Multumesc Augustine, e clar ca barzoiul nu e perpetuum...
Bunka, referitor la magnetul care trece pe langa bobina...eu iti spun o ceva, dar tare mi-e ca numai baietii cu formatie tehnica vor intelege:
Eu, curentul ce indus,
Totdeauna sunt opus
Cauzei ce m-a produs.
Mai e ceva si cu impedanta... Ce vreau sa spun: multe scheme explicate simplist, par minunate, iar cand e sa le aplici vezi ca nu merge asa, ca mai sunt niste calcule.
Dar sunt cateva principii fundamentale simple si care daca n-ar fi asa, absolut nimic din ce stim nu mai e valabil.
Totul este in balanta, in echilibru. Cat bagi atata scoti, nimic nu apare si nimic nu dispare, ci totul se transforma. Perpetuum mobile ar insemna sa scoti fara sa bagi.
Sa zicem ca nu e perpetuum ci un captator. Nu poti capta mai mult decat este. Si nu este asa mult cum pare, altfel n-ar fi viata posibila...intr-un camp de radiatii.
Masina in miscare!!! Are ceva bobine. Ar trebui sa-ti ia foc din mers la cata energie ar produce.
Am mai spus, repet, iti admir sincer entuziasmul. O spun fara urma de ironie!
PS: O fi existand "energie magnetica", n-am retinut sa fi auzit termenul.
Nimeni nu spune ca golul e gol. Vezi teoria campurilor! Nu credem chiar numai in ce vedem. Curentul electric il vedem? Dar poate fi pus in evidenta si chiar masurat. Campul nu poate fi vazut, dar poate fi dedus logic.