Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde balutoiu gabriel » 30 Sep 2012, 20:06

mai intalnesti si """""""PESCARI""""" care spun ca la ora actuala mai au puiet pe cateva rame 3-4 :lol:
dupa cum am mai zis in alt citat: STUPARII au ajuns mai rau ca PESCARII :D
balutoiu gabriel

Mesajde mihai v » 30 Sep 2012, 20:15

balutoiu gabriel scrie:mai intalnesti si """""""PESCARI""""" care spun ca la ora actuala mai au puiet pe cateva rame 3-4 :lol:

intr-un stup pe 5 rame pe care voiam sa-l desfintez am gasit 2 rame frumoase de puiet. precizez ca matca este de anul acesta din schimbare linistita, fapt care a constituit si pentru mine o surpriza frumoasa. dar nu prea avea mancare
mihai v

Mesajde teinegru64 » 30 Sep 2012, 20:16

Stii ce e rau_?....anul asta in octombrie ....voi fi apicultor .De cand ma stiu am fost pescar in acasta luna....de salau.E grele tata.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde paul » 30 Sep 2012, 20:33

balutoiu gabriel scrie:mai intalnesti si """""""PESCARI""""" care spun ca la ora actuala mai au puiet pe cateva rame 3-4 :lol:

Auzi ... tu ori nu intelegi , ori nu pricepi ceea ce citesti :oops: Am zis a mai am 3-4 JUMATATI DE RAMA CU PUIET !!! Pentru ... lipsa ta de intelegere a ceea ce citesti , afla ca astazi 30-09-2012 , mai am puiet capacit , oua , larve pe 1/3 (o treime) de rama pe ...3-4 rame !!!
Un vanator ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde paul » 30 Sep 2012, 22:18

Ia trage un ochi la ... INTRETINEREA ALBINELOR ... la topicul CAT PUIET TREBUIE SA FIE LA 30 SEPTEMBRIE ...
"STUPARII au ajuns mai rau decat PESCARII " :evil: :evil: :evil:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde jenica67 » 30 Sep 2012, 22:30

Eu nu sunt nici pescar, nici vanator. Dar am o familie, care a facut botci de schimbare in august, care au eclozat in 19 august. Pentru ca am zis ca nu am nimic de pierdut, am facut 2 roi din familie, impartind ramele in doua, am pus un podisor snelgrove, inca o lada peste si am deschis urdinisul in spate. In ambele roiuri, mi s-au imperecheat matcile, dar cel de sus, a fost mai depopulat, intrucat culegatoarele, au venit cele mai multe inapoi. Acest lucru l-am prevazut, motiv pentru care roiul de sus, a avut mai multe rame cu puiet, cu una. Ambele matci au ouat pana acum, azi la control, cea de jos mai are inca doua sferturi de rama de puiet, dar cea de sus avea inca 3 rame ouate pe treisferturi. Azi le-am transvazat pe ambele in aceiasi cutie, cu diafragma etanse, fund Av si folie deasupra. Pentru a ierna impreuna. Urmeaza sa vad cum vor iesi si cum vor performa la anu. Dar in general la roi, am mai gasit putin pueit, dar la familii nu mai am.
jenica67

Mesajde bostina constantin » 01 Oct 2012, 13:56

Saptamana trecuta, constatare facuta de un stupar la 6 roi a-i mei, cu ocazia restrangerii cuiburilor[am postat detaliat undeva];
-la 5roi 3 rame 1/1 cu puiet capacit
-la 1roi 4 rame cu puiet capacit
Gabriel o sti si paia cu ala care nu are ce vinde :lol:
Cred ca stii de gluma, pun o poza de ieri cu activitatea la urdinis a unui roi, poate maine cu ceva din interior ;)
Fişiere ataşate
DSC02345 (Small).JPG
30 septembrie 2012
bostina constantin

Mesajde balutoiu gabriel » 01 Oct 2012, 20:09

poate la d-vs a mai plouat in zone,dar in zona gorjului de unde sunt eu nu a mai plouat de multa vreme...totul este ars...din cauza asta nu mai am puiet
si nu numai la mine ,m am interesat si la alti stupari di zona gorjului
mentionez ca de la 1 august si pana la 1 septembrie i am stimulat din doua in doua zile
seceta ......seceta.....si asta nu este nimic...rezultatele se vad in primavara
balutoiu gabriel

Mesajde paul » 01 Oct 2012, 20:44

balutoiu gabriel scrie:poate la d-vs a mai plouat in zone,dar in zona gorjului de unde sunt eu nu a mai plouat de multa vreme...totul este ars...din cauza asta nu mai am puiet
si nu numai la mine ,m am interesat si la alti stupari di zona gorjului
mentionez ca de la 1 august si pana la 1 septembrie i am stimulat din doua in doua zile
seceta ......seceta.....si asta nu este nimic...rezultatele se vad in primavara

Asta-i ... altceva !
Dar asta nu inseamna ca noi care afirmam ca mai avem puiet suntem mincinosi !
Ioan Guist afirma in paginile sale personale ca anul 2012 a fost ... PESTE MEDIE ... la productia de miere , din punctul dumnealui de vedere , in timp ce multi dintre noi putem cataloga acest an ca fiind cel mult ... modest !!! Noi care poate n-am stiut cum sa gestionam situatia trebuia sa-l catalogam ... pescar ???
Fiecare cu norocul lui !
Personal , nu sunt incantat ca mai am oua la aceasta ora !!!
paul

Mesajde teinegru64 » 01 Oct 2012, 20:59

paul scrie:Personal , nu sunt incantat ca mai am oua la aceasta ora !!!

Iarta-ma...de Nastase ce mai stii? :lol: :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde bostina constantin » 02 Oct 2012, 11:55

Sunteti simpatici, am ras la gluma lui teinegru64, care sigur nu va ramane netaxata, dar eu alceva vroiam sa spun;
tinand cont de vremea calduroasa de acum, eu as zice ca e bine sa mai fie puiet, macar capacit, din care va iesi albina tanara ce va capaci mierea de completare, dar nu stiu daca mai apuca sa-si formeze corpul gras[nu stiu daca am folosit termeni corecti].
Multumesc anticipat celui-lor care ma lamureste!!
bostina constantin

Mesajde mac72ro » 13 Oct 2012, 14:46

Astazi a plouat bine in jud. Vaslui.Sperante pentru anul urmator,cel putin pentru rapita.
mac72ro

Mesajde paul » 13 Oct 2012, 14:53

mac72ro scrie:Astazi a plouat bine in jud. Vaslui.Sperante pentru anul urmator,cel putin pentru rapita.

Care rapita ... aia la care nu vrei sa-l primesti si pe colegul Teinegru ??? :oops:
Nu-i frumos ... :idea:
paul

Mesajde mac72ro » 13 Oct 2012, 19:54

Stiu eu de ce ;) e rapita frumoasa , multa. iar el vine cu o mie de familii si fara autorizatie,pastoreste ilegal.Anul asta am sa-l arestez daca il prind. :lol:
mac72ro

Mesajde proapis13 » 05 Dec 2012, 09:42

La Turnu -Severin ninge ca in povestile copilariei
azi dimineata la ora 7 era inghetata insa acum vad ca e mai apatoasa
daca o tine tot asa pina diseara se face de cel putin 20cm
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jenica67 » 05 Dec 2012, 09:53

jenica67

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE