Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Romeo Isfan

Mesajde genessys_r » 14 Mai 2012, 21:22

Va salut
Am gasit acest topic cel mai potrivit loc unde sa postez deoarece am obs. ca se discuta mult despre inceperea stuparitului si microbii acestuia.
O mica prezentare ca sa se stie cine sunt: Am terminat liceul profil tehnician veterinar, am lucrat la armata vre-o 2 ani si ceva ca SGV dupa care am demisionat (prea multi sefi), in momentul de fata ma ocup de tamplarie (mostenit de la tata), Imi fac singur lazile, ramele si tot ce tine de stupi, mai fac si ciubucuri din vanzare de rame.

Pe data de 9 mai am cumparat 8 stupi 1/1 de la un batran 7-9 rame cu puiet (daor 2 sunt pe 7 rame puiet), m-a lasat batranul sa imi aleg ce am vrut eu si am ales ca si competare la stupi care erau sub 7 rame cu puiet doar rame pline cu puiet capacit din alti stupi pana la 9 rame cu puiet. Le-am bagat in lazile mele si le-am dus direct in mijlocul masivului de salcam un loc uitat de lume. Mai pe scurt am sarit cu ei direct in pastoral dupa ce i-am cumparat, nici nu au vazut unde locuiesc eu.
A doua zi am procedat in felul urmator: ca magazii am folosit 1/1, am scos de jos 2-3 rame din fiecare si am pus in magazie 1 de jos ce am gasit cu majoritatea puietului iesit 1 CL 1 puiet si tot asa apoi toate CL pe margini ca si completare, In partea de jos am lasat 2 rame de la margine apoi 1 CL, 2 puiet, 1 CL, 3 puiet, 1 CL.
Peste 2 zile am verificat doar un stup sa vad ce s-a intamplat (ridicat magazia un lat de palma de un capat ca sa nu deranjez) si am constatat urmatoarele: remele de jos 2-3 dupa caz, construite probabil si ouate, ramele din magazie cele aflalte intre ramele scoase de jos pe jumate cladite.

Problema este in felul urmator si aici apelez la sfatul batranilor stupari, de ieri a inceput ploaia si din cate am vazut o sa tina toata saptamana, la unu din stupi am observat botci cu putin laptisor pe fund care nu le-am deranjat o sa zic mai in fata de ce, Ramele cu puiet batut care le-am bagat completare pana la sfarsitul saptamanii o sa iasa tot puietul.
Cume mai bine sa fac? Va spun cam m-am gandit eu din cate am citit prin tot forumul.
Iau cate 1-2 rame cu puiet capacit din fiecare stup si cate 1-2 botci si le plantez pe una din rame din stuplul care spuneam mai inainte ca nu am deranjat botcile (pana la sfarsitul saptamanii o sa fie capacite botcile), Toate astea m-am gandit sa le fac intr-o dupa masa ca dupa aceea sa inchid toti stupii si roii artificiali daca ii pot numi asa si sa ii mut undeva la vre-o 6-7 Km fata de locul unde sunt acum. Motivul principal fiind ca albina din roii nou formati sa nu se duca in stupul din care au plecat.
Se poate introduce in discutie si micro nuclee pt imperecherea matcilor ca sa nu pierd culesul de la tei, dar ce fac cu 10-12 rame oua, larve, puiet capacit?
Imi este frica ca familia care am lasato in friguri sa nu roiasca sa pierd albina pana cand se face vreme buna si fac eu imparteala.
Scopul meu este sa ii inmultesc si sa si culeg cat de cat ceva sa aibe ce manca si ciar sa storc.

Rog seriozitate in raspunsuri, fara bataie de joc, fara critici care nu isi au rostul, daca nu s-a inteles undeva ceva intrebatima.

Va multumesc pentru rabdare si pentru intelegere.

Romeo
genessys_r

Re: Romeo Isfan

Mesajde ves.lucian.zabrani » 15 Mai 2012, 07:27

asa mai baiatule !!! ti-ai facut si pagina personala !!! acuma esti la rand !!! tinem legatura !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde genessys_r » 16 Mai 2012, 20:27

Am fost azi sa vad ce fac stupii ... am gasit puiet mort de trantori in fata stupilor! Ce sa fie? Oare este dinc auza ploilor din ultimele 3-4 zile si lipsa culesului?
genessys_r

Mesajde nae » 16 Mai 2012, 23:04

Cand nu au mancare scot trantorii afara (si mor ) ; matale zici ceva de puiet de trantore /daca au aripile ''arse '' sau nu posibil varroa .
nae

Mesajde nicu has » 17 Mai 2012, 18:22

salut Romeo su bun venit pe forum
nu cumva ai fost cu rame la faget cu prietena ta?
sanatate
nicu has

Mesajde genessys_r » 18 Mai 2012, 01:15

salut si tie
cu sotia am fost!
din cate vad tu ma sti pe mine dar eu pe tine ba ... lumineazama ca am vorbit cu multa lume la faget
toate cele bune
genessys_r

Mesajde genessys_r » 20 Mai 2012, 13:32

Un roi natural pentru bunicu!!
Fişiere ataşate
roi3.JPG
roi2.jpg
genessys_r

Mesajde nicu has » 20 Mai 2012, 14:14

buna am cumparat reme de la dv un baiat inalt mai slabut v-am intrebat daca faceti si cabane apicole
nicu has

Mesajde nicu has » 20 Mai 2012, 14:16

foarte buna calitatea ramelor doresc in toamna sa iti dau o comanda de 500 de buc nr de la dv de tel il am miati dat sanatate
nicu has

Mesajde genessys_r » 30 Mai 2012, 13:09

Stupii mei in perioada salcamului si un roi capturat de la un prieten
Fişiere ataşate
roi3.JPG
roi1.JPG
Stupii de baza.JPG
genessys_r

Mesajde genessys_r » 30 Mai 2012, 13:21

Prima satisfactie si poate cea mai mare dintre toate de pana acum.
Masina de stors primita de la cineva cu renume mare pe acest forum si in acelasi timp profesorul meu. Daca recunoaste masina de stors sa spuna el... .
Mierea este de salcam ... are diferite nuante de culoare din cauza masinii de stors care nu a mai fost folosita de mai bine de 5 ani de zile (primul borcan cel mai negru zici ca e mana de padure).
Fişiere ataşate
Alta satisfactie.JPG
prima satisfactie1.JPG
Prima satisfactie0.JPG
genessys_r

Mesajde genessys_r » 30 Mai 2012, 13:26

Omanocul meu, Stuparul principal, de aici pleaca totul si aici se opreste totul
Fişiere ataşate
IMG_0139.JPG
genessys_r

Mesajde nae » 30 Mai 2012, 22:51

Culoarea nu-i din cauza extractorului ,sper ... , poate ceva prun ,poate ceava ..altceva .. .
Nu stiu ce este ''omanocul ''-sper ca-i de bine ; simpatic si nevinovat ____ sa fiti sanatosi /frumos este .
nae

Mesajde genessys_r » 30 Mai 2012, 23:22

100 % mierea este de salcam deoarece cand am pus magaziile in ele erau numai rame cu foita.
Omanocul este copilul meu asa ii zic eu. Era putin suparat cand l-am pozat deoarece numa ce il certasem :))
genessys_r

Mesajde cristi_vidican » 31 Mai 2012, 06:04

Salcamul curat trebuie sa iasa la culoare ca albusul de ou. Am reusit sa scot culoarea asta anul trecut, avand la unii stupi doar rame de cat noi. Era o splendoare.
Anul acesta, salcamul meu a iesit ceva mai inchis la culoare. De vina sunt eu care am amestecat ramele de recolta cu cele de cuib si asta se vede. Asta e un dezavantaj la MER, daca nu esti foarte bine organizat. Ajungi sa amesteci ramele.
Acea culoare inchisa mi se pare putin suspecta, mai ales ca ai zis ca ai extras doar din rame noi.
Sigur ai splat bine centrifuga? Sigur nu ti-a ramas vreo rama cu miere din toamna?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde genessys_r » 31 Mai 2012, 09:59

Cum spuneam si mai sus centrifuga nu a fost folosita de mai bine de 5 ani. Am lasato cum mi s-a spus de seara pana dimineata plina cu apa si apoi am spalato foarte bine.
De asemenea mi s-a spus ca primul borcan o sa iasa mai inchisa la culoare ... nu ma asteptam la atatea borcane! Daca nu se alege in 2-3 saptamani dupa ce trece teiul o bag ca si mancare la roii artificiali (o aleg albinele) siasa au nevoie de mancare si de cladit faguri :)
Da fagurii sunt claditi de anu asta.
genessys_r

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?