de Dila Daniel » 14 Iul 2012, 10:58
Salut si eu Mihai!
Despre agresivitatea italiencelor originale pot sa spun ca m-au impresionat cu blandetea lor.Stiu ca suna total diferit fata de ce ai spus in pagina ta personala.Nu stiu ce sa zic...
De lucrat lucrez cu ele mai demult,dar am pierdut vreo 3 ani cu o rasa mai din sud,din Roma,si nu am fost multumit deloc si am renuntat.Apoi am adus de la Piana si cel putin de 2-3 ani incoace,eu unul sunt multumit de ce scot din ele.Ce-i drept ca iau 4-5 pe an,si daca opresc din ele 1-2 de tras din ea.Adica cele care ,daca dupa un an de testare(o iernare)dovedesc ca merita.Sa nu crezi ca nu sunt si rebutri la ce vand ei...Celelalte...se duc odata cu timpul.
Despre incrucisari,la fel,sunt multumit de ele.Adica cel putin pana acum,nu am constata agresivitate mai mare la ele(cele trase din originale)ca la cele negre autohtane.
Insa,cred,(nu pot afirma cu tarie,)ca reginele italiene fecundate cu trantorii autohtoni,sunt ok (ca agresivitate-adica mai blande sau cel putin egale ca cele autohtone).Dar matcile negre(autohtone) fecundate cu trantori italieni,sunt ceva mai agresive,dar comparand cu celelalte,adica italiene fecundate cu autohtoni.,si nu comparativ cu cele autohtone,fecundate cu autohtoni.
Asadar, pana in momentul acesta cel putin,parerea mea personala,este ca sunt mai blande sau cel putin egale cu cele autohtone.
Este adevarat ca timpul scurt de "lucru-studiu" cu rasa care o am(adica de vreo 3-4 ani)nu imi permite sa exprim pucte de vedere foarte bine ancorate in practica.
Voi urmarii in viitor,acum dupa discutia purtata cu tine,mult mai atent acest aspect al agresivitatii,repet,agresivitate care nu am perceput-o ca fiind mai mare ca la cele autohtone.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.