Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: CONCLUZII 2011-2012

Mesajde perma » 18 Aug 2012, 20:03

modigliani scrie:
marian sima scrie:.......Cuvintul organizat nu inseamna lasat la voia intimplari......

Mah , .... esti "d-ala" ??? ( iertat fie-mi off topicul , da' acuma chiar m-am enervat ! :x ) Ieri ti-am urat aici La Multi Ani : viewtopic.php?f=43&t=2103&start=64

Vad ca te doare-n c*r . Nicio reactie , ..... nimic ! Esti nesimtit ...... Ai stat toata ziua pe forum ..... da' n-ai avut bunul simt sa raspunzi . Pan-la urma esti un "miserupist" total lipsit de scrupule si valori morale .

In alta ordine de idei : .... stii , iti imaginezi ce fac pe castravetii tai ???

Hai pa !

..................................

p.s. Si , pan-la urma nici nu sunt off topic . Esti "d-ala" , iar asta este concluzia mea - 2011 , 2012 ! PUNCT !

Uite, draga Modigliani, cum ti-ai facut tu aparitia pe acest topic, cu un atac la persoana. Ne spunand nimic constructiv la adresa topicului. Am inteles pozitia ta fatza de anul in cauza, precum si pozitia lui Marian. El nu considera ca a facut apicultura in anul acela, tu da. El se considera pe 0, tu-l consideri pe minus. E o problema de perceptie, nimeni nu are dreptatea absoluta. Daca vrei, pentru linistea ta si a acestui topic, iti dam cu totii dreptate, a avut un an pe minus, ai dreptate. Te simti mai bine, esti mai implinit? Acum ori spui ceva care are legatura cu subiectul ori inceteaza postarea, te rog, ca altfel iti dau cu report la admin si cred ca te invarti de-o pauza.
Azi esti bine-sanatos si maine te lauda popa'n curte!
Omu' ie inainte de toate!
perma

Mesajde modigliani » 18 Aug 2012, 20:16

perma scrie: Acum ori spui ceva care are legatura cu subiectul ori inceteaza postarea, te rog, ca altfel iti dau cu report la admin si cred ca te invarti de-o pauza.

"Iubitule" , este evident ca te enervez . Lucru care face sa ma enervezi . Intradevar , nu am ce spune p-aici . Va las intre voi . Ma-ntorc la cafeneaua mea si-mi vad de ale mele . Ultimul lucru pe care-l vreau pe acest forum este sa intervin inoportun in discutii tematice sau asupra carora nu ma pricep .

Fie ca voi . Io-s mai tampit si nu ma pricep . Dar daca ma apuc vreodata de apicultura .... iti jur ca-mi iau albine moarte , degerate ! Se pare ca lu' sIMA ii priesc iar tu prin pozitia ta pari a-i da dreptate . ( Spune-mi , te rog , stii ceva despre rasa "Crio-Bees" ? ...... Poate deschid un topic si-mi povestesti acolo , sa fim on topic , deh ! )

Va multumesc pentru faptul ca etalati atat de mult din experienta voastra ( asta .... fara a fi cinic ) . Chiar si discutand putin mai aprins recunosc faptul ca in seara asta am invatat multe . ...... M-apuc de stupi ! E clar ! Maine-mi iau o pereche .

Si nu ma raporta , ca strig dupa tine " Paraciosu' , roade osu' , .... " , alea-alea !

Hai , bine , ..... ne mai auzim ! Ai grija de tine !

...................................

p.s. Pana atunci te gandesti , dragul meu , daca intradevar am fost off topic cu interventia mea . Pe sIMA-l cunosc din 2011 . Am ajuns in 2012 . Priveste , te rog la titulatura topicului si-ai sa vezi ca face referire la "CONCLUZII" , generic vorbind , nu in mod exact la apicultura ( crede-ma , stiu sa "umblu" cu forumuri , .... cu d-astea , si n-as fi facut o "greseala" pe care vreodata unu' ca tine s-o poata exploata in defavoarea mea ! ;)

Si ca sa ma repet : trecand prin 2011 , parcurgand peste jumate din 2012 , CONCLUZIA mea este ca sIMA-i "d-ala" . Pana aici sunt perfect ON TOPIC !

Atat doar sunt de acord cu tine , STIM amandoi ca acest topic ar trebui sa faca referire la apicultura . Insa se p[are ca doar eu stiu ca nu-i neaparat ( din titulatura ! ) ;) ;) ;)

Hai , .... mai vorbim ! Mai vorbim cand te poti "juca" cu aceste nuante .......
Ultima oară modificat de modigliani pe 18 Aug 2012, 20:25, modificat de 2 ori în total.
modigliani

Mesajde perma » 18 Aug 2012, 20:32

Modigliani, nu ma enervezi. Imi pare rau doar ca s-au scris niste pagini, lumea vine cu argumente, la subiect. Un incepator, asa cum sunt si eu, invata ceva. Poate sa-si faca niste calcule, sa tina cont de niste aspecte, sa-si faca o viziune financiara (mai buna sau mai rea) asupra acestei activitati. Discutia intre tine si Marian (precum si postarile lui repetate cu invitatia de a lua stupi in chirie) mi se pare sterila, fara de folos topicului. Si pe mine topicul ma intereseaza, nu sa navighez printre mistourile voastre ca sa prind 3 randuri pe care le mai scrie cineva.
Ca sa-ti raspund, nu stiu nimic despre crio-bees. Nu simpatizez nici cu Marian, nici cu tine. M-am legat de tine, pentru ca tu ai inceput cu trollingul si macar Marian, printre multele mistouri, mai spune si ceva legat de subiect. Sper ca de acum incolo sa incetam. Toti trei (inclusiv eu)!
Later edit: Am vazut ca ai editat! Nuantele de care vorbesti sunt de fapt niste tuse groase! E un subtopic de concluzii in topicul "intretinerea albinelor" nu "cafenea" sau "discutii diverse" sau "fun". Agerimea pe care o pomenesti intr-una din aceste conditii s-ar fi vazut. Pe "intretinerea albinelor", esti doar off-topic cu pareri personale despre alta persoana.
perma

Mesajde modigliani » 18 Aug 2012, 20:41

Bine mah . E ca tine . .... Multumit ? ( ce dracu' pierd vremea ? )

Sa-ti iei niste albine de la sIMA , din alea din iarna aia de zice el de ea ........... Precis o sa iesi "pe PLUS" !
modigliani

Mesajde Adi Hodis » 18 Aug 2012, 22:15

perma scrie:...
Daca 100 ron ar fi beneficiul real, cred ca albinele s-ar gasi doar in scorburi si forumul asta ar avea 5% membri in raport cu cati are.

Cifra aceea este minim-ul si nu beneficiul real ... dar poate sa fie an chiar si cu castig mai mic, ori chiar zero.Eu am patzit ... si altii ...
Urmeaza sa te convingi ... anii nu-s la fel.

@Marian ... sa fi-i sanatos si ... sa-ti dea Domnul timp sa te ocupi de albine ! ... adica sa iti pese de ele ca, vezi cum esti tu ? ... daca albinele alea traiau, ti-ar fi adus miere. Si atunci, ar fi fost un an apicol, a ?.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde filip » 19 Aug 2012, 14:36

Saptamana trecuta am scos o fam de albine din nuc.Puiet destul de mult ,am pus puietul in 3 rame Dadant,dar doar o jumatate de kg de miere.Anul acesta slabe sanse sa supravietuiasca in scorbura.
Problema va fi la corpul gras pentru iarna,lipsa polenului in natura e resimtita din plin.
filip

Mesajde paul » 19 Aug 2012, 15:33

marian sima scrie:de obicei fugim dupa prioritati in functie de enumeratie,

Mai Adi , te-ai prins ??? Toata treaba-i din ... "enumeratie" !!! Marian a aplicat principiul ovreiului ... " eu castig mai mult daca tin pravalia inchisa" ! Asa a facut si cu albinele in anul respectiv ... tot ce-a trait , au fost plusul lui . Ce-au murit au fost ... din plus . N-au putut ele muri , din cat plus avea Marian ! ;) Si daca lui Marian i-au mai trait 30 din 70 , el a enumerat 1,2 ....... 30 ! Asta-i plus !Din enumeratie-i treaba :P
Voi astia care i-ati sarit in cap lui Marian ati aplicat un principiu matematic ca plus cu minus , da minus ! Marian a aplicat un principiu ... filosofic :oops: ......."daca a ramas ceva de enumerat , inseamna ca sunt in castig" 8-)
Mareane ... stai linistit ! Eu te-am inteles ! Ideea este ca trebuie sa ai o oarecare aplecare spre filosofie ca sa poti intelege asemenea ... paradigme ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Adi Hodis » 19 Aug 2012, 16:26

paul scrie: Mai Adi , te-ai prins ??? Toata treaba-i din ... "enumeratie" !!! ... :lol:

Pai ... mai zicea unu' ca, toata treaba-i in detaliu ! ... atentie la detaliu ! :lol:
A, mai stiu una, d'ale shoferilor, cica ... toata treaba-i din cardan, din shofer si din volan ! ... unii shoferi si implicit masinile ajung la pensie ( respectiv la fier vechi ), altii o iau pe scurtatura cu masini cu tot ... la viatza veshnica.
Asa si cu albinele unora, din pacate pentru ele ... ca ei, stuparii ... enumera pasivi, ce e, aia e !.

La concluzii 2011-2012, inca nu pot sa ma pronunt ... ultima veste e ca, inca este spor la cantar.
Am ales o locatie anul asta, cu paza, nu stiu daca extrage si paznicul ori ba dar vad ca albinele o duc mai bine decat daca as fi fost " pe capul " lor si sa le tot mut de ici colo prin coclauri.
Oricum ... pot sa zic ca ... e cu + ... ba nu, cu + + !!! ( deci doua plusuri ) si tot ce am putut sa fac, a fost sa le pregatesc si sa le mut. :shock:

PS
Cred ca sotia imi da clasa la stuparit ... :shock:
nea Janeseee !!! ... sa traiesti si sa-ti traiasca soacra !!! ... asa-i ca e super sa avem stuparitze ??? :D
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde filip » 19 Aug 2012, 16:36

Adi Hodis ,
Apropos,am sunat in vara asta pe numarul tau de telefon.
A raspuns doamna,Adi e in Canada ,eu ma ocup de albine,o voce sigura si hotarata.
Felicitari,Adi,dar rolul barbatului e s-a se incurce prin fusta nevestei.
Te asteptam acasa!
filip

Mesajde Adi Hodis » 19 Aug 2012, 16:45

filip scrie:...
A raspuns doamna,Adi e in Canada ,eu ma ocup de albine,o voce sigura si hotarata.
...

Nu cumva a zis Florida ?.

Multumesc pt. felicitari si abia astept si eu sa ajung acasa dar mai este pina atunci ... :)
Adi Hodis

Mesajde filip » 19 Aug 2012, 16:54

Florida ,o fi fost.
Dar ,cred ca eu eram cel emotionat.
Apreciez femeile cu initiativa.Sunt mult mai perfectioniste.
Iar cand pun suflet in ceea ce fac,reusita este asigurata.
filip

Mesajde perma » 19 Aug 2012, 20:58

Adi, eu nu te cunosc indeajuns, si nu prea inteleg. Inteleg doar ca esti plecat din tara. Albinele le ai cu tine prin strainatati sau sunt pe glia stramoseasca?
perma

Mesajde peterneamt » 19 Aug 2012, 23:30

Pentru mine anul a fost unul extrem de prost si sper sa nu mai am parte de altul asemanator si desi seceta face ca perspectivele sa fie si mai sumbre eu ramin un optimist incurabil si sper ca Domnul sa ne ierte si sa ne aduca ploaie macar in Septemberie ( chiar daca pentru rapita va fi prea tirziu ).
Sper sa reveniti la subiect si va salut cu respect. 8-) 8-)
peterneamt

Mesajde bostina constantin » 20 Aug 2012, 12:46

Nu pot sa ma abtin, asa ca ma laud si eu cu realizarile mele. Daca ma laud inseamna ca sunt multumit, am mai spus-o si repet ,,vinovati'' sunteti si voi [forumul si forumistii] pt aceste realizari.
Am iesit in primavara cu trei familii din trei [bunisoare], am facut doi roi timpurii dintr-o regina foarte buna o puteti vedea pe postul lui Jonny de la ,,Rase de albine'', este aceia mai inchisa la culoare.
O familie mai lenesa [nici nu a urcat in cat], am dat catul jos si cuibul era plin de botci, am impartit-o exact in patru.
Am tras si cca 60 kg de miere din care 11 de salcam, dupa tei am impartit si celelalte doua familii in doua, obtinand inca doi roi.
Adunate sunt sapte roi si 60 kg de miere de la trei familii plus cca 2kg ceara.
Mai am o familie si doi roi [unul slabut] capatati de la care am tras cca 10kg miere [de la familie].
Am mai topit niste faguri cu gaselnita si am obtinut cca 6kg de ceara plus 2 kg de la mine total 8kg de ceara. Astept primavara sa inumar matcile ;) Sa fiti sanatosi!!
Fişiere ataşate
DSC02100 (Small).JPG
ceara
bostina constantin

Mesajde stroe » 20 Aug 2012, 13:38

marian sima scrie:Anul trecut la aceasta ora nu se putea ara,acum datorita ploi cazute cu ceva timp in urma s-a arat ,fermieri au inceput sa semene rapita am inteles ca mai sint anuntate ceva ploi, la mine in zona(in marea majoritate a locurilor arabile) pinza freatica este la 3-4 metri sub pamint citeva ploi si mai tirziu un nivel ridicat al Dunari este deajuns.Am fost prin tara si culturile agricole au fost calamnitate la noi a fost productie ,e adevarat mai putina dar in comparatie cu alte zone din tara este bine.

In lunca Dunarii pamantul are ceva umezeala pe seceta, daca nu este nisipos se face ceva recolta.
stroe

Mesajde Adi Hodis » 20 Aug 2012, 14:44

perma scrie:Adi, eu nu te cunosc indeajuns, si nu prea inteleg. Inteleg doar ca esti plecat din tara. Albinele le ai cu tine prin strainatati sau sunt pe glia stramoseasca?

Nu am cum sa aduc albinele aici, sint prea departe ... asa ca se ocupa sotia de ele, in varianta stationar.

PS
Vezi ce scrie d-l Peterneamt ... si l-am citit, cunoaste bine apicultura dar meteo e decisiv in a fi s-au a nu fi miere marfa.
D'aia am scris ... cate am scris, cam offtopic ce-i drept insa vrem nu vrem, face parte din ... concluzii.

Hai noroc si s'auzim de bine !.
Adi Hodis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR