1- o evoluţie diferită a vremii/climei în cele două veri
2- un plus de cunoştinţe faţă de anul trecut.
spun şi eu ca tine,
paul scrie:E dreptul tau ... Sa crezi sau ... sa nu crezi![]()
N-am absolut nici un interes sa exagerez !!!
Am făcut ieri o vizită în toţi stupii, ocazie cu care am marcat toate "necunoscutele" pe care le-am găsit prin stupi (n-au fost puţine!) şi mi-am notat, referitor la rezerve: slabe sau, bune, foarte bune sau, poate ceda 1-2 rame full, iar în două cazuri am scris - iernează cu cat.
Referitor la puiet am constatat la unii o reducere vizibilă/accentuată a suprafeţelor, dar am avut stupi la care am notat cu bine sau foarte bine şi chiar FOARTE BINE+ (precizez aici că nu le-am făcut nici o stimulare sau completare)
Am ajuns cu verificarea la ultimul din linie
balutoiu gabriel scrie:au inceput si stuparii sa fie ca PESCARII![]()
![]()
... stupul ăsta, a roit (n-a fost singurul) cum a vrut el şi l-am găsit după floare, fără ouă, fără puiet, albină puţină şi o mătcuţă pe care am văzut-o abia după două-trei verificări, mică, neagră şi urîtă.
Aproape îmi pierdusem orice speranţă că se va mai apuca vreodată de ouat - atît de mult a întîrziat cu ponta - şi începusem deja să caut matcă împerecheată s-o schimb (a făcut-o totuşi într-un tîrziu)
La verificarea de ieri, cînd am văzut cît puiet are, epuizasem deja la ceilalţi stupi toate calificativele şi am trecut-o în agendă cu "puiet în prostie"
Poate că Balutoiu Gabriel nu a prins niciodată un peşte mare.
Am acasă patru roi din vara asta, şi poate fac azi o poză-două cu puietul din cel care stă cel mai bine la capitolul ăsta.
o pescărească