Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: ajutor

Mesajde ves.lucian.zabrani » 29 Oct 2012, 13:21

pana la urma situatia se va rezolva !!! speranta moare ultima !!! sunt pe lumea asta multi oameni rai , dar sunt si de cealalta categorie !!!
o rezolvi tu pana la urma !!!
sanatate maxima tie si familiei tale !!!
nu-mi place numele de utilizator ce ti l-ai ales !!!
si mie mi se intampla sa am motive sa fiu necajit , dar asta nu inseamna ca sunt asa tot timpul !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde necajitul » 29 Oct 2012, 13:33

Domnule Mircea toate problemele au aparut dupa ce am semnat actele(el a stat cu stupii pe acel teren un an fara acte) Pana la semnare era cel mai bun om(motivele si prigoriile,furnicile sau incredibil era suparat ca fantana mea are putina apa au aparut dupa semnare) Si nu inteleg ce va pute? Cititi postarile dinainte si veti vedea ,cum bine zicea un domn ....ce-l mana in lupta.(culesul care nu este pentru sute de stupi.si v-am spus ca a venit cu cineva cu 50-60 de stupi la 5 metri de proprietatea mea) Acel individ l-a ajutat cu programul pna(stiti despre ce vorbesc ,cu facturile etc)
necajitul

Mesajde necajitul » 29 Oct 2012, 13:36

Va multumesc domnule Lucian si multa sanatate si familiei dumneavoastra
necajitul

Mesajde Mircea_63 » 29 Oct 2012, 14:14

Hai sa fim seriosi! Ce ai fi vrut de la acest forum? Sa ne adunam si sa-l luam la bataie? Sa te invatam cum sa-i lichidezi albinele? Sa punem mana de la mana si sa sarim cu parale?

Bag de sama ca tie iti place sa-ti plangi de mila! Ai fost sfatuit sa incerci sa vorbesti cu el si sa ajungeti la pace. Daca nu se poate...faceti-va garduri si fiecare cu ograda lui.
Ca ti-a promis niste stupi si nu ti ia dat? Urat lucru! Cum ti-am mai spus: scoala costa bani! Adica ai primit o lectie pe care ai platit-o. Macar tine-o minte si nu mai lucra pe vorbe si promisiuni...dai pasarea din mana pe cioara din gard, mai ales cu necunoscuti?

Nu scrie pe fata nimanui ca este sau nu de cuvant. Escrocii au farmecul lor! Tocmai de acestia sa te feresti mai tare!! Numa ca lectia asta e gratis si ce e gratis nu apreciezi!

Crezi ca ai fost "tepuit"? :lol: Daca ai vedea ce tepe au luat altii...le-ai plange de mila. Nu neaparat cu straini, ci cu frati sau surori.

La urma urmei, din ce povestesti, n-ai vrut sa inveti de la el ci ai vrut sa ti-i tina el stupii. La cheltuieli...ai avut de carait. I-ai luat de la el si nu ti-au mers. Poate omul a fost de buna credinta. Cu hranirile si siropul este cheltuiala. El baga benzina si deplasarile, baga siropul si se alege cu reprosuri.

I-ai mutat? Ti-a trecut prin cap ca albina aia nu stia ca tu ai mutat-o? Ea s-a dus unde ii era locul si a intrat in stupii lui. Ti-ai facut rau cu mana ta si dai vina pe el?
L-ai pus la munca si cheltuiala pentru stupii tai si apoi i-ai scos ochii! I-ai promis accest la fantana si i-ai dat papucii!
Vii pe forum, primesti sfaturi de bun simt si te plangi ca in urma postarilor ti-ai facut rau sufleteste!
Daca raul ala sufleteste e din cauza ca ai inteles unde ai gresit...e un lucru bun!

Vrei albine? Comanda-ti niste stupi din iarna, pune-te pe invatat, ia-ti albine in primavara si dai bataie. Cu stupina aia langa tine, citeste atent ce si cum cu furtisagul albinelor (e ceva ce face albina). Fa-ti gard...intreaba pe forum ce nu stii...

necajitul scrie:Domnule Mircea Si nu inteleg ce va pute? Cititi postarile dinainte si veti vedea ,cum bine zicea un domn ....ce-l mana in lupta.

Acel domn care bine zicea...paremi-se ca tot eu eram! :lol: Ti-am spus sa deslusesti ce il determina sa se poarte asa!

Dar pe tine ce te mana in lupta? Ai vandut un teren, ai luat banii... Ce mai vrei de la el?
Stupii i-ai depopulat singur in momentul in care i-ai mutat. Apoi, fiind slabi au fost victima furtisagului.
Daca totusi ti-a mai umblat in stupi...e foarte urat din partea lui, dar ti-am spus: cere-i sa-si faca gard. Exista legislatie care il obliga la asta! Si pe tine te obliga la fel, daca ai albine.
Vrei sa fii istet? Du stupii tai la altcineva, bate fierul insistent sa-si faca gard si dupa ce e facut gardul, adu stupii inapoi. Intre timp invata despre albine si vei avea de castigat.
Ce altceva ai vrea sa faca acest forum pentru tine?

Sau vrei numai incurajari si compatimiri?? Ca vad ca alea iti plac si pe alea le apreciezi!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde necajitul » 29 Oct 2012, 14:46

Domnule Mircea am impresia ca esti din acelasi aluat. Cred ca ti-ai construit viata asemanator cu a individului asta. Tot iti dai cu parerea cum a fost . Prima data intreaba. Am spus-o ,stupii i-am mutat in martie la 4 km si i-am adus pe terenul meu dupa 2 saptamani. Putea sa-mi spuna atunci ca el nu are timp sau altceva,nu sa umble el singur. Si de unde stii mata de cheltuielile lui? Ale mele da , iar faptul ca scriu aici nu e pentru a primi sfaturi pentru a face rau ,alea le gaseam in alta parte daca doream. Iar gardurile nu sunt pentru hoti(daca nu stiai)
necajitul

Mesajde necajitul » 29 Oct 2012, 14:48

Domnule Ghita am postat aici sa aflu ce sa fac ,ca pe viitor sa nu mai fure sau sa-mi faca rau. Ca am fost pacalit am inteles din luna mai.
necajitul

Mesajde bostina constantin » 29 Oct 2012, 15:10

Sa va spun si eu patanii cu un vecin;
La Candesti, in afara de portile care dau la drum, am porti si intre mine si vecinii lipiti. Eu am cumparat aici acum 10-11ani.Acum cativa ani in urma, aveam tuica intr-o sticla de 1.5l, afara la piciorul mesei, si cand aveam pofta de tuicareala puneam in una mica, in paharel, si hai :roll:
Intr-o seara ,,hai'', dar tuica era modificata. Sa ma conving si sa conving si sotia, de modificare, scot o proba din butoi pt comparatie, si ne-am convins :lol: :lol: . Am banuit pe cine nu trbuia [hotul cu-n pacat, pagubasul cu o mie], dar mi-am vazut de treaba.
Vara trecuta, m-a pus :twisted: sa cumpar banane expirate de la niste tigani din Mizil, le-am ,,belit'' si le-am pus la fermentare, am distilat dar nu s-a meritat. Eu am canea la butoi si mai ,,mulgeam'' din cand in cand, dar intr-o zi am constatat ca nu mai are presiune. Am introdus o nua[bat] sa vad nivelul, si nu mai avea nivel :lol: .
I-am spus sotiei, ca e ceva in neregula, si nu m-a crezut, pana intr-o zi cand am venit de la servici am gasit ambele usi [n-am incuiat pana atunci usile] deschise, ba usa din spate proptita cu un bat.Ii spun sotiei, ca de obicei nu ma crede.Atunci ii spun ca daca ii aduc dovezi palpabile, ii zice vecinului[acum stiam cine e], si a zis ca da.
Ma duc la centrala [pe lemne], iau cenusa, o cern, si dimineata cand am plecat la munca, am presarat pe cararea care duce la el si la intrarea in magazie.
Regret si acum ca nu am facut poze urmelor ramase pe cenusa. Sotia s-a tinut de cuvant, i-a zis sotiei lui, a venit , a vazut, mai tarziu a venit si el [chitrofonit], incaltat cu papucii cu configuratia de pe cenusa.
Scuzati-ma daca v-am plictisit, mi-a fost rusine de rusinea lui. Sanatate la toti!!
bostina constantin

Mesajde aliuta2000 » 29 Oct 2012, 15:33

Hai sa discutam de albine . modul de ingrijire al lor , inmultirea lor , etc , dar nu trebuiri administrative .
Intre voi treaba voastra cum o rezolvati cu scandal / fara etc , pacat ca la jumatate sunt albinele care vrem sa le mulgem cu totii (unii mai mult altii mai putin ).
@ admin hai sa revenim la ale noastre . Roguva frumos .
A.D.
aliuta2000

Mesajde necajitul » 29 Oct 2012, 15:37

Domnule Ioani ,de acord cu dumneavoastra, eu am scris aici mai mult pentru descarcare, si faptul ca e dureros sa fi pacalit de cineva ,atata timp cat eu cred ca nu am inselat pe nimeni in viata mea . Iar ce sugereaza dnl Mircea ca scoala se plateste,putea sa-mi spuna pe ocolite daca nu direct ca daca nu muncesc in stupii lui nu ma invata. Cred ca as fii muncit pentru el daca se tinea de cuvant si daca mi-ar fii dat nu 5-6 ,2 roi asa cum ne-am inteles. Dar un om care te minte,poti sa mai ai incredere in el ? Acum am si eu o intrebare la dumneavoastra. Ce se putea intimpla in stup daca in urma cu 2-3 saptamani in urma era bun iar apoi era bezmeticit?
necajitul

Mesajde CATALIN » 29 Oct 2012, 15:49

necajitu....vezi u colegule fiecare om are caracterul lui si dupa parerea mea fiecare (animal) poate fi dresat saracele albine nu au nici o vina da eu las fi curatat putin si ceva bataie nu ar strica
tu ai 2 el are ..... chiar daca nu s-ar intampla si ar fi doar de sperietura focu arde si poa sa arda tot ca na am vecini dusmani sau mie imi plac si fructele asa ca putin insecticid pe ciresi ar cam curata multe insecte
sper sa nu fiu inteles gresit asa sunt eu rau am inima de caine mai ales cand nesimtirea duce la extreme
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde necajitul » 29 Oct 2012, 15:54

Catalin ,raspunde-mi te rog la intrebarea cu albinele bezmeticite?
necajitul

Mesajde Mircea_63 » 29 Oct 2012, 15:57

Ai dreptate in privinta mea. Asa e! Mi-am construit viata la fel ca individul asta si acum pierd vremea dand sfaturi unor ****** ca tine!

De unde stiu de cheltuielile lui? N-ai spus ca le-a pus sirop si turte? N-ai spus ca nu locuieste acolo? Deci drumul costa. Munca si timpul costa!

Fii atent aici:
necajitul scrie:Daca la salcam aveam 5 rame si acelea slabe dupa ce el le -a dat turte in ianuarie(m-a pus sa platesc 25 de lei pe ele) si din martie sirop saptamanal pana a inflorit salcamul.Gasise metoda ca ma suna si zicea ca a pus el siropul de la el si eu sa aduc zaharul. Dupa salcam i-am spus ca fiecare sa-si vada de treaba lui pentru ca sunt incepator dar nu si prost. Am gasit pe cineva(vecin mai departe,sofer pe tir) s-a uitat a spus ca sunt slabi dar o sa-i scoatem noi in primavara.

necajitul scrie:Domnule Mircea am impresia ca esti din acelasi aluat. Cred ca ti-ai construit viata asemanator cu a individului asta. Tot iti dai cu parerea cum a fost . Prima data intreaba. Am spus-o ,stupii i-am mutat in martie la 4 km si i-am adus pe terenul meu dupa 2 saptamani.

Deci in martie i-ai luat de acolo...dupa 2 saptamani i-ai adus inapoi...la albine le-a priit treaba asta, mai ales ca in martie vremea era groaznica. Dupa salcam (15 mai?) ti-a spus soferu de tir ca ii scoateti in primavara? Care primavara? Aia viitoare? Soferu ala nu ti-a zis in martie sa nu-i muti de colo colo?
Le-a dat vecinu sirop sau le-ai dat tu? Sau le-ati dat amandoi...Ziceai sa intreb :? Cum ai facut siropul daca le-ai dat tu? Dar tratamentul antivarroa? Faguri la crescut? Largit cuibul?

Scoala costa bani...nu era vorba de scoala stuparitului ci era vorba de prostia ce ai facut-o. Aia a fost o lectie pentru tine si o scoala. Aia te-a costat!
Fiecare prostie costa si fiecare prostie e o lectie!

E o expresie folosita pentru cei care fac prostii si pierd bani!
D`aia ai sarit de c*r in sus? Ca ai inteles ca te costa lectiile de stuparit? La stuparit n-ai luat nicio lectie. Pe nenea ala nu l-ai luat ca dascal ci ca sluga!
Anul asta apicol a fost extrem de rau. Multi apicultori s-au trezit fara albine in primavara, asta ti le-a trecut iarna. Bravo lui! Tu te-ai apucat sa le muti in martie! Luna cea mai dificila din cel mai dificil an...

Titlul topicului este AJUTOR, dar dupa ce primesti ajutorul spui ca ai scris mai mult pentru descarcare :lol:
Evident ca prefer sa fiu din acelasi aluat cu omul acela decat din acelasi aluat cu tine! ;)
Mircea_63

Mesajde FLORINELU » 29 Oct 2012, 16:14

Mircea_63 scrie:Ai dreptate in privinta mea. Asa e! Mi-am construit viata la fel ca individul asta si acum pierd vremea dand sfaturi unor ****** ca tine!

De unde stiu de cheltuielile lui? N-ai spus ca le-a pus sirop si turte? N-ai spus ca nu locuieste acolo? Deci drumul costa. Munca si timpul costa!

Fii atent aici:
necajitul scrie:Daca la salcam aveam 5 rame si acelea slabe dupa ce el le -a dat turte in ianuarie(m-a pus sa platesc 25 de lei pe ele) si din martie sirop saptamanal pana a inflorit salcamul.Gasise metoda ca ma suna si zicea ca a pus el siropul de la el si eu sa aduc zaharul. Dupa salcam i-am spus ca fiecare sa-si vada de treaba lui pentru ca sunt incepator dar nu si prost. Am gasit pe cineva(vecin mai departe,sofer pe tir) s-a uitat a spus ca sunt slabi dar o sa-i scoatem noi in primavara.

necajitul scrie:Domnule Mircea am impresia ca esti din acelasi aluat. Cred ca ti-ai construit viata asemanator cu a individului asta. Tot iti dai cu parerea cum a fost . Prima data intreaba. Am spus-o ,stupii i-am mutat in martie la 4 km si i-am adus pe terenul meu dupa 2 saptamani.

Deci in martie i-ai luat de acolo...dupa 2 saptamani i-ai adus inapoi...la albine le-a priit treaba asta, mai ales ca in martie vremea era groaznica. Dupa salcam (15 mai?) ti-a spus soferu de tir ca ii scoateti in primavara? Care primavara? Aia viitoare? Soferu ala nu ti-a zis in martie sa nu-i muti de colo colo?
Le-a dat vecinu sirop sau le-ai dat tu? Sau le-ati dat amandoi...Ziceai sa intreb :? Cum ai facut siropul daca le-ai dat tu? Dar tratamentul antivarroa? Faguri la crescut? Largit cuibul?

Scoala costa bani...nu era vorba de scoala stuparitului ci era vorba de prostia ce ai facut-o. Aia a fost o lectie pentru tine si o scoala. Aia te-a costat!
Fiecare prostie costa si fiecare prostie e o lectie!

E o expresie folosita pentru cei care fac prostii si pierd bani!
D`aia ai sarit de c*r in sus? Ca ai inteles ca te costa lectiile de stuparit? La stuparit n-ai luat nicio lectie. Pe nenea ala nu l-ai luat ca dascal ci ca sluga!
Anul asta apicol a fost extrem de rau. Multi apicultori s-au trezit fara albine in primavara, asta ti le-a trecut iarna. Bravo lui! Tu te-ai apucat sa le muti in martie! Luna cea mai dificila din cel mai dificil an...

Titlul topicului este AJUTOR, dar dupa ce primesti ajutorul spui ca ai scris mai mult pentru descarcare :lol:
Evident ca prefer sa fiu din acelasi aluat cu omul acela decat din acelasi aluat cu tine! ;)

Mircea,explica-i omului ca e vorba de SCOALA VIETII. :?:
FLORINELU

Mesajde Mircea_63 » 29 Oct 2012, 16:22

Nu am gasit la timp termenul potrivit. Desigur la acea scoala ma refeream...multumesc Florine!
Mircea_63

Mesajde CATALIN » 29 Oct 2012, 16:25

necajitu....in primul rand schimba-ti numele avatarului sa stim si noi cu sa te strigam
sunt en motive si intamplari cand un stup se bezmeticeste si acum sa nu mai dam vina pe vecinuto cu stupi sa zicem ca din cauza faptului ca nu esti asa profesionist nu ti-au reusit unele lucrari si asa s-au bezmetici din greselile tale
nu am citit tot ce sa sc doar prima postare a ta si dupa ce am inteles ce e acolo am postat
nu tre sa te certi si cu mircea acum desi nu mi se pare FOARTE corec ceea ce sustine si el
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde necajitul » 29 Oct 2012, 16:27

Se vede caracterul tau daca eu vorbesc cu dumneavoastra iar dumneata ma faci *****. Daca nu trebuiau mutati in martie putea sa-mi spuna,in anul precedent au stat la el fara sa-mi dea un borcan de miere. Toamna tot eu am dat mancare. Acolo unde i-am mutat (transportati de mine)eu le-am dat mancare. Cand i-am adus pe terenul meu a dat el ,cand dadea la ai lui (la 50 de metri, ce cheltuieli avea???) La prun l-am intrebat daca nu punem si noi cate o rama la construit si a zis ca nu. Apoi a zis ca vine salcamul si n-am rame pentru etaj si stie el pe cineva care vinde. Am zis bine si i-am platit 300 de lei pe 20 de rame .Ramele le-a bagat repede in etaje si le-a pus pe stup. Eu le -am vazut ca erau negre si vreo 5-6 mai galbene dar ce sa zic? Dupa salcam ,in etaj ramele erau cum le-am pus(adica goale) Am avut discutia cu el sa-si vada de treaba si sa nu mai calce terenul. A venit vecinul tirist, am dat etajele jos si jos erau 5 rame de albine si putina miere.A spus sa le scoatem noi in primavara urmatoare. Spune-mi unde stai sa-l trimit la tine in pastoral ,ca va potriviti. Si mai esti si om in varsta.
necajitul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR