012, 11:03

Americanii cu "managementul" lor perfect au ramas fara cateva milioane de familii de albine ...

2000 i.Hr. – Ia si mananca radacina asta.
1000 d.Hr. – Radacina asta e pagana; mai bine spune rugaciunea asta.
1850 d.Hr. – Rugaciunea e superstitie, mai bine bea potiunea asta.
1940 d.Hr. – Potiunea asta e facuta din untura de sarpe; mai bine ia pastila asta.
1985 d.Hr. – Pastila asta nu e eficienta; mai bine ia antibioticul asta.
2000 d.Hr. – Antibioticul e artificial. Ia si mananca radacina asta.
jonny_it

Mesajde Adi Hodis » 14 Apr 2012, 14:11

@ Cristi Vidican ... ai zis bine, e mai greu sa fac in Romania ceea ce se poate aici.
Diferenta este mare ... asta e !.

Te salut !.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 14 Apr 2012, 14:23

Andrei ... salutari si tie.
Asa este, e usor lucrul cu albina, mai greu este sa o ai, stii bine catzi bani inghite o "randuiala" ...
Odata ce ai totul in functiune, managementul vine de la sine, in functie de nivel ... dar infiintarea afacerii este cel mai greu intotdeauna ... ca deh, banii ...
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 14 Apr 2012, 14:42

Jonny ... asa, si ... culmea, tot cu albine se ocupa multi americani.
Ai rabdare sa treaca euforia fondurilor UE si vom vedea cate familii de albine vor da " coltzul" ... inclusiv si la unii dintre cei ce aveau albine inainte de fonduri.
Din marele val de proaspeti stupari ... putini sint cei care vor sa stie ce sa faca in caz de boli ori, cum sa le evite ... si e suficient o stupina cu loca ashezata intre alte stupine duse in pastoral.
Adi Hodis

Mesajde jonny_it » 14 Apr 2012, 16:48

Adi Hodis scrie:Jonny ... asa, si ... culmea, tot cu albine se ocupa multi americani.
Ai rabdare sa treaca euforia fondurilor UE si vom vedea cate familii de albine vor da " coltzul" ... inclusiv si la unii dintre cei ce aveau albine inainte de fonduri.
Din marele val de proaspeti stupari ... putini sint cei care vor sa stie ce sa faca in caz de boli ori, cum sa le evite ... si e suficient o stupina cu loca ashezata intre alte stupine duse in pastoral.

Da, nu am zis ca nu o sa se mai ocupe, dar importa albine din Australia pentru ca pierderile au fost si inca sunt mari. Probabil stii ca si acolo se primesc bani de la stat pentru refacerea efectivelor.

Cat despre banii UE cat timp o sa existe UE-ul nu prea vad de ce nu ar exista fonduri. Sunt tari cand astfel de subventii sunt ceva normal si functioneaza destul de bine inca de acum 10-30 de ani.
Subventiile te ajuta sa incepi .. daca dupa ce nu mai primesti bani nu mai reusesti sa supravetuiesti deja este problema ta. Din 2014(pentru intervalul 2014 - 2019) se modifica modul de alocare a subventiilor, adica vin bani dar sub alta forma si scop.
Cei care si-au batut joc de banii primiti o sa regrete .. cei care au stiut ce sa faca cu ei, foarte bine!
La noi nu reprezinta o problema foarte mare ca noii stupari nu stiu cu ce se mananca apicultura, problema este ca multi au stupii doar pe hartie, adica in momentul cand nu o sa mai primeasca bani nu o sa mai aiba stupi.
Semneaza unul care nu a primit subventii :)

In ce zona esti in SUA? Vezi ca mai sunt romani/apicultori prin SUA, ii gasesti pe forum-urile de apicultura de acolo.

Paste fericit!
jonny_it

Mesajde lucky5strike » 14 Apr 2012, 18:51

Ia mai lasati mai fondurile in pace, cu ele fara ele, albina tot culege.

Adi, sa-ti urez un Paste Fericit, cu sanatate, realizari si intoarcere fructuoasa!

;)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristi_vidican » 14 Apr 2012, 19:16

Adi, tu ce Pasti ai sarbatorit? American sau Romanesc?
Mai sarbatoresc americanii Pastile?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 14 Apr 2012, 19:32

lucky5strike scrie:Ia mai lasati mai fondurile in pace, cu ele fara ele, albina tot culege.

;)

Acum am aflat si noi asta :lol:

Paste fericit dl Profesor, Paste fericit Adi!
jonny_it

Mesajde teinegru64 » 14 Apr 2012, 22:40

Adi iti doresc ca in urmatorii 60 de ani sa faci Pastele langa albinele tale.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde namzeb » 15 Apr 2012, 14:14

Paste fericit pentru toti stuparii si realizarea tuturor dorintelor.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde Adi Hodis » 17 Apr 2012, 02:39

Va multumesc tuturor !.
Va doresc sanatate si multe bucurii !!!.
Adi Hodis

Mesajde ves.lucian.zabrani » 29 Apr 2012, 15:41

salut Adi !!! Dumnezeu sa te imbucure !!! sa stii ca Baix , bihorean de-al tau are cumparate de la mine 15 familii !!! sa fiti sanatosi amandoi cu familiile voastre !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde danman » 05 Mai 2012, 18:51

Adi Hodis scrie:Fund A V cu sita din aluminiu si obturator din tabla zincata.

Am folosit si eu sita de aluminiu dar deja imi pare rau... e foarte moale, foarte firava, usor de rupt. imi pare rau ca nu am mai pus ceva si nu am luat de inox. De fapt am vrut dar nu am gasit in momentul acela... Dv ce parere aveti de plasa de aluminiu? Dar de cea clasica din otel? Multumesc!
danman

Mesajde Adi Hodis » 11 Mai 2012, 14:25

danman scrie:... Dv ce parere aveti de plasa de aluminiu? Dar de cea clasica din otel? Multumesc!

Dane, inainte de a muta stupii in pastoral eu caut loc pe cat posibil sa fie curat, chiar fac curat daca trebuie. Stupii a'i pun pe niste leatzuri si astfel sita este la distantza de aprox 10 cm de sol. Este protejata si n-am avut probleme pina acum.
Sita din otel este mai rezistenta, stiu asta dar cea din aluminu nu rugineste si eu asta am preferat.
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 11 Mai 2012, 14:42

Niste imagini din Florida.
Fişiere ataşate
IMG_20120225_094749.jpg
Eu linga Palmeto.
IMG_20120309_173412.jpg
Portocal inflorit si cu fructe coapte.
IMG_20120309_173424.jpg
Un pic mai de aproape
IMG_20120311_112414.jpg
Stupi Illinois cu rame aproape identice cu ale MER.
IMG_20120311_105839.jpg
Adi Hodis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?