Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Mavrirolul

Mesajde tiby visan » 05 Sep 2012, 22:37

eu am iernat fara asa ceva le-am facut numa varachet si nu am avut nici-o pierdere.
desteptaciunea are limite,prostia n-are margini.
tiby visan

Mesajde nae » 05 Sep 2012, 23:19

Folosesc mavrirolul dar nu la sfarsit de sezon -substanta actioneaza prin contact - daca bagi benzile prea tarziu (sau vine iarna prea devreme <12* )se pierde efectul ;il folosesc in august direct intre rame (daca-l pui deasupra il propolizeaza ) .
Acum s-a imbunatatit varachetul (VF =amitraz +tauflauvalinat/mavrik ),adica omoara si braula ; daca faceti tratamentul corect (stup etans /nr. de picaturi )nu cred ca e nevoie de mavrirol .
nae

Mesajde Cristian IONITA » 05 Sep 2012, 23:27

gabi bee scrie:se poate ierna fara a pune benzi de mavrirol , eventual sa mai facem una sau doua fumigatii in plus cu varachet , in absenta totala a puietului ? a iernat cineva fara aceste benzi si cu ce rezultate ? :?: :P

ideea utilizari mavrirolului este si pentru a impiedica varooa sa capete imunitate la varachet. Daca tu maresti doza de varachet nu faci decat sa ajuti la cresterea imunitatii.
Sistemele de tratament pentru a fi cu adevarat eficiente trebuiesc efectuate cu strictete .... dozajul aplicat fix asa cum scrie in instructiuni, nici mai mult nici mai putin.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde gabi bee » 07 Sep 2012, 10:46

daca sunt stupari care nu folosesc benzile inseamna ca se poate iar daca folosesc doar varachet forte nu inseamna ca depasesc doza de pe prospect ! in prospect scrie ca pot fi efectuate 6 fumigatii pe parcursul unui sezon si daca le repartizam corect , facem mai multe in toamna , obligatoriu si in absenta totala a puietului iar la familiile care se intind totusi prea mult cu puietul si nu le putem trata in absenta lui atunci doar la acestea putem pune benzi ! este de incercat !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde cobi » 09 Sep 2012, 11:16

De 11 ani, de cand am albine nu am folosit mavrirol, ci doar varachet si nu am avut probleme. Aplicarea varachetului trebuie insa facuta dupa prospect.
cobi

Mesajde cristi_vidican » 11 Sep 2012, 16:38

cornelioandanciu scrie:Nu recomand nimanui sa faca asta!

Ce nu recomanzi?
A pune mavrirol si a face fumigatii cu VF in acelasi timp nu are nici o problema, dupa mine. Desi nu se face asa.
Cred ca a cazut mult varroa pt ca acum ai in stup putin puiet capacit. De regula, in perioada aceasta cade majoritatea varroa.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde peterneamt » 14 Sep 2012, 15:26

Eficacitatea mavrirolului din lotul achizitionat de mine de la ACA. Dolj, a avut eficacitate 0 ( zero ).
In urma aplicarii tratamentului cu mavrirol , pe tavita fundului antivarooa de la stupii de poliuretan, 0 paduchi (acarieni ) si ma gindeam ca, stupii mei vor avea parte de mai putine tratamente in aceasta toamna, dar stupoare, in urma tratamentului cu varachet au cazut peste 30 de varooa pe stup, deci..... Cred ca daca le dadeam cu untura sub aripi era mai bine ! :roll:
peterneamt

Mesajde gabi bee » 14 Sep 2012, 16:22

de aceea unii nu folosesc niciodata mavrirolul ! pe langa faptul ca este si scump nici nu ai siguranta ca isi face treaba , deci , poate e mai bine fara !
gabi bee

Mesajde nae » 14 Sep 2012, 22:03

gabi bee scrie:de aceea unii nu folosesc niciodata mavrirolul ! pe langa faptul ca este si scump nici nu ai siguranta ca isi face treaba , deci , poate e mai bine fara !

Nu trage concluzii pripite ;d-l peterneament se plange de un lot nu de tratament ,in perioada asta daca pui benzile pe rame sunt propolizate =eficacitate mica ,tratamentul isi face efectul in timp ... sa nu dam cu pietre si sa trecem la K.../T.. care sunt omologate pt oi/gaini ...-nu pt albine .
nae

Mesajde nellu.ar » 14 Sep 2012, 23:58

institutul de cercetari pt.apicultura bucuresti cumpara K...si T... adica taufluvalinat si amitraz substante omologate pt. oi,gaini,etc. cu butoaiele apoi produce mavrirol si varachet forte omologate pt albine! sunt baieti destepti,prosti sunt cei care cumpara cativa ml la pret de un litru!!! NU conteaza cu ce tratezi,important este rezultatul!
nellu.ar

Mesajde nellu.ar » 16 Sep 2012, 00:52

daca ai stupi putini nu merita sa cumperi tactic sau klartan la litru.sursa e spania,italia sau ungaria.le mai gasesti si pe la targuri,uneori si la farmaciile veterinare.
nellu.ar

Mesajde Cristian IONITA » 16 Sep 2012, 10:27

gabi bee scrie:de aceea unii nu folosesc niciodata mavrirolul ! pe langa faptul ca este si scump nici nu ai siguranta ca isi face treaba , deci , poate e mai bine fara !

categoric mai bine e CU, ca fara o fi mai ieftin ... o fi mai comod, etc .... dar mai bine nu prea are cum sa fie :D

Legat de tratamente si costurile lor ..... parerea mea ca daca ai stupi putini nu prea se merita sa te risti la alternative .... tratamentul a 20 de stupi sa zicem cu reteta clasica varachet plus mavrirol te costa sub echivalentul unei singure familii .... oare merita sa risti pentru doar atat sa ramai in primavara cu cutiile goale?

La stupi mai multi .... e altceva .... poate ca se merita alternative mai ieftine dar fara rabat la calitate.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde gabi bee » 16 Sep 2012, 21:42

eu o sa experimentez pe pielea mea si la o parte din stupi o sa pun benzile de mavrirol iar la cealalta parte o sa fac inca doua tratamente in plus cu varachet si nu o sa pun benzi ! ;)
gabi bee

Mesajde CORNEL V. » 16 Sep 2012, 21:47

Gabi,pune si mavrirolul ala...zgarcitule :lol: :lol:
CORNEL V.

Mesajde gabi bee » 17 Sep 2012, 15:28

sigur ca al pun , l-am cumparat deja dar cum am spus , o sa las o parte din stupi fara sa le pun si voi vedea la primavara daca am facut bine ! :D
gabi bee

Mesajde panshe85 » 12 Oct 2012, 10:58

peterneamt scrie:Eficacitatea mavrirolului din lotul achizitionat de mine de la ACA. Dolj, a avut eficacitate 0 ( zero ).
In urma aplicarii tratamentului cu mavrirol , pe tavita fundului antivarooa de la stupii de poliuretan, 0 paduchi (acarieni ) si ma gindeam ca, stupii mei vor avea parte de mai putine tratamente in aceasta toamna, dar stupoare, in urma tratamentului cu varachet au cazut peste 30 de varooa pe stup, deci.....

acelasi lot l am prins si eu (bine ca sunt subventionate ca daca nu imi bagam unghia in gat) :lol:

Cred ca daca le dadeam cu untura sub aripi era mai bine ! :roll:

eu le am dat , eficienta maxima :D ....sfat:sa inchideti pisicii ca or sa le linga :lol:
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica)
panshe85

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE