Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: MASINA UNIVERSALA DE TAMPLARIE

Mesajde lucky5strike » 25 Aug 2012, 18:51

Tot pe acolo, dar mai bine. 8-)
Circularul are parca si culisant, asta este o treaba buna...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde jexy » 28 Aug 2012, 15:27

as vrea sa fac un apel la cei care isi fac singuri stupii, vreau sa cumpar utilaje pentru confectionat lazi de stupi mai ales ca am lemn de tei moca, am gasit niste utilaje facute la umaro roman in 98 iar descrierea lor este urmatoarea: abricht cu grosime si cu masina de gaurit cu masa mobila, cu lungimea cutitelor de 40 cm, 4 cutite, iar inaltimea la grosime de 20 cm cu motor de 4kw si circular cu freza, masa mobila la circular, ambele reglabile pe inaltime cu 2 motoare de 2,2 kw, intrebarea mea este daca nu cumva este prea mult ceea ce vreau eu sa cumpar? am zis sa nu ma incurc cu utilajele de tip hobby, as dori cateva pareri daca se poate.
jexy

Mesajde ovidiu_78 » 28 Aug 2012, 15:52

Depinde si la ce bani iei acele scule,totuși cred ca circularul acela putea fi un pic mai puternic,mă gindesc ca poate vrei sa mai si spinteci niște fosle,etc,deci nu numai taieturi in scandura de 2-2,5
Deci daca prețul e ok,merge si ăla,doar la esente mai tari si grosimi mai mari va merge mai greu

Numai bine
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde jexy » 28 Aug 2012, 15:58

la 2200 de euro amandoua, motorul la circular este de 3kw am gresit eu dar cred ca se poate pune un motor mai mare
jexy

Mesajde jiji » 28 Aug 2012, 17:20

salut io am o combinata cu 3 motoare de 1,5 kw si imi e de ajuns la grosime si la circular la frezer inca nu am lucrat , va spun ca nu se compara trifazatu cu monofazatu, asa ca si una mai mica este de ajuns si nu neaparat latimi lari la abricht ca oricum mai lat de 20 cm nu tragi nimic
jiji

Mesajde bogdi » 14 Oct 2012, 21:25

Domnule Calin bondaru, am si eu o rugaminte, as vrea sa cumpar si eu de la firma asta,dm italia, si nu stiu ce sa fac ca sunt din italia. Dumneata cum ai gasit masina asta, zic adromeda standard, sau cum ai achizitionat.o? Te rog, mult de tot, poate ma ajuti si pe mine. Au trimis.o ei din italia?
bogdi

Mesajde BUNKA » 03 Noi 2012, 18:49

Daca esti in Italia o comanzi si ti-o aduc gratis, daca esti in Romania au un dealer, suni vorbesti cu el, trebuie sa bagi un avans mic in contul lor, iti vine in tara dupa care platesti la livrare transport si restul de bani.
BUNKA

Mesajde calin bondaru » 03 Noi 2012, 19:56

bogdi scrie:Domnule Calin bondaru, am si eu o rugaminte, as vrea sa cumpar si eu de la firma asta,dm italia, si nu stiu ce sa fac ca sunt din italia. Dumneata cum ai gasit masina asta, zic adromeda standard, sau cum ai achizitionat.o? Te rog, mult de tot, poate ma ajuti si pe mine. Au trimis.o ei din italia?

intrati pe siteul lor si o sa gasiti acolo un nr de telefon pentru romania. e o romanca!
si eu am fost reticent la inceput dar cand te vezi cu sacii in caruta nu mai zici nimic!
calin bondaru

Mesajde echo » 03 Noi 2012, 21:06

jexy scrie:la 2200 de euro amandoua, motorul la circular este de 3kw am gresit eu dar cred ca se poate pune un motor mai mare

jexi, la banii astia ia echipamentele fara sa eziti !!! chiar daca mai bagi in ele inca pe atat in mici reparatii (desi sunt sigur ca nu e cazul), iti garantez ca pe timp lung vei fi mult mai multumit decat un utilaj nou facut acum si achizitionat la aceeasi bani sau putin mai mult.

Asemenea echipament are vecinul meu, tot la Brasov facut si este super scula.

Simpla diferenta de cateva sute de kg in greutate fata de sculele actuale spune multe !! Anume, faptul ca este facuta din fier masiv, asta da o durata de folosire mai lunga, o stabilitate mai buna, niste vibratii mult reduse, (lucru ce se reflecta atat in viata apatratului cat si in calitate lucrarii), etc, etc...
Poate nu va fi atat de fashneata precum sculele de la Bernardo si altele, pe asta nu o sa o muti din loc decat cu inca 2-3 prieteni .

Daca nu le iei tu, zi-mi de unde si le iau eu :D fara glume..
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde ovidiu_78 » 03 Noi 2012, 21:21

Chiar sunt bune sculele de la bernardo?cineva imi zicea ca acele sunt clasa hobby si ca mai ar avea ei ceva marca care e clasa profi
Lamuriti-ma si pe mine cu asta
Va multumesc
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde jiji » 03 Noi 2012, 23:29

sa stiti ca echo are dreptate fata de sculele facute inainte de rovolutie , io am un frezer cu circular deosema cu mine nu are bataie nici la frezer nici la circular.
jiji

Mesajde BUNKA » 04 Noi 2012, 02:17

ovidiu_78 scrie:Chiar sunt bune sculele de la bernardo?cineva imi zicea ca acele sunt clasa hobby si ca mai ar avea ei ceva marca care e clasa profi
Lamuriti-ma si pe mine cu asta
Va multumesc

Daca vrei scule de la cele mai hoby pana la clasa de mijloc si poate si ceva aproape de profesional si la preturi ok gasesti la Holzmann, Holzkraft, Bernardo, Damatomachine. Daca vrei ceva profesional, te uiti pe la alte marci gen Winter, Felder sau alte asemenea, dar nu cred ca e cazul....scuuuumpe rau.
Bernardo si Holzmann au superscule, va dau niste exemple.. http://www.bernardo.at/index.php?id=61& ... on_id=3614

freza 5,5kw, tot ce vrei mare, trifazica 650kg...super scula la 6000E sau poti sa lucrezi la fel de bine lazi de stupi si altele cu o freza de 1000E cum e asta http://www.bernardo.at/index.php?id=61& ... on_id=3516
Asa e si la Holzmann si la alte firme, sculele nu se poate spune ca nu sunt bune, sunt foarte bune, si foarte exacte si cu foarte multe posibilitati de reglaj...la sculele mai vechi, nu gasim acele mese din aluminiu anodizat deosebit de exacte care sunt esentiale in lucru.
Un exemplu de utilaj la care-mi place raportul calitate pret e asta, daca va uitati la parametri o sa vedeti ca la banii astia ofera foarte mult http://www.dmitaliasrl.com/it/Scheda_pr ... I_1500.php

Inca o chestie ce am observat-o, sunt niste vechituri depasite pe siturile nemtesti, care au un superpret fata de ce stiu sa faca, in afara de masivitate si de puterea motoarelor, nu au nimic care sa merite, de multe ori nu ai nevoie de un motor de 5kw pt a face o lucrare, poti freza la fel de bine in stejar cu o freza cu motor de 2kw..ma rog asta e parerea mea, plus ca si consumul conteaza daca lucrezi mai mult de 2 saptamani pe an.
BUNKA

Mesajde Tudor20 » 04 Noi 2012, 07:52

Pentru cei cunoscatori, asa ceva http://www.dmitaliasrl.com/ro/scheda_pr ... s254-4.php ma poate ajuta sa-mi fac lazi.Mentionez ca nu am experienta in domeniul tamplariei si ma intereseaza doar pentru stupi ! Daca NU este potrivita, care ar fi o masina combinata de la ei de pe site , pana in 1500 euro! asta ???? http://www.dmitaliasrl.com/ro/scheda_pr ... disco5.php sau http://www.dmitaliasrl.com/ro/scheda_pr ... e154-6.php Va multumesc!
Tudor20

Mesajde ovidiu_78 » 04 Noi 2012, 08:07

Bunka ms pr raspuns,ma uitam la bernardo dupa ceva masina de slefuit,un banzic..ca circular imi iau un bosch gts 10xc,imi ajunge ala,nu ma pot intinde la felder,altendorf,hammer,etcsunt scumpe rau vorba ta
Si alea de la dm ma tot uitam o perioada dar nu intalnisem pe nimeni sa imi zica ce si cum despre ele
Numai bine
ovidiu_78

Mesajde ovidiu_78 » 04 Noi 2012, 08:16

Tudor20 scrie:Pentru cei cunoscatori, asa ceva http://www.dmitaliasrl.com/ro/scheda_pr ... s254-4.php ma poate ajuta sa-mi fac lazi.Mentionez ca nu am experienta in domeniul tamplariei si ma intereseaza doar pentru stupi ! Daca NU este potrivita, care ar fi o masina combinata de la ei de pe site , pana in 1500 euro! asta ???? http://www.dmitaliasrl.com/ro/scheda_pr ... disco5.php sau http://www.dmitaliasrl.com/ro/scheda_pr ... e154-6.php Va multumesc!

Parerea mea ca acele modele mai mici,cu atitea functii,nu cred sa fac fata la toate asa de bine,la circular nici nu are pina in capat ghidajul,etc,plus o masina din asta are doar un singur motor pt toate functiile,dar una profi cu atitea functii are motor separat pt fiecare functie,eu cred ca de 1500 euro tot trebuie sa gasesti ceva bun pt ceea ce iti trebuie tie,mai asteapta si parerile altora
Numai bine
ovidiu_78

Mesajde cristi_vidican » 04 Noi 2012, 08:26

Am înțeles că Pharaonu75 are așa ceva.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE