Prima pagină APICULTURA GENERALA INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE

Discutii despre metodele de inmultire a familiilor de albine , incepand de la cele mai simple metode si terminand cu cele mai complicate .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Despre roiul format in aer liber - Metoda Sklenar

Mesajde delorin I » 07 Noi 2012, 13:25

Salut! In conditiile in care la noi primavara, exista diferente mari de temperatura zi - noapte, foloseste cineva metoda de formare a roiurilor in aer liber, cunoscuta drept metoda Sklenar? A experimentat cineva pe un fagure in afara cuibului sa scuture albine tinere dupa ce in prealabil a pus acolo o cusca cu matca? Merge ca a doua zi deja sa eliberezi matca si sa introduci noul roi intr-un stup? Rutnner considera aceasta metoda foarte sigura...Voi?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Re: Despre roiul format in aer liber - Metoda Sklenar

Mesajde delorin I » 07 Noi 2012, 21:39

Aplica cineva aceasta metoda? In Romania? Fara alcool, fara ziare si mai stiu eu ce! Sunt curios daca o matca in cusca si puitul scuturat de pe alte rame din stup poate rezista in afara stupului peste noapte! Sincer nu am auzit pana acum , nici nu am citit!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde peterneamt » 08 Noi 2012, 18:54

Evit sa dau amanunte pentru ca este metoda cea mai sigura de furt de albine. :mrgreen:
peterneamt

Mesajde delorin I » 08 Noi 2012, 19:07

peterneamt scrie:Evit sa dau amanunte pentru ca este metoda cea mai sigura de furt de albine. :mrgreen:

Te rugam...amanuntele fac diferenta!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE