Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde stroe » 25 Mai 2012, 22:02

Un pic de soare maine si zambesc cu placere. Avand in vedere ca de doua saptamani ploua si eu am stupii aiurea prin padure nu prea-mi arde de zambit. Se mai opresc ploile anul asta?
stroe

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Mai 2012, 22:08

scrie in Biblie ca Dumnezeu da ploaie si peste cei drepti si peste cei pacatosi !!!
de cele mai multe ori o dorim !!!
alta data vrem sa o vedem plecata in alte parti !!!
ce putem noi face ???
imi aduc aminte un an , intre 90 si 2000 , in care aproape toata vara ziua era soare , si noaptea ploua !!! ceva de vis !!! si era si cald !!!
era un front de nori ce se invartea pe deasupra Carpatilor si nu voia sa plece !!!
vremea nu o hotaram noi !!!
sanatate maxima tuturor !!!
si daca ne gandim la titlul topicului , noi nu ne putem targui cu Dumnezeu !!!
acceptam sau nu acceptam !!! fiecare cum crede de cuviinta !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde teinegru64 » 25 Mai 2012, 22:15

[quote="

imi aduc aminte un an , intre 90 si 2000 , in care aproape toata vara ziua era soare , si noaptea ploua !!! ceva de vis !!! si era si cald !!!
era un front de nori ce se invartea pe deasupra Carpatilor si nu voia sa plece !!!
vremea nu o hotaram noi !!!
quote]
Nea gica ar fi zis ...stati linistiti , frontu din Africa ajunge fix la tei.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Mai 2012, 22:18

si la TEINEGRU , asa-i ???
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde lucky5strike » 26 Mai 2012, 16:04

Acest MAI e cel mai cumplit din cate am trecute la activ.

Noroc cu vremea buna din prima decada, a prins culesul in plin... si rezerve... familiile au destul... rezerve de lux, pe miere de salcam~!

:roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristi_vidican » 26 Mai 2012, 16:45

lucky5strike scrie:Acest MAI e cel mai cumplit din cate am trecute la activ. :roll:

Mai rau ca mai 2010?
Imi amintesc ca anul acela tot a fost aiurea, cu ploi foarte multe. Si imi amintesc ca atunci mierea de salcam a ajuns si la 16 lei/kg.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Mishu05 » 26 Mai 2012, 22:02

Da, este mai rau ca in 2010. In 2010 Calafatul a inceput pe 8-9-10 mai si pana pe 13-14 mai s-a mai adunat cate ceva ( putin) dar stupii erau blindati de la rapita asa ca nu aveam mari motive de ingrijorare. Dupa care a urmat ploaie si frig 3-4 zile astfel incat la 7-8 zile dupa inceperea salcamului s-a terminat si am urcat la S2. Aici au fost 2 saptamani de salcam cu ploi cam 1 saptamana, ceva-ceva au mai cules si cel mai important aveam la dispozitie 4-5 ore/zi in care se putea lucra in stupi si in care ele mai ieseau la zbor. Acum se fac 2 saptamani in care am putut deschide un stup duminica trecuta 2-3 ore, luni toata ziua si in rest pauza totala, numai ploaie. Asta dupa rapita =0 , pomi fructiferi aproape 0 ( ploaie si frig in perioada Pastelui si apoi caldura naucitoare). salcam care a inflorit cu 7-10 zile mai devreme, familii mai slabe ca in 2010 nu mai zic de 2011. Deci da, e foarte-foarte nasoala situatia. In acest moment ar fi cazul sa ne ducem cu zahar la ele ca nu e bine deloc.
Mishu05

Mesajde Arhivistu » 26 Mai 2012, 22:43

Mai urmeaza inca cel putin 4 zile de ploaie in zona mea dupa cum am vazut prognoza meteo,slacamul s.a cam scuturat...putin de tot au adunat :?
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde CristiTm » 27 Mai 2012, 14:04

pe mine m-a primit un nene apicultor pe langa el omul are vre-o 150-200 de familii isi creste matcile si trantoriii singur etc. am fost sa-l ajut la incarcat descarcat la salcam 2, la mutat vatra, ieri am fost sa ducem pt tei a fost o experienta foarte ploioasa si foarte umeda, mi-a placut multa munca fizica dar coafura rezista :))). mai ales ca aveam si eu familile mele multe la numar mai exact 3 :D
CristiTm

Mesajde Badea Alin » 27 Mai 2012, 23:45

ieri am extras salcămul (staționar) cam 30 kg din4 magazine. Nasol!!!
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde ionut vlv » 28 Mai 2012, 08:02

pe mine m-a primit un nene apicultor pe langa el omul are vre-o 150-200 de familii

aproape toti am inceput asa,prin a incarca si descarca sute de stupi pentru trei-patru ai tai.asculta-ma!e calea cea mai batatorita si mai sigura pt a invata ceva despre apicultura.
primul lucru care-l vei invata e ca trebuie sa-ti construiesti niste stupi cat mai usori si compacti.felicitari,esti printre putinii incepatori care au apucat calea dreapta.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde Badea Alin » 28 Mai 2012, 23:25

ionut vlv scrie:pe mine m-a primit un nene apicultor pe langa el omul are vre-o 150-200 de familii

aproape toti am inceput asa,prin a incarca si descarca sute de stupi pentru trei-patru ai tai.asculta-ma!e calea cea mai batatorita si mai sigura pt a invata ceva despre apicultura.
primul lucru care-l vei invata e ca trebuie sa-ti construiesti niste stupi cat mai usori si compacti.felicitari,esti printre putinii incepatori care au apucat calea dreapta.

eu nu am avut această ocazie ...
Badea Alin

Mesajde CristiTm » 04 Iun 2012, 20:45

este cules de intretinere dar slabut de prin fanetele in zona deluroasa unde am dus la tei.
Teiul inca nu a inflorit desi in Timisoara teita are floare de 5 zile
CristiTm

Mesajde CristiTm » 04 Iun 2012, 20:47

primul lucru care-l vei invata e ca trebuie sa-ti construiesti niste stupi cat mai usori si compacti.felicitari,esti printre putinii incepatori care au apucat calea dreapta.[/quote]
eu nu am avut această ocazie ...[/quote]

iti dai seama ca doar din ai mei au iesit ceva albine la primul transport greseli mici dar asta e, la urmatorul transport nu le-am mai repetat totul a decurs bine fara intepaturi si albine pe afara care sa ma alerge :D
CristiTm

Mesajde Badea Alin » 05 Iun 2012, 11:17

vreau să duc câteva familii la tei. am cutii cu f.av. + folie. În timpul transportului (cu un papuc) este nevoie de aerisirea din capac sau este de ajuns "fundul gol"?
Badea Alin

Mesajde CORNEL V. » 05 Iun 2012, 11:30

E suficient sa ai aerisire numai pe la fundul a.v.
CORNEL V.

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE