Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Jean Valjean

Mesajde Jean Valjean » 04 Sep 2012, 16:32

Stie cineva de la care primarie trebuie sa iau adeverinta cu numarul de stupi pentru inscriere in asociatie, daca stupii ii am intr-o localitate iar buletinul pe alta localitate ?

Multumesc
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde victor s » 04 Sep 2012, 17:15

In mod sigur de la primaria unde ai amplasata stupina !
victor s

Mesajde Jean Valjean » 04 Sep 2012, 21:43

Multumesc pentru raspuns, Victor.
Jean Valjean

Mesajde Jean Valjean » 05 Sep 2012, 12:06

Am trimis sotia astazi la primarie sa-mi ia adeverinta pentru stupi si i s-a spus ca nu-i poate da adeverinta pe numele meu, pentru ca nu am domiciliul in localitatea respectiva si nici teren in proprietate.

Asa sa fie ?

Am sunat la directia agricola Dambovita si am vorbit cu o persoana care nu stia nici ea cum sta treaba.
Imi zice:
- " Pai luati adeverinta pe numele socrului dumneavoastra care are terenul".
- " Pai stati putin, zic eu, mie imi trebuie adeverinta pentru a ma inscrie intr-o asociatie apicola. Nu pot sa iau adeverinta pe numele socrului ca sa ma inscriu eu in asociatie"
- "Aaaa, da. Atunci trebuie sa va poata da adeverinta pe numele dumneavoastra. Nu are cum sa nu va dea. Eventual faceti un contract de arendare, ca sa nu va mai doara capul"
- "Aha, am inteles, multumesc".

Am inteles pe naiba, am zis si eu asa ca sa termin o discutie din care am stiut din primul moment ca nu voi avea nimic de inteles.
Acu' sa ma apuc sa umblu pe la notari cu contracte, parca nu am chef, pentru cinci stupi. Pe de alta parte, daca voi vrea sa accesez vreo masura, pe viitor, daca vor mai fi, nu o sa am vechime intr-o asociatie si nu voi primi punctaj.

Ma gandeam sa ma inscriu in ACA ca e mai aproape de mine. M-as fi inscris in "Stuparitul", dar e prea departe de mine, pentru cazul in care mi-ar trebui si altceva in afara de hartii.
Sau poate ca nu, vom mai vedea.
Jean Valjean

Mesajde Cristian IONITA » 05 Sep 2012, 13:23

problema o rezolvi cu un simplu contract de comodat (ex: http://www.dsclex.ro/contracte/comodat.htm ) , in functie de bunavointa functionarilor implicati (primarie, asociatie, etc) acest contract va trebui sau nu autentificat de catre notar.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Jean Valjean » 05 Sep 2012, 15:47

Am inteles, o sa incerc asa sa vad daca rezolv.
Multumesc
Jean Valjean

Mesajde victor s » 05 Sep 2012, 16:46

Stiu ca m-am lovit si eu de imbecilitatea tipic romaneasca a cumnatei, verisoara cu unchiul din partea sotiei primarului...
Habar n-au pe ce lume traiesc si a trebuit sa merg eu cu legea in mana si sa le arat dobitoacelor ce ocupa posturi in primarie numai pe spaga si nepotisme.
Inchei un contract de arenda intre tine si proprietarul terenului pe care ai amplasata stupina in 2 exemplare,unul i-l pui intr-un dosar si depui la primarie, al 2-lea ramane la tine cu stampila primariei. de acum esti luat in evidentele primariei si la solicitarea ta au obligatia de a-ti elibera adeverinta de care ai nevoie.
Consulta ''legea arendarii'', si pe privat i-ti trimit un contract tip de arenda
victor s

Mesajde un OM » 05 Sep 2012, 17:08

Fa contract de arendare si iti deschizi rol la primarie.
un OM

Mesajde Cristian IONITA » 05 Sep 2012, 17:20

intreb si eu ca omul ce nu stie dar vrea sa depaseasca momentul

contractul de arenda nu e cu "pret"? si daca e cu pret nu trebuie inregistrat si la fisc? si daca e inregistrat la fisc nu se plateste si impozit?
Cristian IONITA

Mesajde Mircea_63 » 05 Sep 2012, 17:34

Este si o varianta care nu-i tocmai arendare ci acordare a dreptului de folosinta, nu stiu exact cum se numeste in termeni juridici, ceva gen contract de comodat.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Cristian IONITA » 05 Sep 2012, 17:37

Mircea .... tu citesti pe sarite?

Cristian IONITA scrie:problema o rezolvi cu un simplu contract de comodat (ex: http://www.dsclex.ro/contracte/comodat.htm ) , in functie de bunavointa functionarilor implicati (primarie, asociatie, etc) acest contract va trebui sau nu autentificat de catre notar.
Cristian IONITA

Mesajde Mircea_63 » 05 Sep 2012, 17:48

De data asta da! Nu am citit mai sus! Mea culpa :?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Jean Valjean » 06 Sep 2012, 13:41

Epopeea obtinerii adeverintei continua.
Astazi sotia s-a dus la primarie sa intrebe daca merge cu contract de comodat. Problema e ca fata care se ocupa de aceste lucruri si care, se pare, este mai capabila decat celelalte, este in concediu.
Iar cea cu care a discutat habar nu avea de comodat: ca ea stie ca se face intre persoane fizice, ca socra-miu deja a luat subventie pe teren si ca nu stie daca e voie sa ai stupina langa casa, asta la replica sotiei ca este vorba de terenul de langa casa.
Insa, a spus ceva interesant si anume ca pentru contractul de arenda nu este nevoie sa merg la notar, ci il pot face direct la ei la primarie si in baza lui as putea sa rezolv problema.
Cum insa am invatat sa nu ma imbat cu apa rece, astept pana pe 17 septembrie, cand se intoarce cea care se pricepe sa vad ce pot rezolva.
Jean Valjean

Mesajde Cristian IONITA » 06 Sep 2012, 15:41

bafta
Cristian IONITA

Mesajde Dila Daniel » 06 Sep 2012, 16:25

Cristian IONITA scrie:intreb si eu ca omul ce nu stie dar vrea sa depaseasca momentul

contractul de arenda nu e cu "pret"? si daca e cu pret nu trebuie inregistrat si la fisc? si daca e inregistrat la fisc nu se plateste si impozit?

se poate face troc.Tu dai in schimbul arendarii,ceva grau (5 banite pe an)sa zicem.Nu bani.Si nu mai ai treaba cu financiarul,nici tu nici proprietarul.
Stiu sigur asta.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde modigliani » 06 Sep 2012, 16:51

Dila Daniel scrie:se poate face troc.Tu dai in schimbul arendarii,ceva grau (5 banite pe an)sa zicem.Nu bani.Si nu mai ai treaba cu financiarul,nici tu nici proprietarul.
Stiu sigur asta.

Asa este ! In fond exact asta presupune termenul de "arenda" . O cota parte - stabilita amiabil intre "parti" - . Insist , ARENDA este cu totul si cu totul altceva decat CHIRIE , COMODAT , etc ! Fireste , Jeane , te vei mai lovi de multi neghiobi .

Fa-ti rost de legi si da-le cu ele-n cap . Altfel n-o scoti la cap .
modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?