Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: pagina lui Catalin_vl

Mesajde catalin_vl » 17 Apr 2012, 19:35

anul acesta in februarie mi-am cumparat doi stupi verticali 10rame.
la sfarsitul lui martie am cumparat prima familie pe care o am in stupul albastru.
in cel verde inca nu am albina dar urmeaza ca dupa salcam sa cumpar un roi.gradina cu pomi pe care o vedeti in poze este vatra lor, nu intra nimeni, iar pe viitor urmaresc sa o umplu cu stupi. dar asta va dura ceva pt ca investitia este mare si in plus nu prea am experienta . nu exista zi sa nu ma duc si sa vad albinele cum cara polen.
:D .Catalin!
Fişiere ataşate
v fbgf 003 (Small).jpg
v fbgf 002 (Small).jpg
v fbgf 001 (Small).jpg
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Mesajde popik50 » 17 Apr 2012, 20:31

Curaj si spor la treaba ;)
popik50

Mesajde catalin_vl » 17 Apr 2012, 20:52

curaj am, spor la treaba am, mai imi trebuie noroc si ajutorul dumneavoastra atunci cnd am probleme...
mersi popik50.... ;)
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Mesajde proapis13 » 17 Apr 2012, 20:58

Acum chiar ca ai intrat in marea familie a apicultorilor forumisti
Gata,te-a intepat albina,ai luat microbul stuparitului,nu mai e cale de intoarcere
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde catalin_vl » 17 Apr 2012, 21:21

proapis13, sa sti imi faceam griji la inceput sa nu fiu alergic ,am umblat cu pastila de claridin in buzunar.
mi-a fost teama dar asteptam cu mult interes sa fiu intepat , sa stiu sau nu daca am probleme... din fericire pt mine nu au fost probleme,nici macar umflatura...
:D
catalin_vl

Mesajde IonutMioveni » 17 Apr 2012, 22:47

Hristos a Inviat!!!
Super priveliste si totodata suna promitator inceputul.
Totul verde si cei doi stupi ....semn ca a venit primavara :)
Referitor la intepaturi....eu sambata aceasta cand faceam niste poze la stupi am primit o intepatura direct in pometele obrazului aproape de pleoapa ochiului stang si n.am patit nimic nici macar nu s-a umflat pana acum.
Parca-l vad si acum pe taica'miu cum radea de mine cu gura pana la urechi cand m.a vazut si auzit c.am zis vreo 2-3 fraze de dulce suparat fiind ca nu m-a intepat altundeva pe mana , picior , spate si c-o strigam pe mama sa vina sa-mi traga acul. Tata ca tata, dar sa vezi cu mama bataie de cap ca io-i spuneam sa traga acul cu unghia ca si cand ar razui ceva si ea nu dom'le dadea sa il apuce ca pe o aschie si sa-mi introduca tot veninu.n corp. Asta e merem inainte , dar nu-i rau delor ca noi sa avem intotdeauna un claritine la'ndemana sau vreo pastiluta ceva antiinflamator.
Toate cele bune si multa bafta in continuare Catalin!
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde catalin_vl » 18 Apr 2012, 18:55

ADEVARAT A INVIAT Ionut!
sper ca in timp sa pot umple acea gradina cu stupii...
toate cele bune Catalin...
catalin_vl

Mesajde catalin_vl » 25 Apr 2012, 20:43

pana acum nu am bagat rama la crescut, ma gandesc sa bag de sambata .
tot se anunta temperaturi de peste 30 gr. este bine ales momentu sau sa mai astept???
va intreb pt ca nu prea mai am rame cladite...Catalin!
catalin_vl

Mesajde dorindafi » 25 Apr 2012, 21:13

ma da la voi prunul a trecut?
dorindafi

Mesajde FLORINELU » 25 Apr 2012, 21:23

imi place livada ta,e bine ingrijita.
te rog sa ai grija de stupi mai mult ca de pomi.
cauta si citeste tot ce gasesti despre albine,si sa stii ca gasesti multe si pe internet.
dai-nainte cu tupeu,dar nu uita de citit. :!: :!: :roll: :roll:
FLORINELU

Mesajde catalin_vl » 26 Apr 2012, 20:29

a trecut prunu, dar e in putere marul ;)
de citit citesc mereu, dar una este teoria si alta este practica.......
sunt un cumul de factori de luat in calcul si eu cred ca pe undeva imi scapa ceva:
-temperatura
-puterea familiei
-rame puiet capacit care trebuie sa iasa in cateva zile
-albina care sa acopere ramele in intregime
-zona unde stai
-flora existenta etc.
este mai greu pt mine sa-mi pot da seama de toate odata...
din acest motiv apelez la voi. Catalin!
catalin_vl

Mesajde catalin_vl » 30 Apr 2012, 22:29

1 Mai....caldura, soare, salcamul a inceput sa inverzeasca.
cred ca in douo saptamani va inflorii....
cu aceasta ocazie va urez multa sanatate si forta de munca....
de acum incepe greul :) Catalin!
catalin_vl

Mesajde catalin_vl » 05 Mai 2012, 20:06

astazi am umblat la stup, si am pus si a 10-a rama in cuib.
mai sunt cateva zile si infloreste salcamul. :)
Catalin
Fişiere ataşate
pozele noastre 007 (Small).jpg
x
pozele noastre 006 (Small).jpg
hranitoru pe care se vad crescaturi
pozele noastre 003 (Small).jpg
eu in actiune
catalin_vl

Mesajde catalin_vl » 05 Mai 2012, 20:13

azi am o implinire , prima mea rama crescuta....
sunt foarte mandru de acest lucru.
am mai bagat o rama sa o creasaca pana in salcam.
dar am o problema ,am cat intreg ca si corpul si nu am rame crescute.... ce sa fac?
sa il umplu cu faguri artificiali sau sa pun 2-3 rame doar cu diafragma.... Catalin :roll:
Fişiere ataşate
pozele noastre 009 (Small).jpg
superrrrr
pozele noastre 008 (Small).jpg
rama crescuta in 3 zile
catalin_vl

Mesajde Adi Hodis » 06 Mai 2012, 06:22

catalin_vl scrie:curaj am, spor la treaba am, mai imi trebuie noroc si ajutorul dumneavoastra atunci cnd am probleme...
mersi popik50....

Salut Catalin si la mai multe bucurii ! ... dar sa stii ca astea depind numai de tine, nu si de noroc pt. ca lucrarile in apicultura nu se fac nicidecum sperand la noroc.
Norocul e la loterie si ... alte cele.
In fine, bun venit aici, adica in bransa stuparilor ca o sa vezi cat de dulce va fi mierea ... stai sa ajungi la stupi multi, ca apoi incepe adevaratele "dulcetzuri". :)
Pina acolo vei parcurge pasii necesari in intretinerea coloniilor de albine si iarasi zic, depinde de tine cat de bine iti vei insusi invatzaturile ca sa ai rezultate satisfacatoare.
De ce zic asta ? ... pai vazu-si bine ce iese daca faci ce NU trebuie, cand ai spart cuibul si a racit puietul.
Cuibul NU se sparge decat cu 1 rama odata, atunci cand ai albine pe inca 3-4 rame in plus fatza de ramele cu puiet deoarece astfel exista sigurantza ca puietul va fi acoperit si incalzit de albine.
Cartea spune ea bine dar mai clar iti "spune" colonia de albine cand si ce poti sa faci pentru a o ajuta ... si NU sa o incurci.

Deasemenea, stimularea se face cum scrie cartea insa dupa puterea coloniei ( nr-l de rame populate ) si are ca prim scop ponta matcii.

Pina si tratamentele se fac cum scrie cartea ( prospectul ) dar in functie de puterea coloniei ... adica iti "spune"/arata ea ce trebuie facut.

Cand se mai pot da faguri la construit ... colonia iti "arata" fagurei crescuti sub hranitor, deasupra ramelor din cuib daca are spatiu ... cand deschizi stupul si vezi acele crescaturi de ceara, e clar ca exista cules bun si albine suficiente pt. a adauga 1 rama la cladit, intre rama cu pastura si rama cu miere.
Spargerea cuibului este indicat a se face abia dupa ce colonia de albine are acel plus de albine, de 3-4 rame acoperite in plus pe langa cele cu puiet ( de regula in a 2-a decada a lunii APRILIE ) si cel mai eficient este sa o faci cu rama gata cladita si de culoare maro.
Pina la spargerea cuibului, largesti cuibul/adaugi 1 rama odata, dupa ce este cladita iar largesti/adaugi 1 rama si abia cand exista acel plus de albina, poti sparge cuibul cu 1 rama.

Eu am vazut stupari care in aprilie spargeau cuibul cu mai multe rame, chiar si necladite, practic ravasheau cuibul ... cica pregatea stupii pt. salcam. :shock:
In fatza urdinishelor era puiet racit, pietrificat, pe fundul stupilor la fel ... pe jos erau albine si trantori care nu puteau zbura, prezentau efectele Varroa ... ( eu vroiam sa cumpar albine pe-atunci dar ... am plecat val vartej din curtea alora ).
Si spuneau ancantati, daca o da Domnul noroc la salcam ... :roll:

ps
d'aia zic ca norocul in apicultura depinde mai antai de ... stupar. :idea:

Noroc si s'auzim de bine ! :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde catalin_vl » 06 Mai 2012, 10:48

ce trebuie sa fac in situatia mea?
sa pun catul plin cu faguri artificiali sau sa pun doar cateva delimitate cu diafragma....iar dupa o perioada sa completez si restu de rame tot artificiale??????
nu vreau sa iau rame deja crescute pt ca deja am vazut la cativa apicultori ce fel de rame voiau sa-mi vinda... bune doar de topit :o . astept parerile voastre urgent...Catalin
catalin_vl

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?