Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: alimentatia albinelor dupa tratament cu oxitetraciclina

Mesajde Dragos2006 » 28 Oct 2012, 18:35

Helooo ! aici vorbim de loca si oxi si nu varooa si amitraz !!!! Vb. de antibiotice si NU de acaricide non-sistemice .
Chiar e asa greu sa se mentina un subiect de discutie ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde nicus » 28 Oct 2012, 18:37

Iar pentru cei mai curiosi:

2377/90 ; 86/363/CEE ; 97/747/CE ; 96/23/CE ; (CE) 1924/2006 (majoritatea abrogate ;) )

http://www.cari.be/article/legislation-europeenne/
Ultima oară modificat de nicus pe 28 Oct 2012, 20:05, modificat de 2 ori în total.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde peterneamt » 28 Oct 2012, 20:02

Prin metoda descrisa de mine hranesti albinele cu hranitorul exterior si rama pe care vor pune siropul cu antibiotic (ertromicina, oxitetraciclina, sulfatiazol, teramicina, etc ca mai sunt vreo 6 ) nu o mai bagi in familia cu care faci unificarea, deci, de unde antibiotic in stupi ? ;)
peterneamt

Mesajde nicus » 28 Oct 2012, 20:15

Pentru amitraz am gasit o valoare intr o hartie oficiala, pentru a i da un punct de plecare lui Patrascu.
In CE 28/2004 http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 028:RO:PDF
Deocamdata nimic.
nicus

Mesajde Dila Daniel » 28 Oct 2012, 20:36

Dragos2006 scrie:Helooo ! aici vorbim de loca si oxi si nu varooa si amitraz !!!! Vb. de antibiotice si NU de acaricide non-sistemice .
Chiar e asa greu sa se mentina un subiect de discutie ?

Sunt si eu deacord sa mentinem subiectul topicului.
Deci rog frumos colegii de dialog sa ramanem in tema...!!!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde patrascu » 28 Oct 2012, 21:09

nicus scrie:Pentru amitraz am gasit o valoare intr o hartie oficiala, pentru a i da un punct de plecare lui Patrascu.
In CE 28/2004 http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 028:RO:PDF
Deocamdata nimic.

Nicus experienta mea cu albina este foarte putin mai sus de 0. Incerc sa invat si am pus problema legata de antibiotic vizavi de problema colegului cu loca.
Pe de alta parte iti spun ca antibioticul este prezent in carne si lapte mai ceva decat in miere si aici stiu sigur.
In alta ordine de idei daca stupari precum Janese sau nea Gica Dumnezeu sa-l ierte au dat sfaturi in a rezolva problema aceasta cu antibiotic da-mi voie sa ii cred mai intai pe ei si mai apoi pe tine si toate directivele europene.
Fii sincer cu tine nu cu mine si nu am nevoie sa imi raspunzi dar daca maine ti s-ar inbolnavii stupii (ceea ce nu doresc nimanui) le-ai da foc sau antibiotic?
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde nicus » 28 Oct 2012, 21:26

As proceda prin metoda focului. Deja aplicata.
Pentru binele meu, al restului stupinei si al celorlalti stupari.

Asteptam pareri avizate. Ce tratament se foloseste in cazul LA?
nicus

Mesajde patrascu » 28 Oct 2012, 21:38

Nicus tocmai asta este ideea tu poti sa vezi ca ai in 1, 2 -3 stupi problema dar fiind septembrie deci lipseste puietul nu iti poti da seama daca au si altii boala. In primavara exista posibilitatea sa apara si la restul ce faci ii arzi pe toti?

PS Inainte sa privim la tari in care stupii sunt bagati in foc ar trebui sa ne interesam si ce despagubiri primesc.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde Dragos2006 » 28 Oct 2012, 22:09

zoia scrie:am avut atac de loca americana la 2 stupi, i-am ars, iar la restul stupilor am facut tratament cu oxitetraciclina in zahar pudra, presarat pe rame la sfarsitul lui septembrie. In octombrie am pus mancare la stupi, apiinvert, si nu urca sa ia mancarea din hranitor. Ce sa fac?

Aveti grija ca acest subiect a fost deschis de persoane interesate in achizitia de miere si care vor sa vada care mai este pulsul cu oxi in Romania . Este bine sa dovedim cat mai multa moderatie in ce postam pentru a nu induce idei gresite acolo unde nu trebuie !
Dragos2006

Mesajde nicus » 28 Oct 2012, 22:11

Din ce inteleg eu, daca inteleg corect, tu vei incerca sa dai 'preventiv' la toata stupina. E un punct de vedere.
Mai tii minte perioada in care erau astia in strada si in pasaj la universitate deasemenea (fiindca de acolo te stiu eu pe tine :mrgreen: )
si se ofereau sa ne vaccineze preventiv? Am cativa cunoscuti care s au dus trimisi de sotii sau mame.. :lol:
Nu mai intru si in dicutia cu despagubirile fiindca iar ne departam.Eu am apasat pe subiect in speranta ca va posta si altcineva SOLUTII nu IPOTEZE.
Inca mai astept, eu nu ma grabesc. Las pe altii la rand fiindca sunt sigur ca are cine sa scrie.
nicus

Mesajde Ruben » 28 Oct 2012, 22:22

Nicus, sunt trei solutii:

Io le postez in ordinea agrearii de catre mine. ;)

1.Scuturare albinelor pe rame noi cu foite(cu infometare, ca sa fii sigur). Fagurii vechi arsi. Lada dezinfectata serios cu soda+flambare.

2.Uciderea albinelor bolnave cu sulf sau benzina turnata(neaprinasa) peste ele, arderea ramelor si albinelor moarte, dezinfectatea.

3.Tratamentul cu antibiotic in asa fel incat sa nu ajunga urme de antibiotic in miere sau faguri(Cred ca se poate face, dar e dans pe sarma), schimbarea cat mai rapida a lazii si a fagurilor.

Toate trei dau rezultate, cred, asemanatoare.

Mai important decat asta este ca atunci cand o patesti, sa faci ceva :!: Si sa nu iti imprastii singur boala prin ustensile si rame.

:)
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Dragos2006 » 28 Oct 2012, 22:24

In privinta folosirii oxi in tratamentul locii pe teritoriul Romaniei gasiti pozitia oficiala a IC-DA in revista " Romania apicola" din iunie 2010 .
Dragos2006

Mesajde peterneamt » 29 Oct 2012, 09:21

Sunt si unele anti..... pentru care nu exista tehnica de depistare pe la noi....... ;) . Dragos are dreptate folosirea oxi...e aprobata la noi, nu si in miere unde se depisteaza mai usor.
peterneamt

Mesajde patrascu » 29 Oct 2012, 10:00

nicus scrie:Din ce inteleg eu, daca inteleg corect, tu vei incerca sa dai 'preventiv' la toata stupina. E un punct de vedere.
Mai tii minte perioada in care erau astia in strada si in pasaj la universitate deasemenea (fiindca de acolo te stiu eu pe tine :mrgreen: )
si se ofereau sa ne vaccineze preventiv? Am cativa cunoscuti care s au dus trimisi de sotii sau mame.. :lol:
Nu mai intru si in dicutia cu despagubirile fiindca iar ne departam.Eu am apasat pe subiect in speranta ca va posta si altcineva SOLUTII nu IPOTEZE.
Inca mai astept, eu nu ma grabesc. Las pe altii la rand fiindca sunt sigur ca are cine sa scrie.

In primul rand intelegi pe dos nu am spus nicaieri ca dau preventiv.
Uite aici ca si in alte tari se foloseste daca citesti cu atentie o sa-ti dai seama ce si cum http://agriculture.gouv.fr/IMG/pdf/dgaln20058046z.pdf
In al doilea rand nu stiu ce legatura are ideea cu universitatea cu bolile albinelor dar poate pentru tine are daca ai chef de galceava trecem in locul dedicat pentru asa ceva.
Mai repede are legatura cu subiectul despagubirea cand sunt arsi stupii decat referiri la discutii din trecut pe alte teme.
Daca citeai topicul de la inceput cu atentie ai fi vazut si solutiile postate de stupari nu de dastia ca mine ca tine care postam la cafenea .
patrascu

Mesajde Mircea_63 » 29 Oct 2012, 10:22

Patrascule...raspunsul ala al lui Nicus era adresat lui Dragos !!!

Faptul ca posteaza cineva si in cafenea, nu inseamna altceva decat ca a postat si in cafenea ... :shock:
Parca discutam despre democratie acolo?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde nicus » 29 Oct 2012, 10:38

Nu am postat la acel topic, iar noi doi nu am avut o discutie pana acum.Te am citit cu placere acolo si am tinut sa ti o spun aici.
Faptul ca ai intrebat, timid (ca musca n lapte- asa cum ai spus o), si am fost singurul care am incercat sa ti dau un raspuns din ceea ce stiu acum (pierzand mult timp la cafenea)
dupa care imi spui ca nu ai nevoie de nici o norma europeana ci doar de ce spune Janese, iar mai apoi imi faci trimitere la un articol scris in franceza si mi spui ca am chef de galceava,
ma face sa ma opresc aici. O saptamana frumoasa.
nicus

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE