Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apis Mellifera Fraieritus

Mesajde Donbazil » 24 Iul 2012, 22:49

madnes_marius scrie:
Donbazil scrie:Sal'tare!
Mai frate Jane!
Pai tu de ce crezi ca multzi dintre stuparii care au cat-de cat ceva experientza nu se baga la astfel de discutzii?.....
Sa fim noi totzi sanatosi si sa-i intzelegem ....Atata stiu, atata spun!....
Sal'tare!
Donbazil - Faget. :)

Si care o fi marea diferenta dintre albina ta din Banat si cea din Vaslui ?? Oare albina ta bea apa si o transforma in miere ?

:evil:
Bai! Tu esti "TU " cu tat-tu nu cu mine!.....
Te bagi ca musca-n curu'iepii intr-o discutzie pe care o am eu cu Janese....Si mai scrii si tampenii......Mai citeste despre ecotipurile de albine din tzara asta.
Daca doresti sa te contrezi cu mine asteapta la rand pentru ca sunt inca muultzi pe lista.....Si inca din aia care macar reprezinta ceva pe forumu' asta, adica sunt cat de cat cunoscutzi..... :evil: :evil: :evil:
Sal'tare la toata lumea!
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde mibu » 24 Iul 2012, 22:55

Dondazile ,nu te știu și nu te vreau nervos !
Nu merită !
Sănătate !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde Donbazil » 24 Iul 2012, 23:05

janese scrie:dombazel! :lol: ...simt ca ma zgarai pe mine!!! :lol: ca pe forum doar eu am 3,14 stupi!!!!
si mata si l5s...pana nu bagati macar cate o poza cu o botcuta-matcuta macar.... crescuta de manutzele voastre,va acuz ca nu le faceti voi...si ca vindeti pielea ursului din padure!!! :

ps ..semneaza janese vanzator de piei de urs polar din australia!!!!

Sal'tare!
Nu te atac io pe tine amice ca-mi esti drag.....
Ma cam irita modul de gandire al unor colegi care nu vor sa intzeleaga - sau se fac ca nu intzeleg faptul ca la albina daca-i iei, tre' sa-i si dai....Toata treaba-i sa n-ajunga invertu in miere ci sa fie consumat pentru dezvoltare....
Cat despre poze cu matci de la mine......Pai crezi ca mai am io vreme?.....Ca matcile-s matci ....Cele bune merg la vanzare, cele nashpa mor iar cele foarte bune, raman la bunicu'....Ca d-aia vind io roii doar dupa ce au trei rame cu puiet, sa vad cum mere fata....
Si-apoi nici nu m-am dat io vreodata campionu' reproductziei dar recunosc ca produc si vand.....Roi si familii nu doar matca....Ca nu-i rentabil....
Acuma ceva poze am io prin telefon da' avem vreme la iarna sa despicam firu-n patru....Acuma am inca de carat spre casa stupii de la munte, cand gat plec la mare si pe urma incepe pregatirea de iernare, asa ca timpu-i cam dramuit.....
Te salut cu drag!
Donbazil - Faget :) :) :idea:
Donbazil

Mesajde Donbazil » 24 Iul 2012, 23:06

mibu scrie:Dondazile ,nu te știu și nu te vreau nervos !
Nu merită !
Sănătate !

Sal'tare! :lol: :lol: :lol:
Donbazil

Mesajde mibu » 24 Iul 2012, 23:09

Apreciez și te salut la fel !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde alt stupar » 25 Iul 2012, 10:01

jonny_it scrie:
Cat despre numarul de stupi prefer 80-90 buni decat 300 slabi.

Jonny boy, sti de ce nu vei fi in veci credibil ?
Deoarece o poveste , o nuvela cu multe episoade, este zoro barat atata timp cat in imagini se vad doar picioarele actorilor si decorul este acelasi ( aceiasi max. 15-20 de stupi, in cazul tau :lol: )
Intamplator, unii oameni si-au format niste pareri despre ceilalti bazate pe certitudini, pe realitati vazute si concrete.
Cand dai intalniri la o cafea si apoi dispari no face nici o suta de romante nu te mai fac credibil. Poate in cel mai bun caz, tot atata de credibil cat unul aparut de trei zile pe-aici :oops:

Ce chestie cu asta... io am 90 buni deci ala care are 300 ii are slabi !
De un` sti tu ca ala 300 ii tine slabi ???
Ai vazut tu la vreun vecin de-al tau ???
Ai vazut multe stupine de +300 ?
Ori toti aia cu 300 ori fi niste tampiti, sa-i tina doar asa, la numar, sa zica si ei ca Morfolete "nu-s buni stupii tari, ca manca prea mult iarna" ???
Bai frate, pe ideea asta, asa zice si ala <10 stupi, ca prefera 5-6 buni decat 80-90 slabi, capisci ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde alt stupar » 25 Iul 2012, 10:12

Ioan Guist scrie:Problema mare este alta .Din cauza unora , subiecte extrem de importante si cu multe implicatii , devin subiecte tabu pe forum.
Astazi , oameni cu aplecare nu scriu despre rase din motive de indigestie a unora.

Intr-o vreme, aveam ferma convingere ca aia care tac si fac sunt naspa
Astazi, acum, ii inteleg !
Vi aici, pui pe masa informatie, altul sta si linge si la urma te mai si injura :evil:
Pen` ce ? Sa citeasca dom`le "Manualul Apicultorului" edia XII, ca se gaseste de vanzare.
Si daca nu0i informatie destula-n el, sa injure autorii, ca-i dreptul lui, ca dat banu` !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Microb2010 » 25 Iul 2012, 10:35

Omeni buni va enervati degeaba, cel care zice ca nu se da informatii pe acest forum este, parerea mea, incepator in diferite stadii si nu are in spate bagajul de informatii necesar sa priceapa, sa observe informatia citita sau e toba de carte si vrea "chichite" sau cealaltacategorie ... pentru care nu merita sa va enervati.
Scuze daca am deranjat.
Microb2010

Mesajde jonny_it » 25 Iul 2012, 11:20

alt stupar scrie:Jonny boy, sti de ce nu vei fi in veci credibil ?
Deoarece o poveste , o nuvela cu multe episoade, este zoro barat atata timp cat in imagini se vad doar picioarele actorilor si decorul este acelasi ( aceiasi max. 15-20 de stupi, in cazul tau :lol: )
Intamplator, unii oameni si-au format niste pareri despre ceilalti bazate pe certitudini, pe realitati vazute si concrete.
Cand dai intalniri la o cafea si apoi dispari no face nici o suta de romante nu te mai fac credibil. Poate in cel mai bun caz, tot atata de credibil cat unul aparut de trei zile pe-aici :oops:

Calmeaza-te, si spune-mi cati stupi imi dai daca iti arat ca am mai multi de 15-20.
Cat despre intalnirea de la Rm Valcea te rog sa mai citesti odata de ce nu am ajuns si care a fost unul din motive(vreau si eu pagina cu discutia) si o sa vezi ca unul din cei care nu au fost de acord cu un anumit aspect se agita aici in discutie ca pepsi-ul. Nu dau nume ca iar ma face nesimtit. :)

alt stupar scrie:Ce chestie cu asta... io am 90 buni deci ala care are 300 ii are slabi !
De un` sti tu ca ala 300 ii tine slabi ???
Ai vazut tu la vreun vecin de-al tau ???
Ai vazut multe stupine de +300 ?
Ori toti aia cu 300 ori fi niste tampiti, sa-i tina doar asa, la numar, sa zica si ei ca Morfolete "nu-s buni stupii tari, ca manca prea mult iarna" ???
Bai frate, pe ideea asta, asa zice si ala <10 stupi, ca prefera 5-6 buni decat 80-90 slabi, capisci ?

Discutam despre productie, cand unul cu 600 produce cat unul cu 100 inseamna ca a gresit undeva(deci ar fi bine sa fie mai rezervat in a fi atotstiutor). Nu vorbim neaparat de puterea stupului, vorbim si de logistica, recunoastere a terenului si deplasarea la un cules bun. Un numar mare de stupi nu inseamna neaparat ca sunt si slabi, nu generaliza.

Cat despre mine, eu ma multumesc cu alea 50 - 90 de familii(in functie de ce vand de la an la an) si cu productia de la ele. Nu traiesc din productia de miere proprie si nici nu am de gand. Nu am sustinut niciodata ca am mai multi decat am avut. Si inca ceva, nu am luat fonduri sau alte stimulente; cu bani de la UE(pentru cresterea albinelor - ca in rest e treaba mea) probabil era mai usor sa faci sute de stupi, este plin de apicultori care au sute de stupi si care nu produc nimic. Bravo lor ca s-au descurcat, totusi sa vedem cat timp o sa se mai descurce asa.

Intrebari?
jonny_it

Mesajde nicus » 25 Iul 2012, 14:47

Johnny, mai citesc integral acest topic sa inteleg "poate" de la ce s a plecat si la ce s a ajuns.
Fiindca accepti intrebari, te rog sa spui daca inainte sa deschizi acest topic,
aveai ceva de rezolvat cu anumite persoane si astfel fraeritus au devenit si ceilalti care au postat aici?
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde jonny_it » 25 Iul 2012, 15:28

nicus scrie:Johnny, mai citesc integral acest topic sa inteleg "poate" de la ce s a plecat si la ce s a ajuns.
Fiindca accepti intrebari, te rog sa spui daca inainte sa deschizi acest topic,
aveai ceva de rezolvat cu anumite persoane si astfel fraeritus au devenit si ceilalti care au postat aici?

Nu am nici o problema cu cineva anume de pe forum, chiar nu inteleg de ce s-a inteles asta.

"Fraieritus" vine de la ideea ca in anii '80 s-au importat italiene, mai bine zis s-a bagat pe gat fortat si se vad si astazi consecintele asa cum acum ni se baga pe gat alte rase care nu prea au ce cauta pe la noi. Am scris despre asta si am incercat o discutie insa nu am primit decat injurii si amenintari. Cei care au facut apicultura in anii 80 ar trebui sa cunoasca termenul de "Fraieritus"; eu eram la gradinita atunci :) insa cunosc suficient de multe detalii de la altii ceva mai batrani care stiu de problemele din acea vreme. Asta daca vrem sa invatam ceva de la cei mai batrani si din greselile care s-au facut in trecut.

Nu detin adevarul absolut si nici nu vreau sa impun o anumita parere, am invitat la discutie insa unii stiu doar sa dea cu ciomagul.
Citeste de exemplu tot ce a scris Dl Ioan si vezi daca vre-un cuvant are legatura cu subiectul, asta asa ca fapt divers.

Ca unii vand "carnica de oltenia"(pana nu demult era buckfast) pe sub mana este treaba lor si a celor care cad in plasa, pana la urma fiecare este liber sa faca ce vrea si nu poti sa ii faci pe toti destepti/informati si nu are nici o legatura cu discutia de aici.
jonny_it

Mesajde andrei_calinescu » 26 Iul 2012, 11:44

Salutari.
D-l Ioan a scris printre picaturi si aici , in topicul asta cate ceva. Pe mine ma incita conceptul asta de "larva bine hranita".
Cum faci diferenta intre una bine hranita si alta hranita...altfel.
Dar cu argumente, nu asa ca "are mult laptisor in jurul ei", ca aia o vad si eu.
Chiar ma preocupa subtilitatea asta.
andrei_calinescu

Mesajde janese » 27 Iul 2012, 15:02

bucursorinelionel scrie:...Eu unul am vazut si de alea si de celelalte...dar tot albina mea de acasa e mai buna..si de ce..?? ...cine stie si se pricepe , stie la ce ma refer..
Drept urmare, dragilor, poate deschidem un topic despre asa ceva ... eu cred ca da mai bine pentru toti...si la toti..

spune-ne te rog cu ce albine ai lucrat si fa-le o caracterizare fiecarora..fie ea carpatina,carnica,banateana,italiana...etc,etcce are bun si ce are rau fiecare
janese

Mesajde namzeb » 27 Iul 2012, 15:45

Fratilor cearta nu aduce nimic bun. Adevarul este ca ne descurcam fiecare cum putem si daca iti da cineva ceva iti va cere dublu.Nu te mai ajuta nimeni neinteresat.Asa ca Apis Mellifera Fraieritus sintem noi cei care ne zbatem sa tinem in viata citiva stupi pentru noi si pentru tara asta.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde janese » 27 Iul 2012, 16:18

nu e cearta....trebui inceput de aici...care-s avantajele,dar dezavantajele?? ce riscuri sunt???care a lucrat direct ,cu ce albina?..si ce a observat,constatat!!!dar nu din auzite!!!!
daca lauzi carpatina asa tare...cu ce ai comparat-o??ca si barbatul..daca nu mai vede si alta femeie.....zice ..ca a lui nu mai e niciuna!!!
janese

Mesajde aliuta2000 » 27 Iul 2012, 17:22

janese scrie:nu e cearta....trebui inceput de aici...care-s avantajele,dar dezavantajele?? ce riscuri sunt???care a lucrat direct ,cu ce albina?..si ce a observat,constatat!!!dar nu din auzite!!!!
daca lauzi carpatina asa tare...cu ce ai comparat-o??ca si barbatul..daca nu mai vede si alta femeie.....zice ..ca a lui nu mai e niciuna!!!

mare caracter ... sunt pe forum o mana de oameni sufletisti si asta e bine , .... dar ...

cine sa faca asa ceva janase ?? daca nu ai fost luat peste picior poti sa incepi , pentru ca sunt convins ca o sa ne spui din vasta experienta , o sa pui suflet mult in ceea ce o sa spui si apoi o sa vina unul si altul sa dea cu noroi... ca asa sunt oamenii facuti .
pe foarte multi ne-ar ajuta multe informatii detinute de voi cei trecuti prin multe ,....de ce ziceai @janase ca nu exista parteneriate apicole ??!!(in alta postare )
un topic pe tema asata ar if util , dar fiecare postare sa fie facuta la obiect cu argumente ... orice altceva sa fie sters imediat .
un astfel de topic ar fi util pentru toata lumea , dar cu precadere pentru incepatori ca asa se va decide mai usor ce vom alge in functie de ce ne coafeaza cel mai bine
A.D.
aliuta2000

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE