Prima pagină APICULTURA GENERALA INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE

Discutii despre metodele de inmultire a familiilor de albine , incepand de la cele mai simple metode si terminand cu cele mai complicate .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: primul roi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 06 Sep 2012, 12:03

stiu cum este !!! si eu am fost ca tine !!! dorinta mare a incepatorului este sa aiba cat mai multe familii !!! nu-i bai ca-s mai slabi !!! multi sa fie !!!
cu timpul te mai vaccinezi tu !!! lasa-i mai tari si la anul poti sa-i dublezi !!!
asta cu mierea peste oua nu prea stiu ce sa zic !!! nu prea am mai auzit despre !!! eu zic ca te-ai fentat !!! poate ai vazut peretii celulelor de pe partea cealalta a fagurelui !!! :roll: :shock: :roll:
lazi ai destule ??? :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde polen34 » 22 Sep 2012, 13:08

albinutele mi se par cele mai inocente insecte de pe pamantul asta!
service gsm pentru tablete
polen34

Mesajde misulache » 24 Noi 2012, 13:31

am un roi cumparat in iulie e d emai cica dar am impresia ca nu sa dezvoltat cum trebuie am bagat in el 10 kile dezahar invertit incepind cu 20 iulie si termininid la 15 septembrie matca a depus oua pina pe 6 octombrie v sa stiu daca e ok
misulache

Mesajde misulache » 24 Noi 2012, 13:40

in august a avut un timp cind matca nu apontat nu aveam puiet capacit deloc cred ca am gresit ca nu am spart cuibul si neavind nici rame cu gafuri crescuti a crecut doar un singur fagure complet si unul apropae terminat inrest doar pe sub hranitor cite un faguras
misulache

Mesajde jenica67 » 24 Noi 2012, 20:14

Daca vrei sa ne dam cu parerea, spune despre marimea roiului si despre mierea din rame, nu despre cat ai bagat in el.
jenica67

Mesajde misulache » 25 Noi 2012, 09:56

pai
asa nu iam luat deloc mierea di rame si pastura deloc am lasat sasi faca provizii avea cind lam luat doua rame aproape pline afara decoronite acum in toamna am lasat roiul pe sase rame cu coronite si cite o rama e margine plina cu miere in ttotal sase rame protofil iam dat facut demine apoi vitamine b si ceaiuri zahar la inceput 1 pe 1 dupa 2pe 1
misulache

Mesajde jenica67 » 25 Noi 2012, 11:42

Nu te supara, dar tot nu se poate trage o concluzie. Daca vrei ca o familie sa treaca iarna, trebuie sa aiba cca 18 kg de miere, adica 6 rame treisferturi pline. Acum este adevarat ca poate trece si cu 10 kg dar daca este dispusa central, adica exact acolo unde este ghemul, si sa incepi de la inceputul lui martie, sa bagi turte si apoi sirop, dupa 3-4 zboruri de curatire si temperatura incepe sa se stabilizeze calduta (pretabila zborului). Acum roiul tau, precis nu ocupa mai mult de 3 intervale si atunci era bine sa il lasi pe 4 rame, la margine alea pline de care spui si in centru doua cel putin jumatate. Acum lasa-l in pace, sa nu il deranjezi, ca o sa consume mai mult si ii faci probleme si mai mari. Urmareste-l si dupa primul zbor de curatire de anul viitor, ori ii pui o rama de la margine in cap, daca iti permite podisorul (eventual cu o gaura centrala), ori ii pregatesti din timp si ii pui o turta.
jenica67

Mesajde CristiTm » 25 Noi 2012, 19:05

mie cel mai elocvent mi se pare ca e cand pui poze aunci e mult mai usor sa te ajute lumea, cel putin la mine asta e baza de unde plec cand am intrbari la care nu gasesc raspuns singur.
CristiTm

Mesajde misulache » 25 Noi 2012, 20:47

e ok dar poze acum nu pot face roiul ela hibernare ptr a vorbi mai des id meu de mess chetroi_misu
misulache

Anterior

Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE