Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

katilinus - Catalin Profiri

Mesajde catalin.profiri » 06 Mar 2011, 17:46

Numele meu - Profiri Catalin
Nascut - 1985
Iasi
Evanghelic
Liceul, dar sper sa ma inscriu in toamna la Facultatea de Zootehnie
Casatorit
2 copii (Bianca si Filip)
Deocamdata 7 familii de albine
Vatra -30 km de Iasi
0756619729
Ma bucur mult ca de cand m-am inscris pe forumul vechi am "progresat", in sensul ca:
1. am citit Manualul Stuparului (ACA, ed IX-a), Albinele si cresterea lor( J. Louveaux), si acusi termin Intretinere si practica in apicultura (Marza)
2. de la 2 stupi am ajuns la 7. Sper cu ajutorul Domnului sa mai iau inca 10 familii macar.
3. am stabilit (daca poate fi vb de asa ceva pe internet) o relatie cu DanielM si Mishu05 care ma sfatuiesc si ma rabda cu intrebari. Multumesc inca o data :)
4. urmez cursul de apicultura, de care sunt foarte incantat
Cam asta e in mare ...
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Re: katilinus - Catalin Profiri

Mesajde iosca » 08 Mar 2011, 20:02

Sanatate sa fie si-n rest vointa, rabdare si tutun ! Bine-ai venit !
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde catalin.profiri » 12 Mar 2011, 21:39

asa... azi am mai pus o "caramida" in procesul invatarii ... pentru voi n-o sa fie mare lucru, dar cu siguranta a fost un mare eveniment pentru mine.
azi am fost pentru prima data intr-o stupina cu ceva treaba mai importanta:). Impreuna cu un amic am fost intr-o stupina la alt incepator ca sa restranga cuiburile. eu m-am ocupat mai mult de luat notite.
Cam greu de exprimat in cuvinte emotia si teama pe care am avut-o cand prima albina s-a asezat pe mana mea (nu purtam manusi). parca ma rugam sa nu ma intepe. dupa vre-o 15-20 de secunde, a plecat, si eu deja am prins curaj. sa va spun ca pana la sfarsit aveam cate 3-4 pe fiecare mana? si ... nici o intepatura. ce-i drept... as fi vrut una. DOAR una, ca sa vad cat de tare ma umflu... dar nu mai multe.
am reusit sa strangem cuiburile la vre-o 14 stupi din 22, am vazut familii care aveau puiet, si altele care nu aveau, o familie cu matca cam batrana... si din pacate un stup care a murit de foame (era a altcuiva...). aici m-a pris putin tristetea cand am vazut toate albinele moarte... si pe faguri si cazute pe fundul stupului.
in rest... am vazut destule (zic eu): turte de miere si polen scurse printre rame, unele facand prapad ... am vazut si stupi mai puternici si mai slabi...
mi-ar fi placut sa vad albine aducand polen, dar poate zilele urmatoare...
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde catalin.profiri » 22 Apr 2011, 19:37

dimineata am facut primul transport (6 stupi, dacie, 4 stupi pe masina si 2 in portbagaj).
peripetii am avut destule: au iesit albinele, caturile nu calcau bine pe cuib, am lipit cu lut "crapaturile"... intarziat 1.5 ore la servici... dar nimic nu se compara cu urmatoarea: mai era un prieten sa ma ajute la incarcat. amandoi fara masti, bazati pe faptul ca n-o sa avem treaba cu albinele ca-s inchise bine. nimic mai departe de adevar. dupa ce am incarcat ultimul stup prietenului meu i-a intrat o albina in ureche, dar... asa de adanc ca n-o mai vedeam :roll: . el tremura din toate incheieturile. am luat rapid un bat si am incercat sa o scot, dar nici o sansa. ma uitam in urechea lui si NIMIC. mosul de la care le-am luat se jura ca el a vazut-o cazand din ureche, dar asta tot spunea ca o aude, ca bazaie... Dupa vre-o 10 minute (timp in care am sunat la 112 ca nu stiam cum o sa reactioneze cu acul in ureche, si ei foarte binevoitori ne-au trimis in alta parte...) a binevoit si a iesit singura... :shock:
urmatoarea data cu siguranta nu voi mai pleca dimineata. noaptea nu ma grabeste nimeni. si voi avea mai mare grija la cutii si la imbinari.
catalin.profiri

Mesajde Adi Hodis » 22 Apr 2011, 21:59

catalin.profiri scrie:.. . el tremura din toate incheieturile...

Asha Cataline ... ca nu-i invatzatura ca „ pe propria piele ” !!! :lol:
Mai stiu eu pe unu' care, nu mai stia ce sa faca dupa ce au iesit albinele in masina ( sa vada daca conduce bine ;) :lol: ) si l-a trecut toate transpiratziile ...
asa-i Valericaaa ??? :P

In orice caz ... masca si afumatorul sint SFINTE .
PS
Sa vezi cate aventuri se aduna de-a lungul anilor ... de ti-as povestiiii ... :)

Paste fericit tuturor.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde catalin.profiri » 22 Apr 2011, 22:45

initial si eu voiam sa bag 2 in masina, dar dupa ce am pus 1 si am vazut ca ies albinele IN masina... am facut tot posibilul sa-i bag in portbagaj. nu mi-era frica de intepatura cat de felul in care as fi reactionat la volan in cazul in care ma incoltea una sau mai multe...
iar la lista de lucruri de luat as adauga si un bol cu lut... nu strica sa fie acolo.
catalin.profiri

Mesajde catalin.profiri » 02 Iul 2011, 01:53

update stupina mea:
Am avut o familie bezmeticita, si dupa multe incercari am reusit sa o pun pe picioare. Ajunsesem la punctul in care ma saturasem sa o ajut cu rame cu puiet proaspat/botci.
am stat pe vatra la salcam, am scos 6kg de familie (doar 7 de productie). Am fost destul de desumflat de "performanta" dar ... e primul an. Urat a fost ca aveam stupii printr-ai bunicii si pe unul l-am sarit la extras.... l-am gasit cand am facut roii si ... era plin catul de miere. partea buna a fost ca mi-a prins tare bine mierea asta cand am facut roii.
Am ajuns la 25 roi, ma gandesc sa mai iau 10. Mi-am luat un circular si vreau sa ma apuc sa-mi fac cutiile singur.
cam aici sunt in momentul de fata

cand ma gandesc la planurile facute la inceputul anului (sa ajung la 60-70 stupi, 3000E pusi de-o parte, permis categ C+E) parca ma apuca jalea ca sunt asa de departe de scopul initial. Pe de alta parte sunt constient ca am inceput cu 2 familii in decembrie si de atunci am tot bagat bani in asta si cresterea pe care am avut-o e destul de mare.

DanielM ai avut dreptate cand imi spuneai ca in apicultura nu e bine sa iti faci planuri de genul "merg la culesul x, fac y miere si o vand cu zEuro.."
catalin.profiri

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Iul 2011, 05:15

asa este apicultura ca si curentul alternativ - cu suisuri si cu scoborasuri . eu am inceput acum un an , ( in 30.06 2010 am primit primele 2 familii de albine . daca ai sti cate planuri mi-am facut de atunci pana azi !!!!!
la unele mi-a ajutat Dumnezeu -mi-am facut din 2 26 familii dar nu cum am crezut eu la inceput .am iesit din iarna cu 3 , am cumparat 16 si am mai facut 7 roiuri . acum doar 3 nu au caturi dar le vor primi in curand .
am mai fost atins de pescuit , de gagici ,de bere , dar acum slava Lui cu gagicile si cu berea -gata , cu pescuitul poate peste cativa ani , au aparut in schimb pomii , florile si mai recent albinele .
albinele astea m-au prins mai ceva ca toate la un loc .
lucru mare sa lucrezi cu ceva viu , unde gasesti atata armonie si ordine .
mai vorbim ca mi-a venit feciorul cel mare de la discoteca si dimineata la 7 merge la lucru .
am gasit filmul de fapt sunt 2 unul dupa altul . sunt pe pagina mea personala pagina 7 STUPUL 22 .
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Cipri S » 02 Iul 2011, 17:12

Bravo catalin.Tine-o tot asa.Multa bafta si poate ne vedem ca si eu sunt tot de pe langa Iasi.MAi facem schimb de experienta (aia care n-o avem).
Cipri S

Mesajde catalin.profiri » 19 Iul 2011, 02:42

am si eu cateva intrebari:
1.de 2 saptamani tot gasesc urechelnite pe podisor. ce pot face ca sa dispara de acolo? care sunt riscurile?
2.am auzit de tei "contaminat" - exista asa ceva? in sensul ca au murit multe albine in partea a 2-a a culesului la tei... la padure.
3. daca ma duc intr-un lan de porum, care e in spic, pot recolta ceva polen? ceva sugestii?
4. sunt unii din cei prezenti pe forum care ierneaza f mult pe zahar/sirop. Intrebarea mea: daca eu ma apuc dupa 15 august si ii tin pe sirop toata iarna... nu sunt sanse ca la anul in loc de miere sa am miere cu sirop?
catalin.profiri

Mesajde IonutMioveni » 19 Iul 2011, 09:44

1. Treaba cu urechelnitele eu zic sa stai llinistit pentru ca albinele le vor elimina.Din ce am inteles ele s.ar hrani cu camasuiala rezultata dupa naparlirea nimfelor.
2. De tei contaminat nu stiu ce sa spun ... dar stiu ca este un subiect pe tema asta dezbatut pe forum.
4. "daca eu ma apuc dupa 15 august si ii tin pe sirop toata iarna... " Fara rautate dar daca am inteles eu bine pe toata durata ienii de pe 15 august pana la sfarsitul iernii tu vrei sa le administrezi sirop :shock: :shock: . Eu stiam ca administrarile se fac pana la data de 15 septembrie maxim.....in schimb le poti administra turte proteice.
Te-am salutat!
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde liviu1965 » 19 Iul 2011, 09:56

Treaba cu urechelnitele:
Am 4 cutii cu ramele de rezerva Cele cu FC au fost atacate de urechelniti care au facut carari prin faguri.Au ros pana la foita.
Acum incerc asa: din tifon am facut un fel de bocceluta in care am pus busuioc uscat . Vroiam sa pun naftalina dar miroasa prea puternic. De la un magazin am cumparat batoane de sulf si neaprinse le-am pus tot in cutii. Am 2 saptamani si nici o miscare.........
Poate am reusit, poate nu , timpul trece si am sa-ti spun daca a functionat.

Toate bune
liviu1965

Mesajde catalin.profiri » 19 Iul 2011, 22:41

Ionut,
am vrut sa spun acelasi lucru ca tine.. a iesit.. anapoda.
ideea era ca ierneaza pe "miere" de calitate inferioara, iar intrebarea mea era cat de mult se regaseste in mierea de anul viitor aceasta "miere" facuta din sirop.
catalin.profiri

Mesajde IonutMioveni » 19 Iul 2011, 23:10

Eu unu cred ca nu se va gasi mare procent din aceasta "miere" facuta din zahar in mierea de anul viitor.
Daca tu zici ca vor ierna pe miere de calitate inferioara eu ce sa mai zic....iarna trecuta am trecut singura "familie" care era mai mult roi peste iarna cu rezeve acumulate de la sf lui august si pana cand au mai cules ele...oricum nu mult timp.Si vreau sa spun ca nu au avut miere decat de la strugure, pruna coapta si zahar invertit de mine+ un mic procent de faneata daca mai exista asa ceva la acea data....in concluzie numai miere contraindicata pentru iernare .
Acuma depinde si cum va fi iarna de rea si cate zile cu soare vor fi pentru ca albinele sa iasa la curatire.Din acest punct de vedere eu am avut noroc anu trecut :mrgreen:
Si tine cont ca eu nu stiam si le-am administrat zzahar pana nu mai stiu cand....oricum tarziu( am o poza din 21-11-2010 in care hranitoru are sirop in el)in conditiile in care administrarile se fac pana la 15 septembrie.
La inceputu lunii aprilie nu mai era mai deloc miere pe rame si nici albina foarte multa.
Te-am salutat!
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde catalin.profiri » 20 Iul 2011, 03:39

si am promis ca revin si cu poze din stupina...
Fişiere ataşate
DSC_3503.jpg
DSC_3503.jpg (106.96 KiB) Vizualizat de 17153 ori
DSC_3499.jpg
DSC_3499.jpg (99.01 KiB) Vizualizat de 17153 ori
DSC_3501.jpg
DSC_3501.jpg (104.33 KiB) Vizualizat de 17153 ori
catalin.profiri

Mesajde catalin.profiri » 20 Iul 2011, 03:41

tare as vrea sa am mai multe rame cu puiet ca cea din poza la toti stupii, dar ... mai am de invatat
Fişiere ataşate
rsz_dsc_3496.jpg
rsz_dsc_3496.jpg (79.45 KiB) Vizualizat de 17153 ori
DSC_3497.jpg
DSC_3497.jpg (105.26 KiB) Vizualizat de 17153 ori
DSC_3504.jpg
DSC_3504.jpg (95.18 KiB) Vizualizat de 17153 ori
catalin.profiri

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?