creiveancristi scrie:Am cumparat recent 4 roi pe cate 3-4 rame fiecare.Problema e ca le mai trebuie ceva mancare,asa ca am decis sa le dau miere,hranirea de complectare cu sirop la vremea asta am inteles ca este depasita.Am vorbit cu cineva sa cumpar miere si mi-a spus ca este deja cristalizata.
Intrebarea mea este cum s-o administrez:
-acum,pusa asa cristalizata cum e in pungi deasupra ramelor,sau incalzita,diluata cu apa si pusa in hranitor sau turnata in rame goale dupa diafragma?
-sa le-o administrez in iarna cand vad ca rezervele actuale sunt pe terminate,in pungi deasupra ghemului?
Daca aveti alta varianta va rog sa-mi spuneti sau poate e bine cum am spus eu.
Va multumesc!
s-a discutat pe forum diverse modalitati de hranire; problema mare este alta si anume ca tu ai cumparat
roii prea slabi si fara de mancare, desigur si daca dai miere si daca dai sirop albina ta ca sa traga in faguri 4- 5 kg miere sau sirop se va uza si vei intra in iarna cu o albina uzata;
rezolvarea problemei: - administrarea de miere (nu uzeaza in asa masura albina precum uzeaza siropul de zahar) - max 2kg/familie acuma in prize de 300 g la 2 zile si turtite iarna in fiecare luna cca 0,5 - 1 kg
daca va fi o iarna usoara vei trece cumva, dar recomandarea mea este sa-i iernezi in spatiu protejat cu temperaturi in jur de 5 grade plus; sa nu mai achizitionezi toamna roi asa slabi si fara de mancare