Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Despre polenizare

Mesajde LUCIAN AVRAM » 02 Iul 2011, 00:28

in zona Iasului este un fermier care are nevoie de albine pentru polenizare cultura de floarea soarelui , plata 75 ron / familie ! :) , are nevoie de aprox. 1000 de familii ! eventualii doritori pot lasa un mesaj aici si va trimit nr de tel al fermierului prin MP ! NUMAI BINE !
LUCIAN AVRAM

Re: Despre polenizare

Mesajde catalin.profiri » 02 Iul 2011, 01:03

pick me! pick me!
30 - 40 familii :)
si... mai vb maine cu cineva
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Re: POLENIZARE IASI

Mesajde gica » 02 Iul 2011, 10:42

Incet incet se intra in normal.
Banii sunt suficienti pentru transport dus-intors la 200 km,si mai ramane si pentru cazare si masa.Asta in cazul in care apicultorul cu minim 100 de colonii nu extrage nimic.
Probabil mai sunt si alte conditii dar in principiu este un inceput bun.
gica

Mesajde MyBees » 02 Iul 2011, 12:41

Curiozitatea mea este ce succes va avea fermierul respectiv. Vor raspunde pozitiv apicultorii si vor acoperi cererea respectiva, sau tentativa fermierului va ramane nereusita si la anul va cauta soiurile autopolenizante, de care ne plangem?
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde lucky5strike » 02 Iul 2011, 12:53

E un castig mai mic, dar mai lejer si sigur.

Si te apuci linistit de tratamente.

:lol:

PS: pe cate hectare se pun acesti 1000 stupi?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Cipri S » 02 Iul 2011, 14:55

LUCIAN AVRAM scrie:in zona Iasului este un fermier care are nevoie de albine pentru polenizare cultura de floarea soarelui , plata 75 ron / familie ! :) , are nevoie de aprox. 1000 de familii ! eventualii doritori pot lasa un mesaj aici si va trimit nr de tel al fermierului prin MP ! NUMAI BINE !

Lucian unde mai exact in zona iasului? Sunt si eu interesat.
Cipri S

Mesajde LUCIAN AVRAM » 03 Iul 2011, 22:28

pentru detalii si informatii sunati la :0744532939 , dl Burcus ! FERMIERUL !

sfat de la prietenul meu : INSISTATI PENTRU PLATA IN AVANS !
omul e putin cam in galeata , are nevoie pana miercuri de 400 de familii si pana la finalul infloririi de inca 400 de fam, SUCCES !

ATENTIE : UMBLA VORBA CA OMUL AR FI CAM RAU PLATNIC :x INSISTATI PENTRU PLATA IN AVANS INCA DE LA PRIMUL TELEFON !
LUCIAN AVRAM

Mesajde LUCIAN AVRAM » 04 Iul 2011, 23:59

gica scrie:Incet incet se intra in normal.
Banii sunt suficienti pentru transport dus-intors la 200 km,si mai ramane si pentru cazare si masa.Asta in cazul in care apicultorul cu minim 100 de colonii nu extrage nimic.
Probabil mai sunt si alte conditii dar in principiu este un inceput bun.

da nea Gica cam asa este dar ........... eu as cere mult mai mult , as cere transport , oameni la incarcat si descarcat , iar in ce priveste plata mie personal mi se pare cam prea putin tinand cont ca nu extragi nici un gram de miere , cred ca pretul corect ar fi echivalentul la mierea de floarea soarelui care se extragea odata , macar sa ne alegem cu ceva daca tot e sa umblam pe dealuri , oricum azi m-a sunat prietenul asta al meu si m-a intrebat daca am dat anuntul pe forum , se pare ca nu a sunat nimeni !

sa traiti si sa fiti sanatosi !
LUCIAN AVRAM

Mesajde teinegru64 » 05 Iul 2011, 00:45

Nu are legatura cu postarea lui Lucian,dar o pun aici.
Astazi,am aflat ca un fermier a semanat cateva hectare cu floarea noastra tradiționala.Cand a fost de prașit, a ....ierbicidat.Rezultat ....toata cultura distrusa.Probabil nu se gasesc nici ierbicide pentru cei ce sunt nostalgici.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde amina » 05 Iul 2011, 22:25

va dau un sfat, intamplator il cunosc pe domnul Burcus si in primavara au murit multe albine in zona terenurilor agricole lucrate de el ,nu tine cont de substantele care dauneaza la albine.si cu polenizarea eu am patit-o , am fost cativa ani la polenizare si va spun sincer si 200 de ron e putin.Se depopuleaza stupul, nu din cauza ca se uzeaza cum si eu am crezut ci din cauza substantelor cu care se stropeste floarea de samanta, si pana in toamna ramaii cu stupii goi. deci trageti voi concluziile, eu m-am lecuit de polenizare mai duceti-va si voi..........multa miere va doresc
amina

Mesajde LUCIAN AVRAM » 05 Iul 2011, 22:32

asta cu depopularea la culturile de samanta am patit-o si noi , e nasol rau , sincer nu cred ca se merita sa mergi la polenizare la astfel de culturi si mai ales la ASTFEL DE FERMIERI , acu fiecare cum crede de cuviinta , si eu si amina v-am avertizat , numai bine si cantare pe PLUS !
LUCIAN AVRAM

Mesajde mac72ro » 05 Iul 2011, 22:36

d-l lucian de ce nu te duci mata cu stupina ca noi suntem mici.nu cunva e o teapa.In moldova e multa f.s semanata fara a fi modificata. :o
mac72ro

Mesajde LUCIAN AVRAM » 05 Iul 2011, 22:44

ce am scris eu si ce ai inteles tu , macar citeste de la capat si poate o sa intelegi , eu nu sunt interesat , am dat anuntul pentru ca m-a sunat un prieten si am scris asta inca de la inceput , si am avertizat tot de la inceput despre ce am auzit despre omul asta ! asa ca MAI CITESTE INCA ODATA !
LUCIAN AVRAM

Mesajde amina » 05 Iul 2011, 22:48

nu nu e o teapa sigur va plati atat daca va raferiti la bani,mai sunt fermieri care cauta stupi dar nu mai vrem sa mergem din cauza ca in primavara iesi cu stupii slabi ( daca mai iesi) si nu mai ai albine la rapita sau salcam deci productia anului viitor e compromisa.Anul trecut amfost la polenizare si anul acesta am scos la rapita 4 kg , la sal;cam 10 kg , in comparatie cu alt apicultor care nu a fost la polenizare care a facut 10 la rapita si 20 la salcam deci concluzia e clara.Mergeti la polenizaredaca asta doriti , am vrut doar sa spun realitatea si intradevar trebuie platit mai mult ,chiar si 200 ronfata de 75 ron cat dau acumPai socotitiva platesc 7 kg de miere ,dar pierderile ulterioare cine le plateste?La floarea de samanta nu este nectardeci ramaisi fara hrana la albine ,in septembrie trebuie sa bagi deja zahar
amina

Mesajde gabi bee » 05 Iul 2011, 22:56

lamuriti-ma si pe mine cum e cu floarea asta care trebuie polenizata dar nu da nectar . este unul din soiurile modificate genetic ? :?: :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde LUCIAN AVRAM » 05 Iul 2011, 23:00

cam toata floarea soarelui din Romania e modificata , mai sunt fermieri care cultiva si fs nemodificata dar sunt prea putini in comparatie cu noi !
LUCIAN AVRAM

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE