Revin cu niste poze care le-am facut pe 19 si 20 oct, cand am facut impachetarile de iarna la 7 stupi.
Victor, am fost surprins placut sa constat [in timpul impachetarii], ca toti 7 au 6-7 rame pline cu miere capacita si necapacita, puietul a ecluzionat si intervalele sunt pline de albine. Cuiburile au fost restranse de altcineva [am mai scris], mi-a explicat ce a gasit in stupi si ca a decapacit rame si le-a pus dupa diafragma, sa le scot eu la impachetat.
Surpriza a fost ca am gasit doua rame[ dupa diafragma] cu miere proaspata, ce am facut cu ele o sa spun in alta postare.
Ii impachetez pt ca asa am procedat si iarna trecuta, si au avut in primavara o dezvoltare rapida[sunt poze pe postul meu].
Adi, foile de stulete au alta absortie fata de fan sau paie, ele nu au coaja sa opreasca umiditatea in interior lor.
Se comporta ca un schimbator de umiditate, adica, daca in stup umiditatea creste, aceste foi preia surplusul de umiditate, si invers, daca umiditatea scade reda umiditate, astfel umiditatea fiind aproape constanta.
Dau doua exemple; in baie, bucatarie faianta se pune doar la partea de jos a peretilor[cca 1.35 m], tavanul si restul din perete fiind absorbant, casele se izoleaza cu polistiren pe exterior, interioarele se placheaza cu rigips, si inca ceva, sa ne imaginam cum se comporta silicagelul.
Am sa va spun o intamplare, fiind gestionar primesc marfa din toate colturile lumii, in diferite ambalaje.
Acum doi ani au venit doi nemti sa monteze un utilaj. Cand a desfacut ambalajul la o piesa a inceput sa manance ,,pufuletii''

care acopereau piesa. Cu aceasta ocazie am aflat ca ,,pufuletii'' erau din faina de grau si nu din polistiren, deci tinea si rol de silicagel.
Sa fiti sanatosi