de kamy » 27 Aug 2012, 13:30
in iarna am avut ceva baiuri cu pitigusii,au inceput sa se dea la lazile de polistiren sa-mi faca urdinisuri la ele,le-am administrat niscai pilule de 6,35 si-am trimis vre-o 20 dintre ei in tabara la loc cu verdeata.la prigorii e mai greu,poti pune ce vrei in stupina se obisnuiesc si ataca albinele pe traseu,poti sa le vii de hac tot cu pastile mai recomandat ar fi de 4,5 sau 5,5 cele de 6,35 au recul mai mare;cand e vreme rece si ploioasa,atunci vin la lazi chiar stau pe lazi si asteapta sa iasa albinele si poti trage clopotele ca tot nu pleaca,atunci e momentul de a le administra pastile cu plumb,in rest pe vreme buna nici o sansa pt ca zboara pe sus,infundatu gaurilor inca functioneaza cel mai eficient.partea proasta e ca omoara mult mai multe albine decat mananca.in 97 la primul an de pastoral in dobrogea pe vreme rece am lovit una cu masina,fiind rece timpul statea pe asfalt si am dus-o intre albine.prinde albina o toaca scurt cu ciocul si daca nu-i place o scuipa,n-o mananca si daca mananca aprox 200 albine pe zi cam cate omoara? dupa asta am instituit un tribunal al poporului constuituit din albine care au tabarat pe ea a inceput sa tremure si-n scurt timp a-ntepenit.
mai erea o metoda data de antonescu daca nu gresesc,inspre toamna ele dorm in stol in copaci daca se gaseste hotelul noaptea un foc puternic de paie si niscai bubuituri si zice-se ca se arunca toate in foc.am descoperit hotelu acu-s 2 ani dar a doua noapte au schimbat.noi ardelenii zilele astea cu racoare cam scapam de dansele in oltenia sau dobrogea s-ar putea sa mai poposeasca chiar pana prin 15 septembrie.da dac-au plecat nu fiti tristi cei care iubiti prigoriile se-ntorc la anu nu s-ar mai intoarce sau intoarca-se cat de rare ca anul trcut cand mi-am luat prastie si n-am avut ocazia s-o folosesc!