jiji scrie:nu neaparat trebuie sa le goliti voi , ci puteti merge la magazin specific unde se vinde vin si le cereti acolo ca oricum le arunca
jiji scrie:as pune dar nu am program de micsorat pozele
iulyan_milo scrie:La primavara cand or sa isi faca zbor de curatire, va fi si de orientare? zic asta pt ca vreau sa ii aranjez putin prin stupina(cativa metri), sa ii mai grupez, sa ii mai apropii.
iulyan_milo scrie:La primavara cand or sa isi faca zbor de curatire, va fi si de orientare? zic asta pt ca vreau sa ii aranjez putin prin stupina(cativa metri), sa ii mai grupez, sa ii mai apropii.
mihaistupar scrie:Din câte știu eu, carpatina noastră se dezorientează doar dacă e mutată in plin cules, sau in timpul zilei. Și eu le-am mutat seara la 30 de m.a doua zi au zburat,când se intorceau dădeau o tură pe la vechiul loc,după care zburau in zig zac deasupra noului loc,și aterizau exact unde trebuia.la mine așa se intâmplă. Și asta la peste 60 de cutii așezate pe altă direcție,in linie,cu distanță de 1 m intre rânduri.am doar un culuar pe mijloc pt circulaţie. Grupul este flancat pe 3 părţi de gard din tablă cutată de 2 m,deci doar pe deasupra pot intra. Carpatina trebuie respectată și pt această însușire![]()
dumi scrie:O metoda veche din cartea Stuparitul recomanda ca la mutarea stupilor sa se aseze niste iarba uscata la urdinis astfel albinele sa iasa afara mai greu si sa faca un nou zbor e orientare
Eu asa am procedat (am mutat stupii la aprox 30 metri in alta ordine in care au fost asezati) si a fost ok, dar a trebuit ca in 2-3 ore sa dau jos iarba de la urdinis deoarece albinele se aglomerau la intrare
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 55 vizitatori