ps. persoanele de fata se exclud.
peterneamt scrie:Anul trecut discutam despre prostia de PNA . Eu as dorii sa-mi dea subventie pe stup cum se da si la celelalte animale, ''pe cap de stup furajat datorita secetei ". Dar giambasi ce ar mai cistiga ?
ps. persoanele de fata se exclud.
Dragos2006 scrie: hrana cumparam
ilalexandru scrie:Problema principala e faptul ca ghidul pentru PNA a fost facut prost. Si facut de unul care nu are nici o legatura cu apicultura.
Daca am o suta de familii de albine, cum pot sa vin cu factura si sa cer decontarea pentru 100 de matci?
Apoi, daca am o suta de familii nu pot sa vin in fiecare an si sa solicit decontarea de cutii pentru 50% din numarul de familii pe care le am.
Iar cu decontarea a 12 kg de stimulente.
Sa decontezi 12 kg pe familie mi se pare iarasi o foarte mare greseala. Cum poti sa te numesti tu apicultor si sa fii sa achizitionezi 12 kg de stimulente pt o familie? Mai degraba de numesti profitor de pe urma saracelor de albine. Eu la 200 de familii de albine am achizitionat anul trecut 500 kg de zahar si le-am administrat peste iarna o turta de miere de 1-1,3 kg. Nu am stat sa o cantaresc cand am facut-o. Iar in toamna asta am luat 600 de kg de zahar pt la primavara. Deci 3 kg pe familie. Si stau intr-o zona foarte prosta din punct de vedere al nectarului tot timpul anului. Nu-mi moare nici o familie de foame si nici nu le administrez 12 kg de stimulente cum au facut altii. Oare de ce eu pot? Oare de ce nu am nevoie eu de acele 12 kg?
Dragos2006 scrie:Cand m-am apucat pe cont propriu de apicultura nu se deconta nimic , nu exista nici o forma de finantare in acest domeniu . Am platit tot pana la ultimul cui , scandura , rama , etc. Acum lumea se enerveaza ca ba intarzie banii , ba ca se da prea putin . Parca nu mai poti face apicultura daca nu ei bani din "cer".
Sincer va spun , medicamente cumparam oricum , hrana cumparam , lazi cumparam , daca cineva imi da UN LEU inapoi pe aceste cumparaturi eu sunt multumit . AAAA , ca unii vor sa faca o afacere din aceste fonduri este alta gasca in alta traista . Cum ar fi sa nu existe aceste fonduri iar pe deasupra sa se si impoziteze apicultura ????
Ioani scrie:Toate bune si frumoase dar tot nu inteleg de ce nu au bagat si zaharul la decontare. Aici ce motive au mai avut
Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori