Marian sima a scris...
Ioan Guist scrie:Samanta, ouale adica, vor fi identice cu primele oua din viata ei.Albina rezultata va avea aceleasi calitati sau slabiciuni cu suratele din prima generatie.
Ioan Guist scrie: Matca este doar rezervorul insusirilor si al caracterelor ce dau sau nu dau rezistenta familiei de albine.
Ioan Guist scrie:Eu stiu ca da.Nu ma pune sa caut in cap de unde stiu asa sigur.Pot doar sa promit ca vin cu citat.
Pana una alta gandeste ce se intampla la fecundarea artificiala.
Ruben scrie: matca e fecundata de mai multi trantori, si sperma e depozitata pe "loturi". De acolo, iese in ordinea inversa a imperecherii. Cand se termina sperma ultimului fericit mire, urmeaza a penultimului si tot asa. De aici rezulta indivizi destul de diferiti. Nu?
marian sima scrie:Dl Ioan rezistenta o da populatia numeroasa ,populatia numeroasa o da o matca tinara ,atunci cind echilibrul este stricat de diverse situatii si matca nu mai are putere sa refaca familia boala se instaureaza usor.
Ce spune Ruben e alta chestie si e foarte adevarata matca in sine nu poate da urmase numai asemanatoare liniei ei.
Ioan Guist scrie:Eu stiu ca da.Nu ma pune sa caut in cap de unde stiu asa sigur.Pot doar sa promit ca vin cu citat.
marian sima scrie:
Nu stiu sa-ti raspund la intrebare ,chiar nu mi sa intimplat ca o familie in toata regula sa fie lovita de boala.
Ioan Guist scrie:Ioan Guist scrie:Eu stiu ca da.Nu ma pune sa caut in cap de unde stiu asa sigur.Pot doar sa promit ca vin cu citat.
Am gasit ceva din niste studii ale lui Koeniger.
"In urma imperecherii naturale, spermatozoizii nu ajung direct in spermateca.Acestia raman intai in vagin si oveoducte, care se umfla ca o guse.De aici are loc transferul lichidului seminal prin canalul subtire al spermatecii in spermateca.Cantitatea de sperma primita este atat de mare incat numai o mica cantitate are loc in spermateca."
Eu cred ca : In "gusa" de ocazie , pana la infiltrarea lichidului seminal in spermateca, apare o uarecare omogenizare.De asemenea, in spermateca, umplerea si depunerea "sirului" de lichid seminal se face...aleatoriu.
Pot sa fiu de acord ca in spermateca (spermatozoizii sunt vi si au o uarecare libertate de miscare fiind hraniti prin peretele spermatecii) nu va exista o omogenizare facuta cu mixerul.Astfel putem avea filoane de spermatozoizi cu origini comune.
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori