Numele meu este Damian Dragos sunt din comuna Smeeni si sunt elev in clasa a XII-a.
Albine am avut mereu dar dat. timpului insuficient pe care il acorda tata albinelor ne-au murit toate albinele intr-o iarna! . In urma cu 3 ani l-am rugat pe tata sa ne cumparam 2 familii de albine spunandu-i ca o sa ma implic si eu in activitatile care trebuiesc facute. si asa a fost! Din primul am confectionat ramele, le insarmam si puneam faguri iar acum am ajuns sa lucrez cu albinele avand grija sa nu roiasca, asigur spatiu de ouat pt. matca si de depozitare al mierii.
Momentan detin 7 fam. de albine, stupi orizontali, o centrifuga facuta la un mester, si un aparat de lipit( sursa de calc.) facut de mine dupa sfaturile primite pe forum.
Trebuie sa spun ca un sprijin informativ si material ( 2 roi) mi l-a oferit vecinul meu Radu Jan (nea Nicu) apicultor si Crescator de matci. Cand mai umbla la albine sau prinde cate un roi" sar gardu" si stau pe langa el, imi arata matcile si multe alte chestii, mai vine si pe la mine toamna sa vada ce am facut si imi trateaza familiile cu varachet.
Pe viitor doresc sa ma perfectionez in activitaile pe care tr. sa le fac la albine, sa imi maresc efectivul si daca ma ajuta Dumnezeu sa fac la anu un proiect pe masura 141 ar fi excelent .
Cam atat am de spus despre activitatea mea de apicultor incepator. Va multumesc! Sper ca nu v-am plictisit.
Multa sanatate apicultorilor si albinelor!
Rame pline cu miere sa aveti in stup!