Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Salcâmul japonez

Mesajde delorin I » 23 Oct 2012, 07:15

mechenici scrie:SALUT.Samintza EU am puso la incoltzit in borcan cu apa sa treaca peste ele ,lumina shi dupa 10-15 zile au incoltzit,am pus samintza in pamint la suprafatza doar am presarat pamint peste ele ,cresc dar greu .Am gasit acum toamna un soi de pom lemnul este de esentza tare chiar mai rezistent decit salcimul ,face fructe mari rotunde o seva lipicioasa,comestibil fructul dar am vazut albine pe fruct nu shtiu cum arata floarea sau o fi ca smokinul direct fuct.Cind pot bag shi poza cu fructul.
Imagine0024 (Copy).jpg

Salut! Cred ca este un fruct de malura sau maclura...importat din sudul Frantei. Stiu ca e si in zona Buzaului, de unde tatal meu a adus seminte care au incoltit, poate fi vazut la gradina botanica din Bucuresti, sau pe malurile Cismigiului!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 23 Oct 2012, 07:18

In zona Valcii sunt multi copaci de maclura maturi la Conacul Balcestilor! LA gradina Botanica se mentioneaza ca e bun impotriva tantarilor! Nu stiu nimic despre el ca melifer....cand l-am descoperit nu aveam albine!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 23 Oct 2012, 07:19

Mai aveti seminte de salcam japonez? Sunt si eu interesat!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Mircea77 » 23 Oct 2012, 09:24

Delorin I este plin Bucurestiul de salcami japonezi, otetari galbeni si paulownii. Trebuie doar sa identifici copacii.
Iti recomand ca semintele de salcam japonez si paulownia sa le culegi abia dupa ce pica prima bruma.
Cele de otetar galben le poti culege de pe acum.
Daca nu stii de unde, iti spun eu: otetar galben si paulownia gasesti in parcul de la Sala Mare a Palatului.
Salcam japonez prin orice parc mare din Bucuresti.
Mircea77

Mesajde delorin I » 23 Oct 2012, 09:46

Otetar galben cred ca ar putea fi arborele pe care l-am crezut multa vreme Evodia...inflorescenta este asemanatoare, frunzele cred totusi ca sunt diferite...salcami japonezi am vazut doar intr-un loc undeva pe langa Palatul Copiilor...nu prea face multe flori din pacate, de 2 ani ma uit la el...e in gradina unui bloc! Pe celelalte nu le am remarcat...cert e ca in Berceni am vazut un soi de Salcam dar nu stiu ce e!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 27 Oct 2012, 20:03

Mircea77 scrie:Delorin I este plin Bucurestiul de salcami japonezi, otetari galbeni si paulownii. Trebuie doar sa identifici copacii.
Iti recomand ca semintele de salcam japonez si paulownia sa le culegi abia dupa ce pica prima bruma.
Cele de otetar galben le poti culege de pe acum.
Daca nu stii de unde, iti spun eu: otetar galben si paulownia gasesti in parcul de la Sala Mare a Palatului.
Salcam japonez prin orice parc mare din Bucuresti.

Astazi am fost acolo.....Intr-adevar sunt cativa arbori de Otetar galben si ceva salcami japonezi! Speram sa gasesc Evodia....dar nu a fost asa! Paulownia nu am zarit, nici nu prea stiu bine arborele ci doar intrebuintarile lui! Si in cazul PAulownia, e o discutie ampla...ca si Evodia face parte dintr-o familie mare si doar cativa reprezentanti sunt meliferi. Mai nou, la noi se cultiva si chiar e un bussines destul de serios cu hibrizi de Paulownia care in 3 ani ating inaltimea maxina, si care, folositi in industria de contructie a iahturilor se pare ca ajung sa valoreze in jur de 1000 dolari metru cub! Insa nu am recunoscut copacul in locul unde am fost trimis! Cat despre Evodia exista oare in parcuruile Bucurestiului? Nu de alta dar incep sa cred ca exista o mare confuzie intre Otetarul galben si Evodia din cele vazute pe aici. Acesta este si motivul pentru care refuz sa cumpar de pe net....

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Mircea77 » 27 Oct 2012, 23:08

Te inseli, Evodia este confundata cu asa numitul "otetar fals" deoarece seamana destul de bine tulpina si frunzele. Otetarul galben are alta configuratie si alte flori. Singurul loc pe care-l cunosc din Bucuresti (anume Evodia) este la capatul tramvaiului 41 (Ghencea) in curtea bisericii. Sunt 2 sau 3 copaci foarte inalti astfel incat recoltarea semintelor este o "mare aventura".
Daca ti-am spus ca Paulownia si otetar galben sunt in parcul de Sala Palatului, crede-ma pe cuvant. Sunt localizati in diagonala fata de sala, in coltul dinspre Radisson SAS Hotel. Copacul de Paulownia este imens. Nu stiu cum de nu l-ai vazut.
Mircea77

Mesajde clucian » 28 Oct 2012, 19:43

Pentru cine intereseaza Paulownia Bucuresti
http://clucian.sunphoto.ro/Paulownia_Bucuresti

La salcam japonez trebuie sa mai astepti pana prin noiembrie cand cade si bruma prin Bucuresti.
http://clucian.sunphoto.ro | Am cerut toate lucrurile care ma puteau face fericit, Dar mi s-a daruit viata, ca sa ma pot bucura de toate.
clucian

Mesajde delorin I » 29 Oct 2012, 09:51

Multumesc! incepusem sa banuiesc ca semintele nu sunt suficient de coapte...am desfacut cateva pastai si erau pline de gelul de care se vorbeste pe aici si verzi!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 29 Oct 2012, 09:59

[quote="clucian"]Pentru cine intereseaza Paulownia Bucuresti
http://clucian.sunphoto.ro/Paulownia_Bucuresti

Scuzele mele....am remarcat si eu acel copaci. mai bine zis copaci. Dar privindu-i frunzele eram convins ca este o catalpa...dar ai dreptate...nu stiu cum arata fructul de catalpa dupa inflorire si pana sa produca acele pastai.....Chiar l-am ignorat considerand ca este o catalpa si chiar stiu multe in Bucuresti! In afara de acea evodie de care s-a vorbit mai sus la capatul lui 41, mai cunosti in Bucuresti una? Eu am aflat ca undeva la pepinierele Gradinii botanice ar mai fi un arbore...inca nu l-am vazut dar am vorbit cu cineva de acolO!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde clucian » 29 Oct 2012, 22:11

La catalpa fructele sunt niste pastai lungi si subtiri la fel ca cele de fasole. La Paulownia fructul este ca o nuca verde care se inegreste cand se coace si incepe sa se desfaca eliberand semintele putin cate putin. La Evodia iti recomand sa cumperi direct puieti e mult mai bine. Daca cauti pe sunphoto Evodia o sa gasesti pe cineva care vinde puieti de Evodia. Arbori evodia mai sunt prin Bucuresti dar nu poti sa te apropii de ei deoarece sunt pe proprietate privata.

Cu salcamul japonez cred ca ar fi bine daca am gasii pe cineva care are puieti de salcam japonez de vanzare. Crescut din seminte e mult mai anevoios si cu sanse mici de reusita.
http://clucian.sunphoto.ro | Am cerut toate lucrurile care ma puteau face fericit, Dar mi s-a daruit viata, ca sa ma pot bucura de toate.
clucian

Mesajde redoo » 29 Oct 2012, 23:26

Mircea77 scrie:Te inseli, Evodia este confundata cu asa numitul "otetar fals" deoarece seamana destul de bine tulpina si frunzele. Otetarul galben are alta configuratie si alte flori. Singurul loc pe care-l cunosc din Bucuresti (anume Evodia) este la capatul tramvaiului 41 (Ghencea) in curtea bisericii. Sunt 2 sau 3 copaci foarte inalti astfel incat recoltarea semintelor este o "mare aventura".
Daca ti-am spus ca Paulownia si otetar galben sunt in parcul de Sala Palatului, crede-ma pe cuvant. Sunt localizati in diagonala fata de sala, in coltul dinspre Radisson SAS Hotel. Copacul de Paulownia este imens. Nu stiu cum de nu l-ai vazut.

Pe strada dezrobirii(cartierul militari),aproape de stada uverturii [pe partea dreapta sunt 10-15 copaci de evodia.
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde Mircea77 » 29 Oct 2012, 23:49

Redoo multam fain de informatie. Pe acolo chiar nu mi-au calcat picioarele ca ii localizam. Cred ca s-ar putea sa mai fie ceva seminte prin ei.
Stii daca mai au seminte ?! M-ar interesa sa adun si eu cateva. Multumesc anticipat.
Mircea77

Mesajde delorin I » 20 Noi 2012, 23:58

Referitor la subiectul salcam japonez...am localizat ceva copaci in Bucuresti! Am luat ceva seminte....e drept sunt inca verzi ...tecile..semintele sunt maronii si acoperite cu acel faimos gel ....sa fie oare un fel de hrana de rezerva ce asigura dezvoltarea semintei? Stau si ma intreb daca nu cumva le-am recoltat prea devreme, fiind inca verde! Ce parere aveti?

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde stefanmadalin » 21 Noi 2012, 00:26

Zi-ne si noua de unde anume ai recoltat semintele,daca nu este cu suparare!
Multumesc!
stefanmadalin

Mesajde Mircea77 » 21 Noi 2012, 00:35

delorin I scrie:Referitor la subiectul salcam japonez...am localizat ceva copaci in Bucuresti! Am luat ceva seminte....e drept sunt inca verzi ...tecile..semintele sunt maronii si acoperite cu acel faimos gel ....sa fie oare un fel de hrana de rezerva ce asigura dezvoltarea semintei? Stau si ma intreb daca nu cumva le-am recoltat prea devreme, fiind inca verde! Ce parere aveti?

Eu ti-am zis sa mai ai rabdare. Pastaile (semintele) de salcam japonez sunt bune dupa ce da frigul bine de tot. Pastaia trebuie sa fie "posmogita" si aproape uscata. Eu am cules seminte chiar si asta iarna in timpul zapezilor.
Mircea77

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI