Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Surprize la tratamentul cu Varachet Forte

Mesajde nae » 12 Sep 2012, 22:06

sakala scrie:am si eu o intrebare daca fac tratamentul cu VF cu varojetul mai este nevoie sa mai inchid stupul 15-20 min la primul facut in seara asta nu l-am inchis si mentionez ca sus am etansat cu folie?

Da-mi un pumn in nas ,dar tare .
1-intai intrebi si dupa aceea actionezi .
2-ati citit prospectul ?, NU .
3 CE ROL are varujetul ?,cand aprindeti tigara cu chibritul are mai putina nicotina ca atunci cand folositi bricheta ?
Sa nu veniti cu scuza ca ati confundat VAPORIZATORUL(furetro /... )cu varujetul ;nu poti confunda trenul cu masina ,doar daca te doare ''la basca ''de albine . :oops: :oops: :oops:
nae

Mesajde sakala » 12 Sep 2012, 23:28

da ai sarit pe mine repede :D
bine am inteles la urmatorul sapt viitoare am sa inchid urdinisul 15 min si rezolv problema
si nu am confundat nimik :x :x :x
sakala

Mesajde nae » 12 Sep 2012, 23:44

Intr-o perioada am folosit VFsi Klartan ; n-am mai gasit K si ''tipul''de la care am cumparat mi-a dat taktic sa-l folosesc dupa reteta K (dilutie cu apa ) ,nu aveam prospect nici acces la net ... l-am crezut pe omul cu experienta ;nu am omorat stupii pt ca in toamna am facut FV . Intre timp am intrat pe net si am aflat cum se administreaza tak. :roll:
M-am cenzurat . :x
nae

Mesajde sakala » 13 Sep 2012, 22:18

am de unde sa iau klartan ,da le mai fac doua tratamente acum cu VF si unu cand nu mai exista puiet in stup si apoi le pun cate 2 benzi de mavrirol si stau linistit ;)
sakala

Mesajde nae » 13 Sep 2012, 22:27

sakala scrie:am de unde sa iau klartan ,da le mai fac doua tratamente acum cu VF si unu cand nu mai exista puiet in stup si apoi le pun cate 2 benzi de mavrirol si stau linistit ;)

Ramai la VF+mavrirol (Klartanul are tot tuflauvalinat /mavric ca si mavrirolul , e mai ieftin dar daca nu-l dozezi bine -tesesti capul seringii sa pulverizeze ... e mai scump ), mergi pe mana institutului si nu gresesti .
Mavrirolul actioneaza prin contact ,daca-l bagi <12 * il bagi pt linistea ta si atat .
nae

Mesajde sakala » 15 Sep 2012, 21:36

pai asa am bagat si anul trecut pentru linistea mea si am scos benzile dupa primul zbor de curatire, oricum mai am de facut tratamente cu VF vreo 3 si apoi bag mavrirol ;)
sakala

Mesajde victor s » 16 Oct 2012, 19:23

Surpriza astazi la tratamentul cu varachet forte...toate tratamentele le-am facut la sange, o serie de 3 tratamente in august, pe 30 septembrie mavrirol, iar acum in lipsa de puiet inca unul.
Cum spuneam , surpriza a fost uriasa in sensul ca numarul roscatilor era deosebit de mare, deci, ATENTIE stimati colegi !
Cel putin 50 de bucati la unii dintre stupi in decurs de o ora, cat am tinut tavitele FAV.
victor s

Mesajde cristi_vidican » 16 Oct 2012, 19:37

Sambata m-am uitat si eu prin stupi. Am facut 4 fumigatii VF si am pus Mavrirol. Supriza, am vazut varroa pe albine. Mai am puiet la unii si pe 2 rame. Deci, aceeasi concluzie, grija mare la varroa inca.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde sakala » 17 Oct 2012, 21:18

astazi am facut ultimile retusuri la stupi ,am scos ramele care au fost date la descapacit am mai reasezat ramele pentru iernare si la un stup am vazut varoa pe albine maine bag varojetul in fuinctiune deci infestarea este inca mare aveti grija!!!!!!!!!!!
si inca mai am puiet la unii stupi si chiar pe 2 rame cat o palma pe fiecare rama ;)
sakala

Mesajde lucky5strike » 17 Oct 2012, 23:10

Azi am sondat si mai mult de 2-3 palme de puiet n-am vazut, deci, pot dormi linistit!!

E super topicul asa, functioneaza ca sonerie!!

:lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde balasbebe » 18 Oct 2012, 07:33

cristi_vidican scrie:Sambata m-am uitat si eu prin stupi. Am facut 4 fumigatii VF si am pus Mavrirol. Supriza, am vazut varroa pe albine. Mai am puiet la unii si pe 2 rame. Deci, aceeasi concluzie, grija mare la varroa inca.

Pana ai puiet dai cu otrava nu tratezi. Trebuie sa prinzi momentul, sau sa spargi cu furculita pe cel capacit. Si asa el nu este viabil mai ales ca a fost infestat cu varroa.
balasbebe

Mesajde cristi_vidican » 18 Oct 2012, 07:34

Nu mai bine dădeai un fum de control și vedeai cât cade? La mine era pe albine. S-a întâmplat să-l văd, că de nu, ziceam și eu, poate mai fac un tratament, poate nu. Am văzut păduche în 2 stupi (fără să stau și să mă uit după ei) și se zice că atunci când vezi unul, mai sunt 50 prin preajmă.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde peterneamt » 18 Oct 2012, 21:44

Asa este dar pina pe 15 Decembrie mai gasesti o zi cu peste 14 grade si mai diminuezi numarul lor. ;)
peterneamt

Mesajde ves.lucian.zabrani » 18 Oct 2012, 21:51

azi am facut ultimul varachet , pe anul asta !!! inclusiv la unul la care matca tanara schimbata in toamna asta a inceput sa ponteze dupa 27.09 !!! fara sa aiba puiet , nici macar oua i-am facut un tratament cu siguranta in lipsa puietului !!! astazi am vazut puietul capacit pe doua rame si sunt curios sambata cand scot suberele de la toti sa vad daca vad vreun paduche !!! va tin la curent !!! :P :P :P
Ultima oară modificat de ves.lucian.zabrani pe 18 Oct 2012, 22:13, modificat 1 dată în total.
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde peterneamt » 18 Oct 2012, 22:08

Dupa ce nu mai cad ''paduchi'' mai faci unul si atunci este ultimul, pentru ca in primavara este imposibil sa faci un tratament corespunzator in prezenta puietului capacit.
peterneamt

Mesajde alt stupar » 18 Oct 2012, 23:06

bai, io ce sa zic, n-as vrea sa se inteleaga ca ma laud ca nu mai am Varooa, nici nu cred ca este posibil, dar astazi, profitand de temperatura de afara, undeva la 25*C, am dat al patrulea Varachet pe una dintre vetre. Ca nu se stie cand se schimba vremea si puiet mai este doar pe alocuri.
Exceptand vreo 3 familii, caderea de paduchi a fost ZERO !
Acum, sa nu se inteleaga ca sunt in situatia de a zice... am dat varachet, au picat sau n-au picat paduchi - eu mi-am facut treaba si mi se rupe... m-a intrigat si pe mine nitzet lipsa paduchi cazuti pe tava si la doua ore am facut un supracontrol cu un alt medicament. Acelasi rezultat !
Ce sa zic... trei tratamente cu Varachet in august-septembrie la intervale strict de 8 zile, apoi cate doua benzi de Mavrirol la toata lumea... asta este situatia.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE