Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Legea apiculturii - proiect

Mesajde alt stupar » 13 Noi 2012, 11:33

Mircea_63 scrie: Altfel (colegii)...va doriti in vecinatate stupine neverificate, netratate? O lege a stuparitului care prevada nu-stiu-ce drepturi speciale? Eventual un ghiseu de unde se distribuie banii :roll:
Avem dreptul sa facem tot ce nu e interzis.

In legea circulatiei, ati vazut drepturile soferilor?

Ca sprijin, eu personal vad subventionarea combustibilului pentru apicultura la fel ca si pentru agricultura, a tratamentelor pentru albine si un credit bancar de bun simt pentru apicultura.

Mircea, subventionarea combustibilului pentru apicultura (drumuri pastoral)este in vigoare de vreo doi ani. Subventionarea medicamentelor chiar de mai mult timp.
Numai ca romanu` s-a cam obisnuit sa mearga doar "la ghiseu"
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde alt stupar » 13 Noi 2012, 11:38

filip scrie:Dar cand ai 3 stupi iar flaconul e pentru 50 cum procedezi?
Un flacon tratament e cat costul unui roi mai slabut la tara,iar drumul pana la farmacie ori asociatie e la fel de costisitor.

Sa nu tina albine daca tot nu-si permite nici un amarat de medicament! Asa... scurt si la obiect.
Ca nu am vazut niciunde trecut in legea apiculturii sa oblige ca la fiecare numar de casa sa fie si trei stupi in gradina :evil:
alt stupar

Mesajde alt stupar » 13 Noi 2012, 12:27

Iar cetateanul cu "trei stupi" are tot dreptul sa-i creasca... sa nu ne intelegem gresit-voit, da ?
Numai ca, pe cale de consecinta, daca are acest drept are (ar TREBUI SA AIBA) si-o mica obligatie... sa-i si trateze :!:
alt stupar

Mesajde filip » 13 Noi 2012, 12:31

alt stupar scrie:Iar cetateanul cu "trei stupi" are tot dreptul sa-i creasca... sa nu ne intelegem gresit-voit, da ?
Numai ca, pe cale de consecinta, daca are acest drept are (ar TREBUI SA AIBA) si-o mica obligatie... sa-i si trateze :!:

Iar cel care baga siropuri subventionate,ar trebui sa aiba o mica onligatie ori ba in ce priveste mierea?
Un sirop trecut prin gusa albinei nu va fi MIERE .
filip

Mesajde alt stupar » 13 Noi 2012, 12:38

Da, va fi "miere" PENTRU IERNARE !
alt stupar

Mesajde nellu.ar » 14 Noi 2012, 01:37

Ce ziceti voi de cei " minim 15 metrii" distanta fata de proprietatile vecine ??? asta suna a : ADIO INTRAVILAN !!! asta da stimulent pentru dezvoltarea apiculturii ! a mai ramas ceva nesanctionat?!
nellu.ar

Mesajde Cristian IONITA » 14 Noi 2012, 01:50

nellu.ar scrie:Ce ziceti voi de cei " minim 15 metrii" distanta fata de proprietatile vecine ??? asta suna a : ADIO INTRAVILAN !!! asta da stimulent pentru dezvoltarea apiculturii ! a mai ramas ceva nesanctionat?!

citeste atent .... cei 15 m sunt in cazul fara gard
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde balasbebe » 14 Noi 2012, 08:19

La aceasta lege nu s-a trecut ce era mai important de facut. Trebuia precizata clar distanta dintre stupine la pastoral, si mai ales pe vatra permanenta. Stiu ca ar fi fost in contradictie cu dreptul la proprietatea privata, dar putea sa-i apere pe cei care practica de ceva vreme stuparitul. Puteau sa intervina cel putin in cazul exploatatiilor cu sute de stupi, sau cei care vor bani europeni.

Sunt convins ca nimeni nu o sa fie amendat daca nu vor fi reclamatii, din partea vecinilor.

Aceasta lege desi a fost asteptata, nu are nimic cu apicultorul, si nu-l ajuta deloc. Are foarte multe obligatii, si prea putin este protejat. Bine ca nu trebuie sa numerotam si matcile, pentru o mai buna identificare a stupilor.
Poate nu am inteles eu bine, sau am citit legea doar partial. Va rog sa ma corectati daca am gresit.
balasbebe

Mesajde Mircea_63 » 14 Noi 2012, 09:56

balasbebe scrie: Trebuia precizata clar distanta dintre stupine la pastoral, si mai ales pe vatra permanenta. Stiu ca ar fi fost in contradictie cu dreptul la proprietatea privata, dar putea sa-i apere pe cei care practica de ceva vreme stuparitul.
Poate nu am inteles eu bine, sau am citit legea doar partial. Va rog sa ma corectati daca am gresit.

Este trecuta si asta 100 m in paduri si 300 m la culturile agricole.

La stationarul din gradina...ce facem? Daca eu am stupi in gradina mea si vecinul vrea si el sa-si ia stupi, il opreste legea? Pe motivul ca eu am fost primul?

Sunt cazuri de vecini care au amandoi stupi in gradina. Cum facem?
Faptul ca trebuie sa fii cu tratamentele la zi e totusi un lucru bun.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde nellu.ar » 14 Noi 2012, 21:47

Cristian IONITA scrie:
nellu.ar scrie:Ce ziceti voi de cei " minim 15 metrii" distanta fata de proprietatile vecine ??? asta suna a : ADIO INTRAVILAN !!! asta da stimulent pentru dezvoltarea apiculturii ! a mai ramas ceva nesanctionat?!

citeste atent .... cei 15 m sunt in cazul fara gard

Am citit foarte atent,cunosc si legea veche ! Diferenta intre cele doua : ZECE METRII !!! Acelasi gard ! Daca pana azi am reusit sa-mi pozitionez stupii la CINCI metrii fata de vecini fara nici un fel de gard,dupa intrarea in vigoare a noi legi va trebui sa ma apuc de construit "garduri" impenetrabile pentru albine,pentru ca nu ma risc sa mut stupii pe camp sau in padure. La o stupina nu s-ar aaduna prea multi metrii,dar la mai multe?! Si sa ai "noroc" cu vecini prosti care nu te lasa sa "agheti" palsa de gardul lui...Nu putini sunt aceia care lasa pavilionul la un pas de drumul public : 800 lei pf sau 1000 lei pfa-urile amenda , de ce se face diferenta??? Codul rutier face vre-o diferenta intre aceste persoane(pf-pj)?
nellu.ar

Mesajde Dragos2006 » 14 Noi 2012, 21:52

Toate aceste discutii sunt COMPLET INUTILE atat timp cat nu stim cine a compus acest proiect legislativ . De unde cine , de ce a fost propus .
Cine este autorul ??? ixulescu , pixulescu ...
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde proapi » 15 Noi 2012, 20:15

Discutiile sunt inutile tot asa cum suntem si noi inutili apiculturii, daca asa se pune problema.
Am vazut ca esti pe adresele de mail de la minister, de ce intrebi de unde, cum, cine :shock:
proapi

Mesajde Dragos2006 » 15 Noi 2012, 20:18

De ce nu au venit autorii cu acest proiect aici ??? Sau vor sa scoata castanele din foc cu mana ta ?
Dragos2006

Mesajde proapi » 15 Noi 2012, 20:22

Nici pe departe cu mana mea.
A fost trimis prin mail la mai toti sefii si sefutzii de asociatie si nu numai.
Se asteapta puncte de vedere pana pe 21 noiembrie.
Eu zic sa va implicati serios toti cei cate ati primit mail-ul, fara ipocrizie!
Fac si eu ce pot.....
proapi

Mesajde Dragos2006 » 15 Noi 2012, 20:34

Probleme se va discuta la Sighisoara.
Dragos2006

Mesajde filip » 15 Noi 2012, 21:18

De discutat se discuta,dar ramane cum s-a stabilit.
Interese-le sunt prea mari iar o lege dreapta incurca interese.
filip

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA