Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: VINOVATII !

Mesajde Cristian IONITA » 04 Oct 2012, 10:04

Puiule (sa-mi spui te rog daca te deranjeaza sa-ti spun asa) de ce esti asa de combativ? si-n plus de unde ai impresia ca eu as crede ca apartenenta la PCR ar insemna ceva? am precizat mai sus ca cel putin in perioada vazuta si constientizata de mine (cu ochii si mintea de copil intradevar) respectiv 83-89 nu insemna nimic dpdv ideologic .... asta o stiu ... alte aspecte as dori sa mi le elucidez.
Nu oblig si nu somez pe nimeni .... si nu inteleg de ce imi pui tu cu atata aplomb bete in roate in acest demers .... de ce bagi discutia in derizoriu?

Si daca tot ai dat drumul la porumbel ... zi-mi si mie care e mai precis acel criteriu la care faci referire ca ar fi neconcludent? si in ce pba? ...
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Mircea_63 » 04 Oct 2012, 10:19

In completarea lui Puiu, as adauga: Omul este sub vremuri, iar` nu vremurile sub om.

Cine ar fi crezut ca atrocitati gen Auschwitz se vor repeta in Europa? In fosta Yugoslavie, s-au repetat si culmea, Europa aia civilizata si America cea dreapta au fost pasivi in aceasta privinta.
Ba mai mult, nici nu prea se vorbeste despre asta.
S-au gasit oameni care sa comita atrocitati si s-au gasit altii care sa-i considere pe calai, eroi.
Asta se poate repeta oriunde si oricand, e nevoie doar de crearea conditiilor propice.

Principii?? Egale cu zero! Preotii ce se inchinau Dumnezeului iubirii si iertarii au creat inchizitia. Aveau oare PRINCIPII gresite?

Bucurestenii -dar se putea intampla in oricare alt oras- au iesit sa-i aclame pe mineri dupa ce acestia au intrat cu batele si au ciomagit si schilodit oameni nevinovati.

La fel cum au existat nazisti cu principii naziste, dar care au dat dovada de umanitate si au salvat chiar si evrei.

Creeaza conditii si omul-fiara se dezlantuie. Nici nu stii in care dintre noi zace! N`are legatura cu PCR!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Cristian IONITA » 04 Oct 2012, 10:25

ai dreptate Mircea .... dar nu in totalitate .... nu toti bucurestenii i-au aclamat pe mineri .... si eu vreau pareri de la oameni care efectiv au fost implicati in pba .... nu generalizari care de fapt ascund raspunderea personala.

Ne place sau nu ..... vremurile le creem tot noi oamenii .... chiar daca e mai usor sa-ti ascunzi incapacitatea sub faptul ca asa au fost vremurile.

As aprecia daca ne-am limita fix la acest subiect ... al accederii la PCR fara a divaga la altele care chiar daca sunt similare nu raspund si nu justifica ceea ce imi doresc eu sa aflu.

Deci .... cine imi raspunde punctual la intrebare .... Ati avut sau nu vre-un regret, vre-o indoiala in momentul in care ati decis ca in mod voluntar sa faceti parte integranta din astfel de sisteme?
Cristian IONITA

Mesajde ioanpuiu » 04 Oct 2012, 10:42

Cristian IONITA scrie:Puiule (sa-mi spui te rog daca te deranjeaza sa-ti spun asa) de ce esti asa de combativ?
....si nu inteleg de ce imi pui tu cu atata aplomb bete in roate in acest demers ....

Cristi, poţi să-mi spui cum îţi vine la gură. :)
Crede-mă ! nu are nici o importanţă.

Dacă eu am o opinie diferită de a ta, nu înseamnă că îţi pun beţe în roate.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Cristian IONITA » 04 Oct 2012, 10:46

Puiule .... opinia diferita inseamna ca e pe acelasi subiect .... faptul ca tu incerci sa-mi duci subiectul in derizoriu prin generalizare ma face sa cred ca de fapt tu doresti sa eviti discutia.

Multumesc de intelegere
Cristian IONITA

Mesajde ioanpuiu » 04 Oct 2012, 11:21

Ai talent de anchetator (ţi-aş putea spune Torţi... ?)
Nu eşti mulţumit cu opinii, tu vrei mărturisiri, vrei oameni în genunchi ...

Vinovat prin suspiciune

"Bună ziua. Sunteţi comunist? Nu. Aţi participat în 1900 toamna la o petrecere cu Gigel şi Marcel, cunoscuţi comunişti? Da, erau şi ei acolo la petrecere, dar nu îi cunosc decât vag. Deci sunteţi comunist! Nu. Pai, tocmai aţi recunoscut că aţi avut o întrunire cu doi cunoscuţi comunişti!"
http://www.zoso.ro/vinovat-prin-suspiciune/

Cristian IONITA scrie:... de unde ai impresia ca eu as crede ca apartenenta la PCR ar insemna ceva?

De ce totuşi doreşti detalii despre ceva care nu înseamnă nimic pentru tine ?
ioanpuiu

Mesajde Cristian IONITA » 04 Oct 2012, 13:25

Puiule ... pana una alta tu esti cel cu o imaginatie bogata ... eu am intrebat ceva consider cat de clar si punctual se poate .... ca pe tine te impinge imaginatia (si asta ca sa nu spun paranoia) la mult mai mult .... e fix treaba lu' matale.

Am rugamintea ca pe viitor in ceea ce ma priveste sa te abtii la a mai replica fara sa fii si strict pe subiect.

Multumesc mult pentru intelegere.
Cristian IONITA

Mesajde proapi » 04 Oct 2012, 14:39

De ce fostii membri pcr spun ca, intr-un mediu totalitar, in care partidul unic este conducator, nu au legatura cu partidul care era format din ei, din totalitatea celor inscrisi pe listele partudului comunist.
Tovarasilor pcr-isti, daca in acel timp exista o pagina gen Facebook, voi toti erati in lista de prieteni a ceausestilor, cum :twisted: nu are legatura? chiar si acum dupa atatia ani aveti creierele spalate de doctrina partidului?
Un raspuns de la Mircea_63 ar fi concludent.
proapi

Mesajde ioanpuiu » 04 Oct 2012, 15:09

proapi scrie:
Tovarasilor pcr-isti ...

Proapi, eu te ştiu ponderat spre discret pe forum.

Cui te adresezi cu apelul de mai sus ?
Am scris şi în altă parte, repet aici şi pentru tine : nu am fost membru de partid nici înainte de '89 , nici după.
Cred că se interpretează greşit ce scriem.
ioanpuiu

Mesajde proapi » 04 Oct 2012, 15:25

Pe vechiul forum am fost mai putin discret, cand am avut ceva de aparat, aici la subiect imi plac cum gasesc unii subterfugii ale propriei raspunderi fata de egalii lor.
Ca exemplu cum poate un om, care nu poate fi egalul meu in totalitarism, dar sa se declare acum. Sa faci parte dintr-un partid criminal, pe tot parcursul lui ideologic, sa te disculpi ca nu ai stiut, sa nu il tragi la raspundere pentu inselaciune si culmea sa incerci sa nu-l discreditezi pana la capat pentru ca ai facut parte din el?
Sa votezi, in unanimitate, in bob-ul sedintelor contra reactionarilor partidului si astazi sa te arati mare democrat si sa declari ca actiunea partidului si a ta personala nu are legatura cu partidul, e cel putin lasitate.
proapi

Mesajde ioanpuiu » 04 Oct 2012, 15:34

Proapi, cu atitudinea stai bine ! eşti ferm, tăios ... bravo !
Ce te faci cu ţinta ? unii / voi toţi / cineva .

Cui te adresezi totuşi ?
ioanpuiu

Mesajde proapi » 04 Oct 2012, 15:40

Celor mai vinovati din toti vinovatii, 4 milioane!
mai clar nu se poate!
avem si pe forum dintre ei.
proapi

Mesajde ioanpuiu » 04 Oct 2012, 15:51

Există un principiu care spune cam aşa:

"decît un nevinovat la puşcărie, mai bine un criminal în libertate "

Nu putem arunca îndoiala/suspiciunea asupra tuturor.
Probabil că avem şi pe forum dar criteriul vîrstă nu înseamnă automat că am fost PCR-şti sau turnători (nu era nevoie să fii membru ca să fii turnător)
Nu putem condamna la grămadă.
ioanpuiu

Mesajde Mircea_63 » 04 Oct 2012, 15:51

proapi scrie:De ce fostii membri pcr spun ca, intr-un mediu totalitar, in care partidul unic este conducator, nu au legatura cu partidul care era format din ei, din totalitatea celor inscrisi pe listele partudului comunist.
Tovarasilor pcr-isti, daca in acel timp exista o pagina gen Facebook, voi toti erati in lista de prieteni a ceausestilor, cum :twisted: nu are legatura? chiar si acum dupa atatia ani aveti creierele spalate de doctrina partidului?
Un raspuns de la Mircea_63 ar fi concludent.

???? Iti raspund cu cea mai mare placere daca ma intrebi ceva. Din ce insinuezi tu acolo, pot sa-ti spun ca esti intr-o grava eroare. :lol:

Chiar m-as bucura daca ai aduce niste clarificari, mai ales dupa faza cu creierele spalate, doctrina partidului etc

Vreuna din postarile mele ti-au creat aceasta impresie? Mi-ai creeat o stare de perplexitate, pur si simplu nu stiu ce sa-ti raspund si nu stiu daca sa rad sau sa ma infurii.
Din punctul meu de vedere, eroarea lui Dorel intre LU` si Modi e o gluma fata de eroarea ta.

Edit: Sau poate sunt eu in eroare si tu ai o impresie atat de buna despre mine incat ti-ai dori sa-mi citesti parerea. Daca e asa...imi cer scuze. Daca accepta Cristi o discutie la modul general, desigur, am o parere si cum nu e fixa, discutiile o pot imbunatati.
Ultima oară modificat de Mircea_63 pe 04 Oct 2012, 16:07, modificat 1 dată în total.
Mircea_63

Mesajde proapi » 04 Oct 2012, 16:06

De ce crezi a fi o eroare ceea ce am scris eu?
La subiectul, democratia...., spuneai ceva despre faptul ca daca nu te faceai membru pcr, nu aveai repartitie dupa studii sau nu o aveai asa cum vroiai.
Cum ramane cu cei care erau reactionari, asa ca mine, la care nu se putea pune problema de a fi membrii, in cazul acelorasi repartitii.
Erai mai bun decat mine doar ca erai membru pcr? sau ai folosit apartenenta la partid ca un trafic de influenta?
proapi

Mesajde Mircea_63 » 04 Oct 2012, 16:10

Ok, eu am spus ce am spus acolo si pot sustine. Tu n-ai spus nimic.
Ia spune si tu cam ce varsta aveai, cu ce te ocupai, daca ti-a propus cineva sa fii membru de partid sau nu, ce aveai de pierdut daca nu deveneai membru etc
Si apoi putem discuta la obiect!
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE