Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apis Mellifera Fraieritus

Mesajde janese » 17 Aug 2012, 13:43

maaa...frantzule,ma..ce albina de gradina ma??
aia din poza trei...poti sa zici tu ca e de gradina,ma???????
sau cele din pozele 1..2...poti sa le zici ca -s de gradina???...nationale... da!!!!dar nu de gradina!!!!hai sa le vedem pe ale tale!!!!
stiti ce e rau pe forum???...daca raspunzi unuia,ca deh..... te manca-n c*r si n u poti sa taci...pai fi sigur mai urmeaza o avalansa de intrebari...de mai bine stateai dracu in banca ta!!!!
bostinactin...daca-s bune???face miere???cata???si vezi singur!!!
janese

Mesajde janese » 17 Aug 2012, 13:57

johnyit...,,,cumpara dar nu din romania""!!!
aici gresesti!!! :shock: trebuia sa zici...cumpara din romania dar sa nu tragi fiice din ea la nesfarsit!!!!asa e corect!!!ma mir ca astia care cresc,nu au sarit de c*r in sus!!! ;) sau or ziceee...lasa-l in plata lui!!!!?????
apropos...ce ai vrut sa zici ma,cu ,,apis melifera fraieritus"???
janese

Mesajde balu » 17 Aug 2012, 15:28

Nea Janese si daca ar fi toate 3 surori ce-ar fi, n-ai vazut frati si blonzi si bruneti :?:
balu

Mesajde jonny_it » 17 Aug 2012, 15:57

bostina constantin scrie:Ieri am postat o intrebare unde nu trebuia si acuma il rog pe Jonny sa ma suporte ca am gasit aici stupari numai unu si unu, pe care-i salut cu drag!!
Am fotografiat niste matci din care am facut patru roi in vara aceasta si as vrea sa stiu ce rase sunt, ca sa stiu si eu cu ce ma laud :P Multumesc anticipat!!

Cand vrei sa stii ce rasa ai in stup prima data te uiti la albine si apoi la matca. Probabil toate sunt carpatine dar corcite mai mult sau mai putin cu ligustica.
Si matcile carpatine pot fi mai deschise la culoare(maro, maro deschis, dar nu portocaliu), tine mult si de temperatura de dinainte de ecluzionare.
Daca esti foarte foarte curios sa afli iti dau o adresa si trimiti cateva albine in stare buna si iti pot spune datele de la masuratori; ne uitam pe tabel si putem vedea cu aproximatie ce rasa este.

Cine vrea sa faca masuratori acasa are nevoie de un microscop digital(nu neaparat foarte performant) care sa poata fi conectat pe portul usb la calculator si de o aplicatie gen Cybis CooRecorder.
Se mai poate folosi si un scaner dar unul suficient de performant incat sa genereze o imagine fara umbre e cam scump fata de microscop care poate fi gasit si la 1000 ron.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 17 Aug 2012, 16:02

janese scrie:johnyit...,,,cumpara dar nu din romania""!!!
aici gresesti!!! :shock: trebuia sa zici...cumpara din romania dar sa nu tragi fiice din ea la nesfarsit!!!!asa e corect!!!ma mir ca astia care cresc,nu au sarit de c*r in sus!!! ;) sau or ziceee...lasa-l in plata lui!!!!?????
apropos...ce ai vrut sa zici ma,cu ,,apis melifera fraieritus"???

Cei care produc in Romania trag la nesfarsit si ajung prin a fi corcite cu carpatine, deci de ce ai cumpara de aici? Dupa 3-4 generatii daca imperecherea nu se face controlat probabilitatea ca fiicele rezultate sa fie mai asemanatoare cu carpatinele este de peste 50%.
Inca nu am auzit de un crescator de carnica de pe la noi sa faca inseminare artificiala sau imperechere controlata(poate nu stiu eu) oricum daca tot cumparati carnica cel putin luati carnica de la mama ei si nu de la smecherasi.
jonny_it

Mesajde janese » 17 Aug 2012, 17:06

ma manzule.... :lol: sa traiesti!
asculta la mine...daca ala ce-l hulesti are fo,sau f1....si-ti da tie...nu te fraiereste!!!...pentru ca el iti vinde un f1 sau f2(care garantat sunt matci de productie cu caractere pastrate!...chiar daca e cu trantori cu probabilitate 50% sa fie carpatini sau carnici...si ce iese isi pastreaza caracterele pana la f3...poate si f4...deci ce cumperi tu nu este indicat sa tragi din ele...dar caracterele ca matci de productie tot si le pastreaza !...nu uita ca multiplicatorul iti da si-ti garanteazamatci de productie nu de multiplicare sa faci tu putza mare!!!! :P
\dintr-un fo care-l are iti da cinci ani la rand f1 surori!!!tu tragi ca romanashu din ele si te trezesti cu cosagvinizare in toata stupina..si zici ca nu-s bune!!!
janese

Mesajde Ruben » 17 Aug 2012, 22:49

janese scrie:ma manzule.... :lol: sa traiesti!
asculta la mine...daca ala ce-l hulesti are fo,sau f1....si-ti da tie...nu te fraiereste!!!...pentru ca el iti vinde un f1 sau f2(care garantat sunt matci de productie cu caractere pastrate!...chiar daca e cu trantori cu probabilitate 50% sa fie carpatini sau carnici...si ce iese isi pastreaza caracterele pana la f3...poate si f4...deci ce cumperi tu nu este indicat sa tragi din ele...dar caracterele ca matci de productie tot si le pastreaza !...nu uita ca multiplicatorul iti da si-ti garanteazamatci de productie nu de multiplicare sa faci tu putza mare!!!! :P
\dintr-un fo care-l are iti da cinci ani la rand f1 surori!!!tu tragi ca romanashu din ele si te trezesti cu cosagvinizare in toata stupina..si zici ca nu-s bune!!!

Amin.

johny bacsi, sa sti ca nimeni nu iti vinde matci de productie imperecheate controlat. Sau ma rog...nu la 10-20 de euro cat am vrea noi. Daca afli tu o sursa prin Europa sa imi spui si mie ca dau fuga.

Acu, sigur, depinde de ce f0 are omul. Ca si daca i imperecheata pe munte, asta nu inseamna neaparat ca i cea mai buna.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde jonny_it » 17 Aug 2012, 23:02

nea Janese, ai dreptate, de aceea am adus din Austria ...

poate or fi mai bune corciturile :)
jonny_it

Mesajde jonny_it » 17 Aug 2012, 23:06

Ruben scrie:johny bacsi, sa sti ca nimeni nu iti vinde matci de productie imperecheate controlat. Sau ma rog...nu la 10-20 de euro cat am vrea noi. Daca afli tu o sursa prin Europa sa imi spui si mie ca dau fuga.

Acu, sigur, depinde de ce f0 are omul. Ca si daca i imperecheata pe munte, asta nu inseamna neaparat ca i cea mai buna.

Nici nu este nevoie. O matca imperecheata artificial in Austria costa fix 84 de euro(fara transport), atat am dat acum cativa ani, acum din ce am inteles a mai scazut pretul dar nu foarte mult. Astea imperecheate natural dar oarecum controlat se gasesc si la 7-15 euro, conteaza si ce cantitate cumperi.
jonny_it

Mesajde janese » 17 Aug 2012, 23:07

maa..din ce vad eu pe aici...publicitate la vanzare de carnice nu a facut decat l5s!....ma si mir ca asta tace si nu te ia de beregata cu.....smecherasi
janese

Mesajde janese » 17 Aug 2012, 23:12

jonny_it scrie:nea Janese, ai dreptate, de aceea am adus din Austria ...

poate or fi mai bune corciturile :)

maa...vorbesti de rase pure...de corcituri...ia zi tu aici la mosu...ce experenta ai.....(facut ;) )in lucru de la carnica de 84 euroi...si pana unde te-ai dus cu F-rile...?si ce ai vazut,observat, legat de caractere degenerate pierdute,pastrate..degenerate in rau sau in bine???
ai luat de 84 de euroi...bine! si ce ai facut cu ea???
janese

Mesajde Donbazil » 17 Aug 2012, 23:19

[quote="janese"
stiti ce e rau pe forum???...daca raspunzi unuia,ca deh..... te manca-n c*r si n u poti sa taci...pai fi sigur mai urmeaza o avalansa de intrebari...de mai bine stateai dracu in banca ta!!![/quote]

Sal'tare!
Uite d'aia-l iubesc io pe JANESE!.... :idea: :idea: :idea:
Are omu' asta un stil neaos de a le zice lucrurilor pe nume, ceva de speriat.....
Si cata dreptate are!.....
Dau o rachie cand ne intalnim fratela!.......
Sal'tare!
Donbazil - Faget :)
Donbazil

Mesajde jonny_it » 17 Aug 2012, 23:27

Toate alea de 84 de euro au ajuns cu gatul sucit, le-am inlocuit cu altele tinere. Caracteristici si alte detalii am scris mai sus.

l5s adica lucky5strike? Mai bine zis dl Radut. Nu am cumparat de la el cu toate ca stiu pe cineva care a cumparat si a fost foarte multumit, din ce vad pe anunturi apicole acum vinde doar carpatine, deci toata stima.
De obicei nu cumpar din zone diferite dpdv geografic. Adica nu cumpar din Sudul tarii sau din zone de campie; de ex am cumparat anul trecut cateva regine foarte bune de la Apyam (dl ing.Balteanu Vlad), daca este considerata reclama pe tine sa te urecheasca moderatorii :lol: Anul acesta m-am trezit cam tarziu si nu prea am mai avut loc pe lista cand aveam eu nevoie.

Uite ce am pozat astazi, care crezi ca a dat miere mai multa? :lol:

Imagine

Imagine
jonny_it

Mesajde Ruben » 17 Aug 2012, 23:33

jonny_it scrie:
Ruben scrie:Nici nu este nevoie. O matca imperecheata artificial in Austria costa fix 84 de euro(fara transport), atat am dat acum cativa ani, acum din ce am inteles a mai scazut pretul dar nu foarte mult. Astea imperecheate natural dar oarecum controlat se gasesc si la 7-15 euro, conteaza si ce cantitate cumperi.

Da...si o sa faci din ea matci de productie de aceeasi valoare cu ale celor care vand matci de productie.

Adica...nu vad de ce ar fi mai valoroase in afara de faptul nu dai banul pe ele.

In rest, s-ar putea, dimpotriva, un crescator experimentat, specializat, sa scoata f1-uri mai bune decat noi astia care facem de toate...
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde jonny_it » 17 Aug 2012, 23:39

Ruben .. valoaroase pentru productia de miere si polen, nu AVEAM de gand sa le vand. Acum nu mai am nici o familie cu matci carnica sau urmase ale acestora.

Vreau sa testez in perioada urmatoare 2-3 matci din Italia, probabil o sa fac eu o vizita ca si asa mai am de luat concediu :)
Totusi nu inainte sa fac un model de colector de polen care lasa trantorii sa iasa din stup dar raman blocati in el(am gasit modelul pe internet) astfel incat sa nu am probleme cu restul matcilor care le cresc. Cat am avut carnica o sa gasiti niste poze cu stupi care aveau gratie hanemann la urdinis .. si a fost cam complicata treaba cu trantorii morti in interiorul stupului. Totusi albinele sunt istete, ii decupeaza si sunt scosi bucati afara.

Am ajuns la pagina 10, eu o sa iau o pauza.
jonny_it

Mesajde janese » 17 Aug 2012, 23:43

dondazil...baga ceva discutiuni aici cu banateana matale!!!zi ceva de ,,galbena de timis"!!!
urca-te pe un podium si aici,nu numai cu pushcociu!!!ce dracu bre? te intrecura majii aia????sau ai avut puscociu cu teava mai stramba?
sa traiesti!!!

a_costy, alin m, alt stupar, AS_Rat, B-father, Bing [Bot], danut, Dila Daniel, Donbazil, dumi65, dysistuparu, genutzu, georgeanelka, gh.pana, Gheorghvici I, Google [Bot], Google Adsense [Bot], gyltv09, Ioan Guist, janese, Jean Valjean, jonny_it, katu_catalin, Kostas, Leon, Makedonu, marinlm64, mary77, mircea, mircea_tm, Mishu05, modigliani, MSNbot Media, nicu68, nifionut, Passiflora, paul, Ruben, stefeug, tibik1, un stupar, vasile54, yrynel_clau
taceti ca vulpea in papshoi..nu ziceti nimicutza!!!! :P
janese

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE