Astazi am fost nevoit sa impart un stup in doua.Am stup dadanat in 10 rame.Cred ca erau cam 20-30 botci ( si centrale si marginase , cam pe 5 rame ). Mentionez ca acum 3 zile era totul ok, 2-4 botci centrale, Pana acum nu a fost destula albina ca sa urce si in urma cu aceste 3 zile totul parea sa intre in normal, adica a urcat, a inceput sa ceruiasca FA si sa depuna miere in FC.
Astazi am avut parte de aceasta surpriza.Am impartit totul pe din doua, partea proasta e ca nu am putut sa gasesc regina batrana, era multa,multa albina tanara.Cam pe la ora 12 , fara vant , caldut...Am dat un tf la un prieten si el m-a invatat sa fac chestia asta.Acum , ora 19,30 este activitate la urdinusul original si lipsa la celalalt nou.Cred ca situatia asta e ok.
Maine , tot pe la 12 intentionez sa verific din nou .Am lasat la ambii roi cate 2 botci centrale ( nu erau gemene ).Daca gasesc regina batrana " ii intind gatul "?. Partea proasta e ca acum cand m-am uitat in cutia in care strang ceara am gasit o reginutza.De asemeni , cand "hacuiam" botcile am mai gasit o reginutza si am lasat-o in stupul prim. Multe regine.....Sa bag regina asta tanara in roiul nou ( fara activitate la urdinis? )
Sper ca nu v-am zapacit.....
Orisice idee este bine venita
Cu respect,
Liviu