" ca sa nu zici ca vorbeshti singur
..insushirile geneticeale plantei sunt factori de cea mai mare importantza, acestea determinand dimensiunile calatidiului, nr florilor pe inflorescentza si suprafatza glandei de nectar, numai ca intensitatea secretziei de nectar mai este influentzata si de fertilitatea naturala a solului, de procedeele agrotehnice utilizate precum si de conditziile meteorologice si de microclimat.
..auzi ce zice d-na biolog Elena Grosu cercetator shtiintzific principal, ca la F.S. secretzia de nectar optim a fost inregistrata la culturile semanate in epoca 1, adica 16 apr. la o densitate de 40 000 plante/ha si administrare dozei de fosfor 80 asociat cu azotul 80.
..numai ca zice dansa, temperatura are o imp. deosebita asupra secretziei de nectar.In acest sens sa stabilit ca temp. optima pt o secretzie ...abundenta de nectar este de 30-32' C.
..si ca hibrizii care se caracterizeaza printr-un contzinut sporit de ulei, prezinta si un indice melifer superior!!!!!
.. asa ca, daca ai gasit soiul, locul, si timpul care intrunesc aceste conditzii, te-ai scos
hai ciao!!!!! "...nu vreau sa fiu plictisitor, dar in urma discutziilor cu mai multzi prieteni de pastoral si din ce vad pe aici am ajuns sa cred ca ...
soiurile de la LG nu dau nimic
soiurile de la Syngenta dau mai bine decat Monsanto si Pioner sau cel putzin sunt egale, cine shtie altceva sa ma contrazica
...vreau sa-l supar pe nenea Janese si sa-i spun ca pocnitura pe care a auzit-o el cand a dat cu capul in floare...........e doar folclor
sa traieshti nene Jane, nu ne cunoashtem personal asha ca mi-am permis!!!!!!!
.....soiurile semanate pe locuri fertile secreta mult mai mult nectar!!
.....si ca niciun an nu seamana cu altul!!!!!!!!!!!!!!
niciodata nu te potzi raporta la anul anterior pt. ca anul trecut a avut o umiditate in sol, anul acesta are cu totul alta!!!!!!!!!!
...semanatul, imiditatea si temperatura cred ca sunt hotaratoare!!!!!!!!!!
.....shi ca o paranteza cred ca ar treui sa ne ''cultivam,, shi noi partenerii sa-i informam ca soiurile autopolenizante au o greutate cu 30% mai mica decat samantza polenizata cu ...fetele noastre!!!!!!!!
....shi va asigur ca niciunul nu shtie chestia asta!!!!!!!!

plictisitor..nu?