Situatie ...
Am ajuns ieri la albine ...
Doua familii ... "infrigurate"!
La o familie am scuturat toate ramele ,am castrat tot ,am pus FA si cred ca le-am mai amanat ...10 zile !
La a doua familie botci capacite ,necapacite si ... o botca roasa in varf !

Nu am gasit ... babaciunea ! Am luat o rama care avea doua botci frumoase ,una capacita si una necapacita ,o rama cu puiet capacit copt ,una cu puiet capacit necopt ,una cu miere si pastura si ... am format un roi . I-am scuturat si doua rame pline cu albina si l-am deplasat la Falticeni ,la 23km de actuala locatie ! Am luat toate ramele din stupul problema , le-am scuturat , le-am castrat toate botcile si trantorii si am ramas cu ... 2 matci , cred . Intrebare ... ce as putea sa mai fac sa n-o roiasca ? La ce puhoi de albina am acolo este foarte putin probabil sa mai gasesc baba ,mai ales ca nici nu-i marcata . Oare daca au ramas numai doua nu se vor lupta si cea mai tare sa ramana ? Vor mai continua sa-si traga botci ?
Alta ... roiului nou format i-am mai dat o rama cu puiet copt de la o alta familie . Cum am spus mai sus i-am scuturat doua rame cu albina ... Este suficienta pentru a incalzi puietul ? Pe locatia unde am deplasat roiul nu stiu pe o raza de 700-800 m sa mai fie cineva cu albine . Va avea cu cine sa se imperecheze ... donsoara ?