Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: o fi bine ... o fi rau ?

Mesajde ioanpuiu » 20 Sep 2012, 11:18

Diferenţele de anul ăsta faţă de anul trecut pot avea două cauze la tine (dacă ai ţinut stupii pe aceeaşi vatră)
1- o evoluţie diferită a vremii/climei în cele două veri
2- un plus de cunoştinţe faţă de anul trecut.
spun şi eu ca tine,
paul scrie:E dreptul tau ... Sa crezi sau ... sa nu crezi :!:
N-am absolut nici un interes sa exagerez !!!

Am făcut ieri o vizită în toţi stupii, ocazie cu care am marcat toate "necunoscutele" pe care le-am găsit prin stupi (n-au fost puţine!) şi mi-am notat, referitor la rezerve: slabe sau, bune, foarte bune sau, poate ceda 1-2 rame full, iar în două cazuri am scris - iernează cu cat.
Referitor la puiet am constatat la unii o reducere vizibilă/accentuată a suprafeţelor, dar am avut stupi la care am notat cu bine sau foarte bine şi chiar FOARTE BINE+ (precizez aici că nu le-am făcut nici o stimulare sau completare)

Am ajuns cu verificarea la ultimul din linie
balutoiu gabriel scrie:au inceput si stuparii sa fie ca PESCARII :lol: :P :D

... stupul ăsta, a roit (n-a fost singurul) cum a vrut el şi l-am găsit după floare, fără ouă, fără puiet, albină puţină şi o mătcuţă pe care am văzut-o abia după două-trei verificări, mică, neagră şi urîtă.
Aproape îmi pierdusem orice speranţă că se va mai apuca vreodată de ouat - atît de mult a întîrziat cu ponta - şi începusem deja să caut matcă împerecheată s-o schimb (a făcut-o totuşi într-un tîrziu)
La verificarea de ieri, cînd am văzut cît puiet are, epuizasem deja la ceilalţi stupi toate calificativele şi am trecut-o în agendă cu "puiet în prostie"

Poate că Balutoiu Gabriel nu a prins niciodată un peşte mare.
Am acasă patru roi din vara asta, şi poate fac azi o poză-două cu puietul din cel care stă cel mai bine la capitolul ăsta.

o pescărească :lol:
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde trantor » 20 Sep 2012, 14:48

Am si eu 2 roi pescari, dar am si 2 bibani pe care ma incapatanez sa nu-i unific, cel mult pana la salcam anul viitor , iar cel mai tare din parcare tot cel din scorbura ramane si asta pentru ca nu pot sa-i vad ramele/limbile crescute( ma tot gandesc cum sa-i fac o gratie antisoareci ca i-am lasat un urdinis cat china).

Care ar fi o codificare la sfarsitul vizitei care sa-ti dea cat mai bine situatia stupului.
Eu ma gandesc acum la un RIP
-rame
-intervale de albina
-rame cu puiet si pastura
dar cred ca sunt altele mai exacte?????
....
trantor

Mesajde horia_ch » 21 Sep 2012, 10:32

trantor scrie:Eu ma gandesc acum la un RIP

Măăăăăiiii! Nu cred că e bine! "Rest In Peace"??? "Requiescat In Pace"??? Nu sună bine când e vorba de familii de albine, mai ales cu iarna la uşă. :shock:
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE