Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: iernarea stupilor intr-o incapere

Mesajde FLORINELU » 23 Sep 2012, 18:51

oricum eu nu te-as sfatui sa o faci.
FLORINELU

Mesajde Dragos2006 » 23 Sep 2012, 19:26

Voi posta filme cu minifamilii de albine iernate in interior . dar toate la timpul lor, evolutia este spectaculoasa !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde balasbebe » 23 Sep 2012, 21:05

Dragos, am intrebat cum a iernat Puisoru acei stupi pana la urma plimbati prin atelier, in iarna accea groaznica pentru voi?
balasbebe

Mesajde Dragos2006 » 23 Sep 2012, 21:13

A fost jale mare ! pt. ca i-a miscat pe gerul mare pierderile de albina au fost undeva la 50% din efectivul de albina. In primavara familiile fiind in medie pe 3 rame dadant. Plus ca datorita stresului au consumat multa hrana , de aici pete pe rame ...
Concluzie : atentie mare la alegerea vetrei de stupina si mai ales atentie la amplasarea stupilor in cadrul vetrei . Ganditi-va ca pe stupi era zapada de 3 metri inaltime iar la 20 de metri de vatra nu mai era nici un fir de zapada.
Orice vibratie produsa in lada la temperaturi negative au urmari negative asupra coloniei de albine . Mutarile se fac numai pe temperaturi pozitive.
Dragos2006

Mesajde balasbebe » 23 Sep 2012, 21:29

Fara sa am iarna voastra si eu am avut pierderi datorita ciocanitorilor. Daca se repeta si in acest sezon doar o pusca ma salveaza. Nu am cum sa deplasez o stupina intr-o incapere. Daca ar fi iarna iarna da. Daca timpul este cald cred ca mai mult rau le-as face decat sa le ajut cu o incapere.
balasbebe

Mesajde Dragos2006 » 23 Sep 2012, 21:38

ma bate gandul ca pt. a ma proteja de pasari sa-mi construesc o voliera.
Stupii ii bag in incapere cand la meteo anunta ca vine zapadasi frigul . La mine este undeva dupa Sfantul Neculai si ii scot afara dupa 3 luni.
Dragos2006

Mesajde balasbebe » 23 Sep 2012, 21:52

Ai vazut cum este dispusa stupina din Huseni. Pomii au crescut si nu mai am cum sa fac o voliera. Cu 500 de lei cumpar o pusca, si sa vezi cum o sa pun pe sfoara capturile.
balasbebe

Mesajde Dragos2006 » 23 Sep 2012, 21:58

Am un prieten care la un moment dat a inceput sa impuste prigoriile , dupa o ora s-a lasat pagubas deoarece nu ai munitie fata de cate prigorii vin . Dar daca ciocanitoarea lucreaza la urdinis trebuie sa fii atent. Sau daca te toarna "un om de bine" la politie ?
Dragos2006

Mesajde balasbebe » 23 Sep 2012, 22:06

Eu voi face nistre cercuri la fiecare urdinis. Eu trag la tinta nu la nimereala. La fel voi pune tinte in fiecare pom. Si dac avoi fi un tragator prost si nimeresc un sticlete?
Lasand gluma la o parte o voi face daca se poate cu perdea. In stupina la mine fiind izolata voi putea sa fac ce vreau.
balasbebe

Mesajde jenica67 » 23 Sep 2012, 23:00

Eu am discutat cu un apicultor mai in varsta, si ca sa scape de ciocanitori, spunea ca a pus sticla pe peretele frontal, si plasa la urdinis.
jenica67

Mesajde balasbebe » 24 Sep 2012, 08:01

Sunt stupi care au fost gauriti pe toate fetele. Eu vreau doar ceva mai realist. Asa cum am zis fara pusca nu fac nimica. Pot sa fiu dat in gat dar raman cu paguba daca nu fac nimica. In padure sunt arbori cu larve. Din cauza secetei ciocanitoarea renunta si ataca mai usor stupii. Este mai usor sa sparga un stup de brad, decat scoarta unui stejar.
balasbebe

Mesajde jonny_it » 24 Sep 2012, 11:26

O solutie; nu stiu cat este de eficienta si nici nu am testat-o pentru ca nu am avut astfel de probleme.

http://www.fara-daunatori.ro/home/details/65/12/aparate-anti-pasari/birdchaser.html
jonny_it

Mesajde Cristian IONITA » 24 Sep 2012, 11:43

balasbebe scrie:Sunt stupi care au fost gauriti pe toate fetele. Eu vreau doar ceva mai realist. Asa cum am zis fara pusca nu fac nimica. Pot sa fiu dat in gat dar raman cu paguba daca nu fac nimica. In padure sunt arbori cu larve. Din cauza secetei ciocanitoarea renunta si ataca mai usor stupii. Este mai usor sa sparga un stup de brad, decat scoarta unui stejar.

banuiesc ca pentru dumneavoastra e prea complicat sa va inlocuiti (reparati) putreziciunile de stupi?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde teinegru64 » 24 Sep 2012, 15:00

Cand vad ceva verde cu moț rosu il mananc cu tot cu pene.
Dar iubesc si pufosii cu pene care mananca ..si molii.
Daca ai avea o paguba de vreo 5000 de lei ai mai fi ecologist?
Cred ca am gresit....Trebuie neaparat sa ai si stupi pentru a fi iubit de ...ciocanitori. :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Re: ierneaza cineva stupii in casa?

Mesajde Dila Daniel » 24 Sep 2012, 16:16

am unificat cele doua topicuri similare.
ierneaza cineva stupii in casa? & iernarea stupilor intr-o incapere
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Re: ierneaza cineva stupii in casa?

Mesajde janese » 25 Noi 2012, 19:28

undeva in dambovita...stupina nu este a mea!...cu greu am primit acceptul de la proprietar, sa-i pun stupina pe forum...un stupar de o modestieeee...n-am cuvinte! :idea:
Fişiere ataşate
ansamblu.JPG
Ultima oară modificat de janese pe 25 Noi 2012, 19:57, modificat 1 dată în total.
janese

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR