Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

primi pasi

Mesajde paul hernest » 19 Oct 2012, 12:32

Buna ziua.Citesc cu interes de vreo doua luni tot felul de discutii pe acest forum .Nerabdarea mea este ca in primavara urmatoare voi fi fericitul posesor al unui nr de 4 stupi.Ce as putea face acum iarna ,fara sa am acei stupi insa pentru a ma pregati cu toate cele necesare?
paul hernest

Re: primi pasi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 19 Oct 2012, 13:17

sa citesti pe rupte tot ce prinzi in domeniul apicol , sa cumperi neaparat Manualul apicultorului si sa-l citesti !!! de vreo 3 ori !!! acolo gasesti si ustensilele de care vei avea nevoie : afumator , masca , dalta etc. !!!
baga mare ca primavara-i aproape !!! una doua trece iarna !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde stefanmadalin » 19 Oct 2012, 13:25

Pe langa citit,cumparat unelte, mai poti sa le pregatesti locul unde vor fi pusi. Banuiesc ca ai niste lemne mai groase si poti incepe sa le faci asezarea. Stupii nu trebuie sa stea jos,la nivelul pamantului,ci un pic mai sus pt a nu fi stropiti de ploaie.Asta daca nu ai alte forme de asezare,alte posibilitati.
Daca vrei sa gandesti si mai departe, iti poti cumpara rame,sarme pt ele,faguri,cuie...
Mai vizitezi si un targ,daca mai se fac.. si cam asta e.
stefanmadalin

Mesajde Ciprian Leancă » 19 Oct 2012, 19:49

şi la fel de important e să te imprieteneşti cu un apicultor mai experimentat cu care toată iarna să stai de vorbă de fiecare dată când îl prinzi
Ciprian Leancă

Mesajde valentin » 19 Oct 2012, 20:25

cel mai bun apicultor este FORUMUL. Aici gasesti pareri de la mai multi apicultori, :P
valentin

Mesajde aliuta2000 » 20 Oct 2012, 08:40

valentin scrie:cel mai bun apicultor este FORUMUL. Aici gasesti pareri de la mai multi apicultori, :P

asta doar cand binevoiesc oameni de suflet sa iti raspunda la intrebarile puse de tine ..... si vad ca se imputineaza acesti oameni odata cu trecerea timpului :( (cauze naturale si alte cauze ) .
In primul rand cauta ce pe undeva pe aici s-a dat o adresa de un torrent unde gasesti documentatie multa si mocca!!, si apoi cat e iarna de lunga te poti pregati cu toate cele necesare (in limita bugetului)....ustensile , lazi , rame , FA, locul de asezre , si cand se desprimavareaza binisor atuci e tocmai bine sa iti vina si cele 4 familii
A.D.
aliuta2000

Mesajde paul hernest » 21 Oct 2012, 20:37

multumesc tuturor
paul hernest

Mesajde Ruben » 21 Oct 2012, 20:44

Te salut paul.

Sfatul meu este sa gasesti in apropiere un stupar bun pe care sa il ajuti din cand in cand in stupina. In felul acesta oferi si primesti :idea:

In plus, o carte buna. Mie mi-a placut "Albinele si noi", scrisa de C. Antonescu, si, bineinteles forumul.

Succces!
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR