Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Maximus

Mesajde maximus » 06 Mai 2012, 12:29

Sunt pe acest forum din 2006 , aproape de la inceput. Chiar daca au existat si animozitati intre mine si alti membri, sunt constient ca mi-am adus o contributie consistenta aici, drept pentru care am ales sa prezint in continuare ceea ce ma defineste pe o pagina personala.

Consider ca detaliile legate de viata de zi cu zi sunt mai putin importante decat cele legate de albinarit, drept pentru care voi pune accentul pe acestea din urma.

Toata activitatea mea apicola a fost dedicata de la inceput cercetarii, obtinerea produselor si profitul venind ulterior, fara a constitui obiectivele cele mai importante.

Am un numar de colonii suficient incat sa imi asigure petrecerea tipului liber in cel mai placut mod, suportul de cercetare si baza de productie pentru matci, miere, polen, ceara.

Stupinele se afla in Jud Maramures ( cea mai mare), zona montana, stupina pepiniera pentru matci dar si de productie.

O mica parte din colonii se afla acasa in Jud. Valcea.

Ce ma defineste ca activitate apicola:

Am elaborat un sistem holistic de intretinere a albinelor, organic - natural pe care l-am denumit Sistemul Maximus, care are la baza tipul de stup ME cu 8 rame. A nu se confunda insa un sistem de lucru cu un tip de stup!!

Sistemul este acum definitivat, in spatele lui au stat ani de munca si observatie, si pot sa spun cu mandrie ca in tehnica de lucru, principiile si metodele utilizate reuneste elemente nemaintalnite pana acum in apicultura. La baza Sistemului Maximus stau principii de naturopatie, homeopatie, antroposofie.

Descrierea sistemului a fost inceputa acum 2 ani, cand am tiparit prima carte "Renasterea Stuparitului" si definitivata in aprilie 2012, dupa doi ani de munca prin tiparirea cele de-a doua carti , "Albinaritul in Sistem Maximus".

Aceasta reprezinta prima carte de Apicultura Naturala si Organica din Romania. Ceea ce am scris aici nu veti gasi nicaieri, pentru ca TOTUL reprezinta inovatiile proprii, avand la baza cercetarile personale.

De aproape 7 ani am renuntat la tratamentele chimice ( varachet, mavrirol), antibiotice, etc, pentru intretinerea coloniilor, fac numai miere de salcam si munte. In afara de coloniile intretinute pentru vanzare de roiuri, toate sunt pe faguri naturali, fara foita artificiala.

Fara sa ma laud va spun ca mierea mea nu asteapta cumparatorul, are o calitate si o savoare deosebita , am stiut sa o promovez si sa arat cumparatorului avantajul de a o consuma.

In plus, am elaborat metode de tratament pentru colonia de albine bazate pe dubla actiune , informationala si organica. Nu am dat niciodata gres cu ele, reusind sa stapanesc problemele de sanatate fara nici o dificultate. Ca fapt divers, loca americana de care se tem toti, poate fi foarte usor combatuta folosind aceste metode.

Fara sa o lungesc prea mult, doresc sa va spun ca am ajuns in sfarsit la nivelul la care pot sa ofer ceva concret si doresc sa impartasesc tuturor din cunoasterea mea in domeniul albinaritului. O cunoastere mai altfel fata de cea cu care suntem obisnuiti, care nu vine sa excluda ceea ce s-a stiut si se stie, ci vine sa imbrace totul intr-o noua forma.

In fine, acest mesaj nu se vrea a fi decat o mana intinsa catre toti iubitorii albinelor . Facandu-le lor viata mai usoara, ne-o facem si noua!
esentialul in apicultura este sa lasam albinele libere...
maximus

Re: Maximus

Mesajde catalin_vl » 06 Mai 2012, 12:54

imi place descrierea si ce este mai important ,ca reusiti sa nu folosiniti nici un fel de tratament... felicitari.
cartea dumnevoastra se gaseste pe piata sau o dati personal cunoscutilor?
eu sunt tot din Vilcea si pe viitor as vrea sa va pot vizita stupina, dar pina atunci cateva poze pt cei de pe forum ar fi de mare ajutor.. multa sanatate si spor in cea ce faceti. Catalin
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Mesajde Adi Hodis » 06 Mai 2012, 13:29

Pam-paaam !!! :shock:
Doar atit a durat hotararea de a nu mai scrie pe aici si supararea mare ?.

Cartea asta la ce pretz o fi, la 65 de lei ?.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Cristian IONITA » 06 Mai 2012, 14:41

Bravo Maximus .... ma bucur sincer ca ai reusit sa "revii"

Te astep cu cat mai multe amanunte despre modul de lucru.

Ma intereseaza in mod special partea cu saritul tratamentului .... inteleg ca nu mai faci deloc deloc? si te bazezi pe schimbarea anuala a matcilor impreuna cu viteza de rotatie a fagurilor mult mai mare?

Daca nu sunt indiscret as vrea sa stiu si cam care sunt cantitatile (miere, familii, roiuri, etc) valorificate si la ce preturi? Multi dintre noi ne-am dori sa traim din apicultura ... dar cel putin pana acum nu am vazut un plan de afaceri care sa permita acest lucru in conditiile limitarii culesurilor si neefectuarii de tratamente.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde balasbebe » 06 Mai 2012, 18:11

Eu am deocamdata doar 2 vetre. Sunt pe aceeasi linie, adica nu in directii opuse fata de resedinta. Le vizitez de cateva ori pe saptamana, ori pe rand, ori in aceeasi zi. este cam greu la acele distante de sute de kilometi sa faci stuparit. Aici este chichita. As vrea sa stiu cum poti sa dai sfaturi, sunt convins ca prin telefon sau prin alte mijloace moderne. Daca tratamentele pot sa fie mai discrete sau secrete, as vrea de la tine sa stiu cum reusesti. O stupina nu se poate intretine de la distanta.

Referitor la stupul tau pe 8 rame, eu am trecut pe un sistem doar pe 6 rame. Am tot redus cuibul pana am considerat ca 6 rame sunt suficiente.

Nu te intreb de tratamente ca are cine sa o faca. Era unul Milu care ne-a promis doar dar s-a facut ca ploua.
balasbebe

Mesajde Bambucha » 06 Mai 2012, 19:28

maximus scrie: Toata activitatea mea apicola a fost dedicata de la inceput cercetarii, obtinerea produselor si profitul venind ulterior, fara a constitui obiectivele cele mai importante.

Am un numar de colonii suficient incat sa imi asigure petrecerea tipului liber in cel mai placut mod,

Am elaborat un sistem holistic de intretinere a albinelor, organic - natural pe care l-am denumit Sistemul Maximus,

Aceasta reprezinta prima carte de Apicultura Naturala si Organica din Romania. Ceea ce am scris aici nu veti gasi nicaieri, pentru ca TOTUL reprezinta inovatiile proprii, avand la baza cercetarile personale.

De aproape 7 ani am renuntat la tratamentele chimice ( varachet, mavrirol), antibiotice, etc, pentru intretinerea coloniilor, fac numai miere de salcam si munte. In afara de coloniile intretinute pentru vanzare de roiuri, toate sunt pe faguri naturali, fara foita artificiala.

doresc sa va spun ca am ajuns in sfarsit la nivelul la care pot sa ofer ceva concret si doresc sa impartasesc tuturor din cunoasterea mea in domeniul albinaritului. O cunoastere mai altfel fata de cea cu care suntem obisnuiti, care nu vine sa excluda ceea ce s-a stiut si se stie, ci vine sa imbrace totul intr-o noua forma.

Daca la prima carte am avut o reticenta in a o cumpara, deoarece nu mi s-a parut interesanta, recunosc ca cea de a doua imi face cu ochiul. Sa fiu sincer un pret de 39 de lei este meritat pentru o particica din experienta ta acumulata in cei 7 ani de stuparit dedicati cercetarii.
Apicultura biodinamica este la primul pas in Romania, pentru a o imbratisa insa trebuiesc mai multi factori indepliniti, baza fiind modul de viata orientat catre spiritualitate (Antropozofia). Trebuiesc in primul rand intelese anumite linii filozofice precum si actiunile noastre (cunoasterea,stiinta) ale omului strans corelate cu si in natura.
Consider ca aceasta activitate (apicultura organica) a fost, este si va fi mereu una de nisa. Numai dupa ce va fi interferata cu principiile lui Steiner, ea va putea fi imbratisata de catre oameni iubitori de viata, natura, stiinta, cercetare, corelati la tot ce-i incojoara, si in acelasi timp care nu au grija traiului de maine.
Foarte multe pleaca si de la o anumita educatie, din pacate Waldorful desi prezent de 20 de ani in Romania nu a prea fost inteles, decat in cercuri foarte restranse.

P.S. Cateva poze in mijlocul albinelor in desfasurarea anumitor activitati ar incanta mult ochiul si inima!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde danut » 06 Mai 2012, 19:43

Felicitari dle.doctor!Respect pentru munca depusa ,va asteptam in continuare!
LIBERTATEA ESTE BUNUL CEL MAI DE PRET AL OMULUI!
danut

Mesajde maximus » 06 Mai 2012, 21:25

catalin_vl scrie:imi place descrierea si ce este mai important ,ca reusiti sa nu folosiniti nici un fel de tratament... felicitari.
cartea dumnevoastra se gaseste pe piata sau o dati personal cunoscutilor?
eu sunt tot din Vilcea si pe viitor as vrea sa va pot vizita stupina, dar pina atunci cateva poze pt cei de pe forum ar fi de mare ajutor.. multa sanatate si spor in cea ce faceti. Catalin

catalin, nu am spus ca nu folosesc nici un fel de tratament.

am spus doar ca am renuntat la tratamentele chimice, de sinteza si am elaborat remedii naturale care pe langa eficienta nu au remanenta toxica si nu constituie agenti stresori pentru colonie.

remediile sunt de doua tipuri, organice si informationale. le-am descris pe larg in cartea Albinaritul in Sistem Maximus, atat cum se prepara, cat si cum actioneaza asupra coloniei.

STERGE LINK DIN SEMNATURA !
Stii bine ca regulamentul interzice dar tu te crezi mai cu motz ?.

Semnat
Adi Hodis.
maximus

Mesajde maximus » 06 Mai 2012, 21:37

Cristian IONITA scrie:Bravo Maximus .... ma bucur sincer ca ai reusit sa "revii"

Te astep cu cat mai multe amanunte despre modul de lucru.

Ma intereseaza in mod special partea cu saritul tratamentului .... inteleg ca nu mai faci deloc deloc? si te bazezi pe schimbarea anuala a matcilor impreuna cu viteza de rotatie a fagurilor mult mai mare?

Daca nu sunt indiscret as vrea sa stiu si cam care sunt cantitatile (miere, familii, roiuri, etc) valorificate si la ce preturi? Multi dintre noi ne-am dori sa traim din apicultura ... dar cel putin pana acum nu am vazut un plan de afaceri care sa permita acest lucru in conditiile limitarii culesurilor si neefectuarii de tratamente.

Am raspuns la intrebarea cu tratamentul in mesajul de mai sus.

Trebuie sa intelegem ca pe langa remediile pe care le-am elaborat, sistemul de intretinere, metodele si principiile aplicate actioneaza ca un tot unitar. Acesta reprezinta de fapt "holisticul", abordarea integrala. Normal, suntem obisnuiti sa luam totul separat.

Eu vin si va arat abordarea integrala, albinaritul integrativ, holistic. De aceea am denumit totul "Sistemul Maximus", pentru ca elementele sale functioneaza sinergic, la fel ca rotitele unui mecanism. Pe parti separate nu are nici o valoare.

Poate ma veti acuza de publicitate mascata daca va spun: pentru a ma intelege trebuie sa ma cititi. Dar acesta e adevarul. Dupa aceea putem discuta pe o baza cunoscuta.

De ce am "revenit " pe acest forum?

Nu numai aici, ci si pe apiardeal am deschis o pagina personala.

Pentru ca vreau sa va aduc la cunostinta realizarile mele si vreau sa va ajut sa le intelegeti si sa le aplicati. Ceea ce va ofer este o cu totul alta abordare care se cere mai intai cunoscuta si abia apoi aplicata.
maximus

Mesajde maximus » 06 Mai 2012, 21:45

balasbebe scrie: As vrea sa stiu cum poti sa dai sfaturi, sunt convins ca prin telefon sau prin alte mijloace moderne. Daca tratamentele pot sa fie mai discrete sau secrete, as vrea de la tine sa stiu cum reusesti. O stupina nu se poate intretine de la distanta.

Nene balas, noi ne cunoastem personal. Nu cred ca sunt in masura sa dau sfaturi nimanui.

Sa prezint noi metode de lucru, remedii, da.Pentru aceasta am organizat si webinarii pe internet, mai nou am deschis si un forum unde toti cei interesati vor avea ocazia sa discute intre ei. Sunt deja persoane care lucreaza pe Sistemul Maximus de cel putin un an si au nevoie de suport in continuare, la fel ca cei care de-abia acum il adopta.

Tratamentele nu sunt nici secrete, nici discrete. Trebuie doar intelese si aplicate in contextul sistemului si nu separat.

Nu in ultimul rand eficienta si timpul de lucru redus reprezinta cele doua elemente esentiale obligatorii fara de care nu as fi putut realiza toate acestea.
maximus

Mesajde mircea » 06 Mai 2012, 21:49

Maximus
Laudabila activitatea ta in domeniul apiculturii.
Rugamintea mea este sa separi publicitatea si discutiile apicole.
Fii rezonabil, pentru publicitate foloseste Anunturi Apicole, care este vizitat in egala masura de apicultori.

Procedand cum procedezi acum (un mesaj ,o invitatie la cumparat cartea), transformi pagina de prezentare in "gunoi".

Succes !!
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde maximus » 06 Mai 2012, 21:56

Bambucha scrie:Daca la prima carte am avut o reticenta in a o cumpara, deoarece nu mi s-a parut interesanta, recunosc ca cea de a doua imi face cu ochiul. Sa fiu sincer un pret de 39 de lei este meritat pentru o particica din experienta ta acumulata in cei 7 ani de stuparit dedicati cercetarii.
Apicultura biodinamica este la primul pas in Romania, pentru a o imbratisa insa trebuiesc mai multi factori indepliniti, baza fiind modul de viata orientat catre spiritualitate (Antropozofia). Trebuiesc in primul rand intelese anumite linii filozofice precum si actiunile noastre (cunoasterea,stiinta) ale omului strans corelate cu si in natura.
Consider ca aceasta activitate (apicultura organica) a fost, este si va fi mereu una de nisa. Numai dupa ce va fi interferata cu principiile lui Steiner, ea va putea fi imbratisata de catre oameni iubitori de viata, natura, stiinta, cercetare, corelati la tot ce-i incojoara, si in acelasi timp care nu au grija traiului de maine.
Foarte multe pleaca si de la o anumita educatie, din pacate Waldorful desi prezent de 20 de ani in Romania nu a prea fost inteles, decat in cercuri foarte restranse.

P.S. Cateva poze in mijlocul albinelor in desfasurarea anumitor activitati ar incanta mult ochiul si inima!

Bambucha, cred ca in mesajele de mai sus am cuprins si raspunsul pentru tine.

Asa cum am precizat, Sistemul Maximus fiind bazat pe principii antroposofice, naturopate si homeopate trebuie foarte bine inteles. Metodele de lucru luate separat nu au nici o insemnatate daca nu sunt raportate la intreg.

Ma bucur ca ai priceput despre ce este vorba.

Voi incerca sa raspund aici tuturor, dar este absolut normal sa ne dam seama ca nu putem acoperi totul din intrebari pe forum.

Pe langa faptul ca doresc sa comunic si aici, si pe apiardeal, am deschis si un forum pe site-ul meu care are doar acest specific de apicultura holistica.

Sper sa nu nasc prin acest fapt ideea de "concurenta". Mai degraba m-as bucura sa se abordeze totul in "continuitate", comunicare.

Apicultura are nevoie de o noua haina pentru a rezista provocarilor , iar aceasta o reprezinta abordarea holistica , integrala.
maximus

Mesajde maximus » 06 Mai 2012, 22:03

mircea scrie:Maximus
Laudabila activitatea ta in domeniul apiculturii.
Rugamintea mea este sa separi publicitatea si discutiile apicole.
Fii rezonabil, pentru publicitate foloseste Anunturi Apicole, care este vizitat in egala masura de apicultori.

Procedand cum procedezi acum (un mesaj ,o invitatie la cumparat cartea), transformi pagina de prezentare in "gunoi".

Succes !!

Eram sigur ca vom ajunge "tot acolo".

Din pacate este vorba de cu totul altceva, de un sistem holistic cu care majoritatea nu sunt obisnuiti.

Pentru a discuta despre Sistemul Maximus el trebuie mai intai cunoscut si aplicat. De aceea este necesara citirea cartilor. Alta modalitate de a-l cunoaste nu exista.

intr-adevar, ma gandesc ca poate as fi avut ceva mai bun de facut decat sa umplu acest forum cu "gunoaie".
maximus

Mesajde mircea » 06 Mai 2012, 22:10

Stai linistit ca nu are nimeni nimic cu tine .
Din pacate o sa se intample exact ca in situatia celui ce prezenta Apiinvertul.
In zeci si sute de pagini nu a spus nimic, ci doar a transmis ca un "chinez" invitatii la cumparat siropul.

Vom trai si vom vedea. Sa ma insel eu...M-as bucura .
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde gabi bee » 06 Mai 2012, 22:17

va salut dle maximus ! sunt interesat de subiectul unei intretineri diferite ale albinelor dar pana acum nu a-ti spus nimic concret ! o sa ne spuneti ceva sau trebuie sa cumpar cartile ?
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde cristi_vidican » 06 Mai 2012, 22:45

O astfel de abordare n-are nici un viitor pe forum. Trimiterea la surse care costa bani pentru a continua apoi discutiile aici nu este in spiritul forumului.
Acest forum, ca si celelalte despre apicultura a ajuns aici datorita altruismului multora care au dat din ceea ce au cunoscut, fara sa ceara un ban pentru informatie.
Nu spun ca ceea ce ati scris trebuie copiat si pus aici sau pus pe internet ca sa fie gratis pt toata lumea. Cred in rasplatirea muncii fiecaruia, mai ales a celor care scriu carti.
Dar, aceasta abordare, cumparati-mi cartea si apoi mai discutam, mi se pare total impotriva spiritului acestui forum. Puteti linistit sa aveti astfel de discutii pe site-ul dumneavoastra, dar probabil ca acolo nu se inghesuie lumea.
Si nici pe anunturi lumea nu are timp de stat la povesti. Acolo e ca la benzinarie, faci plinul si mai treci cand se goleste, pe cand aici revenim ca acasa. De aceea e tentant acest loc - aduce bani buni pentru unii.
Ar fi interesant daca s-ar putea calcula cati bani ne-a adus in plus forumul stuparitul in toate formele lui de existenta
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?