Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Salcam 2012

Mesajde Murinhio » 18 Mai 2012, 12:03

MrBee scrie:In Arges de luni a venit toamna.Marti cind i-am vizitat aveau 5-6 rame pline in cat.Puiet eclozionat mult.Si ploua intr-una

Daca vremea s-ar inbunatati ar mai fii cateva zile de facut treraba dar deocamdata stam zgribuliti ...
Murinhio

Mesajde ANITEI » 18 Mai 2012, 20:33

Eu i/am dus miercuri pe langa Brad , mai sunt cateva zile pana va inflori salcamul. Am ramas in noroi de doua ori cu camionul. Pt cei cu experienta , mi/ar folosi la ceva cauciucuri de teren pe camion sau ar fi bune lanturi de zapada?! Am dat 170 de ron pt doua tractoare care mau scos si am pierdut mai mult de 10 ore :(
La Maderat in judetul Arad s/a facut ceva treaba (eu nu i/am avut acolo ca nu era inmatriculat camionul) dar i/a avut un tovaras si a fost ok.
Mai mult era un nene care vine in fiecare an din Sibiu si a fost multumit si anul acesta.
Sanatate tuturor!
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde paul » 18 Mai 2012, 21:08

Momentan , vremea ne este cel mai mare ... dusman !
Am avut cules bunisor la rapita , au blocat cuibul ,si la salcam ... pauza ! Din cauza vremii ... :evil: Nadajduiesc in schimbarea situatiei ...Deja ,s-a ajuns la limita maxima a ...infloririi salcamului !!!Macar ...3-4 zile ! Nu vreau mai mult !
Prognoza meteo pentru zona mea este ... odioasa , pentru urmatoarele zile !Maine ma duc in judetul Neamt sa gasesc o locatie pentru ... salcam 2 !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Adi Hodis » 18 Mai 2012, 21:23

paul scrie:...
Prognoza meteo pentru zona mea este ... odioasa , pentru urmatoarele zile !...

No' lasa ... ca si eu m-am saturat de ploi, mai saturate si matale !. :mrgreen:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde cristi_vidican » 18 Mai 2012, 21:40

Adi,
Nu mai bine stateai tu o luna pe o plaja in Florida, decat sa vezi ce nasoala primavara am avut si ce cules la salcam in Romania?
Sigur ca nu era mai bine, ca nimic nu se compara cu a fi ACASA.
Am raspuns tot eu, ca ala care serveste si tot el scoate mingea
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde paul » 18 Mai 2012, 21:44

Adi Hodis scrie:
paul scrie:...
Prognoza meteo pentru zona mea este ... odioasa , pentru urmatoarele zile !...

No' lasa ... ca si eu m-am saturat de ploi, mai saturate si matale !. :mrgreen:

Trebuie sa recunosc ca ... nu prea a plouat. Dar frig a fost ... firul lui . As fi preferat ploi torentiale cu temperaturi peste 20*C ! Bineinteles ... cu pauze .
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Adi Hodis » 18 Mai 2012, 21:49

Da da ... si pasarea malasi viseaza !!! :lol:

Asa am visat si eu ... vin acasa, extrag ceva miere, fac niste roi si ... e mai bine.
Ei bine, NU e bine ... cred ca o sa ma aleg numai cu roii si ca am fost acasa.
Daca nu veneam, macar aveam neste dolari ... dar asa, i-am stricat si p'aia ce au fost. :P
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde cristi_vidican » 18 Mai 2012, 22:21

Adi Hodis scrie:Daca nu veneam, macar aveam neste dolari ... dar asa, i-am stricat si p'aia ce au fost. :P

Banii sunt facuti sa-i cheltui. Cati ai atatia strici. Important e sa nu cheltui mai mult decat castigi.
Sa fim numa sanatosi.
cristi_vidican

Mesajde Bee Happy » 18 Mai 2012, 22:29

Oferta 2 in 1.
Adica doua salcamuri, in acelasi loc.
La jumatate din salcami, florile se scutura, iar la cealalta jumatate abia acum infloresc.
Habar nu am pe ce criterii s-a impartit salcamul in doua. Pentru ca si copacii tineri si cei batrani sunt in situatia descrisa.
A inceput sa infloreasca prima tura in 4 mai, iar acum se scutura. A doua tura daca incepe de acum, ar putea tine pana la sfarsitul lunii. O luna de inflorire la salcam, in aceiasi locatie, nu am mai intalnit.
Normal, ar fi trebuit sa ma mut deja mai la munte, dar mai stau sa vad ce zice cantarul la tura a doua.
Azi, au recuperat consumul din zilele ploioase. Adica 2 kg.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde Ioan Guist » 18 Mai 2012, 22:42

Confirm.
Dupa o saptamana de ploaie si frig, astazi au fost 1,600.
Semn bun.Se pare ca floarea nu a "murit".
Pacat ca nu e albina destula.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde gabimihai » 18 Mai 2012, 22:50

Pt. mine si nu numai aici in Vrancea, salcamul a mers prost. Daca si teiul va fi la fel, ma apuc de inmultire chiar daca e cam tarziu.
Pagubasii incep prin a vinde ceea ce stiu a pot produce; castigatorii incep prin a produce ceea ce stiu ca pot vinde.
gabimihai

Mesajde dorindafi » 18 Mai 2012, 23:11

Ioan Guist scrie:Confirm.
Dupa o saptamana de ploaie si frig, astazi au fost 1,600.
Semn bun.Se pare ca floarea nu a "murit".
Pacat ca nu e albina destula.

shi la mine inca mai rezista 3/4 zile daca ne ajuta timpul
dorindafi

Mesajde cristi_vidican » 19 Mai 2012, 07:32

Bee Happy scrie:Oferta 2 in 1.
Adica doua salcamuri, in acelasi loc.

Aceeasi situatie si la mine. Am zis ca azi extrag ce a fost anul asta la salcam. Ieri stropea iar din rama, asa ca mai stau. Unii salcami, care am crezut ca au fost afectati de inghet acum dau florile. Sa vadem ce nectar vor da.
cristi_vidican

Mesajde nicu has » 19 Mai 2012, 18:15

buna la mine la fel am vrut sa extrag dar este vremea buna de ieri si mai este ceva salcam sa speram sa mai adune ceva :D
doamne ajuta
nicu has

Mesajde paul » 19 Mai 2012, 21:01

Un lucru curios ... am fost in recunoastere la salcam 2 ... Era mai inflorit ca cel unde am momentan stupii ... :evil: Nu pot sa-mi explic ... Am intrebat pe nenea la care trebuia sa-i duc si mi-a zis ca a inceput sa infloreasca de vreo 2 saptamani . Pacat ...era o zona buna !
paul

Mesajde cristi_vidican » 19 Mai 2012, 21:27

paul scrie:Un lucru curios ... am fost in recunoastere la salcam 2 ... Era mai inflorit ca cel unde am momentan stupii ... :evil: Nu pot sa-mi explic ... Am intrebat pe nenea la care trebuia sa-i duc si mi-a zis ca a inceput sa infloreasca de vreo 2 saptamani . Pacat ...era o zona buna !

Anul acesta au aparut multe ciudatenii in ce priveste inflorirea plantelor si mai ales devansari. Nici un an nu seamana cu celalalt.
Ca regula care am observat-o ... Bagat stupi tari in toamna, in felul acesta nu ai surprize peste iarna si nici nu te prinde culesul cu stupii slabi.
Dar, cum fiecare, in perioada asta, vrea sa aiba numar, culesul ramane pe plan secund.
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI