Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

o fi bine ... o fi rau ?

Mesajde paul » 18 Sep 2012, 22:47

Anul trecut pe 3 septembrie mai aveam puiet in 2 din cei 5 stupi ! Pe 17 septembrie nu mai aveam in nici unul ...
Ieri 17 septembrie ... la 9 roi pe care-i am pe vatra , intre 2 si 4 jumatati de rama cu puiet capacit , oua , larve ... :shock: Parca nici in august , intr-o anumita perioada , nu era asa ... Saptamana trecuta la cei 9 stupi de la padure ... la fel !!!Parca ar veni ... primavara ...
O fi bine ? O fi rau?
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Re: o fi bine ... o fi rau ?

Mesajde jonny_it » 18 Sep 2012, 23:32

Daca nu ai polen mult puiet ecluzionat acum sau peste 3 saptamani(din ouale depuse acum) nu o sa ajunga in primavara deoarece nu are din ce sa isi formeze corpul gras.
Totusi daca matca se misca asa in perioada asta probabil au ceva cules de intretinere ... eu cred ca este bine.
Am gasit si eu familii cu 4 rame cu puiet, dar destul de putine oua sau larve tinere, deci s-a cam terminat culesul, poate si pentru ca au fost cateva nopti mai reci.
jonny_it

Mesajde balutoiu gabriel » 19 Sep 2012, 17:10

au inceput si stuparii sa fie ca PESCARII :lol: :P :D
balutoiu gabriel

Mesajde paul » 19 Sep 2012, 18:07

balutoiu gabriel scrie:au inceput si stuparii sa fie ca PESCARII :lol: :P :D

Dezvolta ... te rog :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde balutoiu gabriel » 19 Sep 2012, 19:07

"""""""""ai dezvoltat prea mult tu :lol:""""""""""""""
balutoiu gabriel

Mesajde paul » 19 Sep 2012, 19:17

balutoiu gabriel scrie:"""""""""ai dezvoltat prea mult tu :lol:""""""""""""""

E dreptul tau ... Sa crezi sau ... sa nu crezi :!:
N-am absolut nici un interes sa exagerez !!!
Am pus aceasta intrebare deoarece atacam hotarat cu hranirile de completare si vazand ... "vivacitatea" reginelor am inceput sa am oaresce retineri in a continua cu cantitati mari .
paul

Mesajde CORNEL V. » 19 Sep 2012, 19:29

pai si completarile cand le mai faci,Paule?
CORNEL V.

Mesajde paul » 19 Sep 2012, 19:38

CORNEL V. scrie:pai si completarile cand le mai faci,Paule?

Cornele .... printre picaturi :lol: Glumesc desigur ...
Le bagam cam 4l de sirop odata ! Acum ma gandeam sa le dau doar 2 l la 3-4 zile .In proportie de peste 50% rezervele sunt asigurate in conditiile in care eu umplu cu sirop ramele pe care ierneaza . Sigur trebuie sa mai scot 1-2 rame din fiecare , pe care trebuie sa le dau la lins ... Am cel putin 10 kg de "miere" in fiecare stup .
paul

Mesajde paul » 19 Sep 2012, 20:48

Alta ... on topic
La tei am ramas fara regina intr-o familie ... La floare ,familia s-a bezmeticit . N-am desfiintat-o ca am vrut sa ... experimentez ;) Nu mai descriu experimentu' ca-i mai mult de povestit si am ajuns la faza in care sa-i dau regina imperecheata . Rezultatul ... regina asasinata ! Am schimbat "tehnologia" de introducere a reginelor .Rezultatul ... a doua regina asasinata :evil: M-am recunoscut invins , i-am mai dat pe 28 iulie o rama cu oua ... poate , poate ... Ciuciu maciu piciu ! Sa nu mai spun ce atacat era de vecini cand il deschideam pentru control si cat de eroic se aparau ... Una peste alta , am decis sa unific mana de albine ce mai ramasese cu un roisor slabut . Am tot amanat si alaltaieri cand m-am dus sa le fac tratamentul am purces la unificare ... Cand sa iau ramele sa le duc sale scutur in cutia cu roisorul ... mi-a cazut fata !!! Pe patru rame , cam cat un pachet de tigari ... puiet capacit :shock: Si nu era ... de trantor ... Ma uit mai bine si ... o regina blonda cu fundul mare se plimba alene ... :shock: O fi adus-o ... vantul ??? Altfel , nu-mi explic ! :oops:
Acum am o mana de albine si o regina imperecheata ! Cum ii trec iarna ?
paul

Mesajde Dila Daniel » 19 Sep 2012, 20:55

pai zici ca i-ai dat rama cu oua pe 28 iulie.Poate si-a tras matca din rama aceea.
Dar nu este exclus(chiar se intampla) si sa intre matca straina peste un stup fara matca.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde iunicu » 19 Sep 2012, 21:08

paul scrie:Alta ... on topic
Pe patru rame , cam cat un pachet de tigari ... puiet capacit :shock: Si nu era ... de trantor ... Ma uit mai bine si ... o regina blonda cu fundul mare se plimba alene
Acum am o mana de albine si o regina imperecheata ! Cum ii trec iarna ?

Pai si daca ai albina sub capaceala, cine a pus ouale daca matca e neimperechiata?
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde paul » 19 Sep 2012, 21:15

Dila Daniel scrie:pai zici ca i-ai dat rama cu oua pe 28 iulie.Poate si-a tras matca din rama aceea.
Dar nu este exclus(chiar se intampla) si sa intre matca straina peste un stup fara matca.

Daniele ... stiu ca pare greu de crezut dar , ma rugam de toti sfintii sa traga macar o botca !!! Nimic ... nimic ... L-am rascontrolat !!! :oops: De unde o fi venit regina asta ca am regine in toti ceilalti stupi ? Cred ca-i batraioara ca este voluminoasa si se misca destul de greu pe rame ... Nici macar nu-i sperioasa !
Acum , ce ma fac ??? Albina are , cu maxima ingaduinta , sa acopere ... un interval :idea:
Ma gandeam ... il iernez pe mijlocul cutiei pe 2 rame (un interval) cu diafragma de polistiren extrudat stanga-dreapta si sa-l bag intr-un solar acoperit cu folie ! Momentan e pe 6 rame datorita faptului ca are puiet cat un pachet de tigari pe 4 rame ... Habar n-am cum e de procedat ...
@ Iunicule ... daca nu le-a pus Duhul Sfant , inseamna ca matca e imperecheata !
paul

Mesajde Dila Daniel » 19 Sep 2012, 21:21

Paul,nu stiu ce sa iti raspund...
Vrei experienta si senzatii tari?redu-l (cum zici) in timp la 2 rame (cu miere) si ierneaza-l ca un nucleu(pt matca)...
...sau unifica-l...si scapi de o grija.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde paul » 19 Sep 2012, 21:28

:lol: :lol: :lol: Daniele , senzatiile tari ... le gasesc in alte domenii !!! Tot blonde ... ca regina ... :lol: :lol:
Incerc , pentru regina cadou , sa-l iernez individual , ca un nucleu ...
paul

Mesajde jenica67 » 19 Sep 2012, 21:46

Parerea mea este sa incerci sa il iernezi ca teinegru64 :
viewtopic.php?f=11&t=2668
impachetat pe toate lateralele bine si cu ramele puse vertical, dar pline de miere, cel putin 3 rame, ca are mai mare parcursul pe verticala, iar pe nivel, suprafata de incalzit, e mai mica decat la rama pusa normal.
jenica67

Mesajde paul » 19 Sep 2012, 21:53

Jenica ... multumesc frumos !!! Este o idee ... Meditez , dpv tehnic cum o fac ...
Adevaru-i ca are Teiu cateodata niste idei ... de te lasa masca !!! :idea:
Teiule ... sa traiesti ! Jos palaria !
paul

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE