Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Introducere in realitate !

Mesajde BUNKA » 18 Noi 2012, 21:53

O sa incercam...pana atunci uite un video care merita vazut cu atentie, ala chelios e Tom Bearden..puteti afla mai multe despre el pe net..
http://www.youtube.com/watch?v=oNx82kv3 ... re=related
BUNKA

Mesajde augustin » 18 Noi 2012, 22:31

Iar iutub? Vreau sa vad macar o firma care vinde si ofera garantie pentru un generator free energy! Macar una!
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde augustin » 18 Noi 2012, 22:33

echo scrie:Crezi sau nu, dar chiar m-am bronzat la lampa aia :D !!!

Taica-meu era maistru electrician, aveam toate lampile posibile, relee, intrerupatoare, comutatoare.. etc.. Am crescut la el in atelier....
Nu mai stiu de unde am aflat de chestia cu UV-ul, cred ca de la profu de fizica.. Si chiar am spart o lampa si "ma bronzam" la ea...

Copil tembel.. :oops: puteam sa imi ard ochii ireversibil.. Iti dai seama ca as turba sa faca ai mei acum asa ceva ... :lol:

Si cand te gandesti ca aplicatia asta generatoare de cancer face parte din dotarea oricarui salon respectabil de cosmetica...
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde augustin » 18 Noi 2012, 22:33

:evil:
augustin

Mesajde Mircea_63 » 18 Noi 2012, 23:09

augustin scrie:
echo scrie:Crezi sau nu, dar chiar m-am bronzat la lampa aia :D !!!
Copil tembel.. :oops: puteam sa imi ard ochii ireversibil.. Iti dai seama ca as turba sa faca ai mei acum asa ceva ... :lol:

Si cand te gandesti ca aplicatia asta generatoare de cancer face parte din dotarea oricarui salon respectabil de cosmetica...

Aplicatia aia... era oarecum industriala. Chestiile alea generatoare de cancer sunt facute mai finut si mai "dedicate" in saloanele de cosmetica.(mai blande)
Asta nu inseamna ca nu sunt tot generatoare de cancer. Inclusiv radiatia UV a soarelui este...

Ca idee, pentru noi stuparii, ar fi STERILIZAREA stupilor cu UV. Diverse "lighioane" sunt ucise prin expunerea la soare. De acolo ne intereseaza de fapt UV si nu IR care da caldura si topeste ceara.
Salon medical. Trebuie sterilizat. Exista lampi UV care fac asta! Tre` sa-mi fac una cu care sa sterilizez stupii si chiar fagurii inainte de reintroducerea in stupi. :!:

Ar fi similar cu expunerea prelungita la soare, o faci cand vrei, nu exista riscul topirii si radiatia e mult mai puternica.

PS Ma duc sa-mi dau o bere! :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde BUNKA » 19 Noi 2012, 00:03

augustin scrie:Iar iutub? Vreau sa vad macar o firma care vinde si ofera garantie pentru un generator free energy! Macar una!

Uite unul...au mai fost tentative dar probabil ca "intampina greutati"...
http://www.energenx.com/research.html
BUNKA

Mesajde BUNKA » 19 Noi 2012, 00:27

Vezi cine-i John Bedini, si Tom Bearden ca sa stii intai despre cine vorbim...apoi vezi ce sustin ei ca au inventat, de fapt au dus munca lui NicolaTesla mai departe.
"Mototul" Bedini are un coeficient de performanta peste 1.0

Filmul asta http://www.youtube.com/watch?v=oNx82kv3 ... re=related chiar merita vazut de toti scepticii, explica mai bine decat ar putea face-o oricine ce se intampla de fapt cu bateriile incarcate cu energie radianta, si cum anume facem asta...o sa cumpar cartile, descarc toate schitele circuitelor si experimentez pentru ca si daca ar fi doar 1% sanse sa functioneze, atunci merita cu prisosinta efortul.
In general, lucrurile au fost imposibil de realizat pana a aparut omul care le-a facut realizabile...Bedini, este un astfel de om.
Ultima oară modificat de BUNKA pe 19 Noi 2012, 01:40, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde alin m » 19 Noi 2012, 00:50

pun si eu niste trimiteri catre o tehnologie care a devenit mai putin cenzurata si devenita partial acceptata si mai oficiala totodata:
http://www.revistamagazin.ro/content/view/9570/20/
http://www.revistamagazin.ro/content/view/9585/20/

Si inceputul primului articol

"Fuziunea la Rece, o revolutie energetica. Am primit la redactie, prin mail, un material extrem de interesant de la cititorul nostru Cristian Bistriceanu din Londra referitor la o descoperire revolutionara in domeniul energiei: Fuziunea la Rece. Subiectul nu este nou, anuntul acestei descoperiri care ar putea rezolva problemele energetice ale Planetei dateaza de la inceputul anului 1989 si apartine, cum scria revista TIME in editia sa din mai 1989 unor obscuri chimisti, mai exact doi la numar, pe nume Stanley Pons si Martin Fleischmann. Cei doi (nume cunoscute pe plan mondial in electrochimie) au realizat un experiment in care aparatul lor a produs "caldura in exces" pe care nu au putut-o explica in termenii unui proces nuclear. ... "
alin m

Mesajde Mircea_63 » 19 Noi 2012, 01:41

Stai mai, ca astea cu fuziune si fisiunea sunt cu totul altceva decat energia free.

Toate elementele mai usoare decat fierul au tendinta de a fuziona (de a se lipi), transformandu-se in elemente mai grele decat erau separat.
Alea mai grele decat fierul, au tendinta de a fisiona (de a se sparge), devenind elemente mai usoare decat erau inainte.

Exemple: fuziune are loc in Soare. Doi atomi de hidrogen se "lipesc" si devin un atom de heliu mai greu) , cu degajare enorma de energie. (bomba cu hidrogen)
Fisiunea are loc in "bomba nucleara", unde uraniul sau plutoniul se sparg, cu degajare uriasa de energie si devin alte elemente mai usoare.

Singurele probleme ar fi ca reactiile astea sunt atat de violente (degaja o energie atat de mare), incat odata declansate nu mai pot fi stapanite. Intre timp oamenii au invatat cum sa stapaneasca energia rezultata din fisiune (centralele nucleare)
Energia din fuziune este cu mult mai mare decat cea din fisiune. Odata declasata...ai pus-o!

Daca am putea tine sub control fuziunea, am fi boieri. Energie enorma! Reziduuri radiante lipsa. Material folosit foarte putin si ...cat vrei. Hidrogen care se transforma in heliu.

In momentul in care descoperim cum sa controlam fuziunea, nu mai purtam grija energiei. Ea nu va fi free, nu va fi perpetuum mobile, dar va fi atat de multa incat va fi aproape mocca.
Insa nu are a face nimic cu un perpetuum mobile sau captarea energiei din "aer".
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde BUNKA » 19 Noi 2012, 01:52

Foarte tare!!..Lucrurile se vor schimba chiar in pofida celor care detin monopolul in energie...sunt prea multe semnale care ne indreptatesc sa credem asta.
Mircea poti sa razi cat vrei de Bedini...dar exista posibilitatea aia chiar si 1% sa te inseli si atunci...e posibil sa nu mai razi si sa iei in serios treaba cu energia radianta...mai vedem!!
http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... J6176vms_U
BUNKA

Mesajde alin m » 20 Noi 2012, 00:12

Mircea_63 scrie:Stai mai, ca astea cu fuziune si fisiunea sunt cu totul altceva decat energia free.

Dragul meu coleg TE-AM PRINS. NU ai citit cele 2 articole. Ti-ai dat cu parerea si atat. Hai sa te ajut si sa iti mai dau un capat de fraza ca sa vezi de ce s-ar incadra la FREE REALITY:

"Experimentul lor, realizat pe o masa de laborator, presupunea electroliza apei grele pe suprafata unui electrod din paladium (Pd)"

sau
"De altfel sursa inventiei lui Rossi sunt doi oameni de stiinta italieni pe nume Focardi si Piantelli care, inca din 1998, au observat in experimentele lor exces de energie la interactiunea hidrogenului cu nichelul..."

sau
"La primul test care a avut loc pe data de 19 aprilie, un E-CAT ce continea un reactor cu un volum de 50cc a produs 2,5 kilowati (kW) cu un consum mediu de 354 wati (w) (de 7 ori mai mult decat a consumat)."

sau
"Totul a culminat cu un experiment initiat de un profesor de fizica la un liceu din Roma, unde, alaturi de elevii sai, a reusit sa reproduca si sa repete cu succes metoda Cold Fusion"
alin m

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 01:38

echo scrie:
kamy scrie:bai fratilor vad ca va cam incurcati in stiinturi si aveti nevoie de-un taran cu 10 clase sa va alamureasca.perpetum mobile nu are cum sa fie pentru ca daca bagi 1 kw,scoti mai putin de 1 kw.bunka spune ca bagi 1 kw si scoti tot 1 kw sau mai putin dar cu ajutorul unor circuite sau bobine cu magneti care sa puna hamu si sa-i puna sa traga la caruta curentii liberi sau negativi sau energie rece cum vreti sa-i spuneti,care zice ca nu e mare da e gratis!
- si atunci devine perpetuum mobile .... :lol: :lol: :lol:

mai kamy, eu pun o intrebare la care nu imi trebuiesc nici alea 10 clase: exista vre-un aparat care prin functionarea lui (oricare ar fi aia), sa dea mai multa energie decat se baga in el ?? Ma, nu multa... cat de putina acolo... sa imi aprinda un bec de lanterna... un led micutz-micutz din plusul ala... EXISTA ???

parca sa zic ca partea de fizica ce trateaza electricitatea si magnetizmul e in clasa a 11-a, dar totusi in clasa a 9-a se preda fizica mecanica.. Este acolo o forta data dracu' - frecarea... pe care oricat de harnici ar fi bobinele si magnetii astia tineri care strang "energia rece" :shock: , nu au cum sa o bata la c*r pe batrana forta de frecare...

Echo, daca ai fi cat de cat curios sa te uiti putin pe schita si sa vezi cum e construit energizerul ai intelege ca acolo frecare este foarte putina, e practic un rulment care nici macar nu e gresat :idea: , totul e construit sa mearga ffoarte usor, si nu puterea conteaza in circuitul asta ci faptul ca deschide o cale prin care energia radianta este captata in baterii, se pune o cantitate mica de energie in circuitul primar, aia face toata sa se miste, si la trecerea magnetului prin dreptul bobinei, in cealalta infasurare a bobinei se induce un curent de sens contrar ...odata cu trecerea magnetului de bobina campul magnetic "se prabuseste" si acolo este momentul in care apare in circuit un voltaj foarte ridicat...in filmul You tube cu circuitul animat se vede clar cum functioneaza circuitul...http://www.youtube.com/watch?v=yi7cmUpM ... re=related
In prima animatie se vede cum magnetul se apropie de bobina si in circuit se observa cum in partea dreapta a imaginii curentul trece din baterie in una din infasurari, apoi trece prin dioda si inapoi in bateria primara...in acelasi timp in cealalta infasurare este indus un curent de sens contrar care trece din infasurarea a doua, in dioda 2 apoi in rezistor, apoi in potentiometru si apoi din nou in infasurare...
Dupa ce magnetul trece de miezul bobinei (moment in care curentul nu mai trece prin bobina), tranzistorul lasa curentul sa treaca de la borna pozitiva a bateriei primare, prin bobina (prima infasurare..in partea dreapta), apoi prin tranzistor in borna negativa a bateriei primare....atentie insa cum e facut circuitul...in acelasi timp in cea de a doua infasurare este indus un curent care se descarca tot in bateria primara...odata ce magnetul trece de bobina, curentul nu mai circula prin circuit, tranzistorul se inchide si campul magnetic se prabuseste...acesta este momentul cand se produce o descarcare de mare intensitate...el ii zice Fly Back Voltage...este animata cu albastru si galben trecerea "curentului"...de fapt a energiei radiante...se produce in prima infasurare, apoi trece prin dioda in bateria care se incarca, sau bateriile..
Ce am inteles ca zice el...nu conteaza cate baterii ai, energia asta tinde sa incarce tot ce ai acolo, sa umple golul, bateriile trebuie legate in serie...este un dispozitiv care capteaza energie, insa atentie, este un alt tip de energie care este transformat de baterie in energie care poate produce lucru mecanic.
Bateriile sulfatate, se desulfateaza sub actiunea acestei energii...ea curge invers fata de energia electrica...asa ca tot ce ati invatzat la fizica nu se aplica acestei energii (negative) ai spun ei probabil pt ca circula invers.
Aceasta energie se presupune ca este pretutindeni in spatiul inconjurator in stare dezorganizata...este oarecum logic daca stam sa ne gandim ca totul se transforma si nimic nu se pierde...si ca exemplu pot sa invoc energia termica degajata de motoarele conventionale, aceasta este energie care se pierde..dar unde dispare ea??? :?: ...intrebare intrebatoare...dispare asa pur si simplu sau trece intr-o alta stare??
Daca starea in care trece este tocmai starea din care energizerul capteaza aceasta energie?...eu asa cred ca se intampla.
Bedini zice ca aceasta energie este ca un GAZ, care umple spatiul, ea este uneori mai intensa, alteori mai putin intensa si singura chestiune care face ca un astfel de dispozitiv sa capteze mai multa sau mai putina energie radianta este dimensiunea circuitelor, si a bancului de baterii , a bobinelor, puterea magnetilor si "acordarea" .
S-a ridicat problema impedantei in circuitele electrice...in cazul energiei Radiante care este de sens invers la prabusirea campului magnetic, fenomenul IMPEDANTZA se manifesta INVERS...in loc ca pe portiunea de circuit "energia" sa se piarda, ea se intensifica...este pur si simplu absorbita de circuit.
Am pus-o in ghilimele pt ca nu ete electrica, avem de a face cu altceva, asa ca incetati sa va mai raportati la ea prin prisma legilor fizice cunoscute pana acum...nu avem legi care sa ia in calcul ENERGIA RADIANTA la acest moment, nu avem instrumente de masura pentru a masura aceasta energie.
Constatarea celor care au reusit sa o capteze este ca lumineaza la fel ca cea electrica, nu produce caldura ca cea electrica (care are pierderi)...cea radianta nu se pierde pe circuit...se poate inmagazina in baterii la fel ca cea electrica...in baterii procesul de sulfatare este invers, asa se explica revigorarea bateriilor terminate.
Bedini a facut aceasta descoperire printr-o simpla intamplare asa cum el insusi povesteste...experimentand, a lasat sa functioneze un astfel de aparat, si cand s-a intors la atelier in mod normal era ca bateria sa se fi terminat iar aparatul sa nu mai functioneze...de fapt s-a intamplat ca aparatul functiona...de acolo a inceput toata nebunia.
BUNKA

Mesajde echo » 20 Noi 2012, 01:44

Mai Aline, mai BUNKA, reveniti frate la realitate...
Realitatea este asta in care traim nu aia care o cred niste dilentanti avari de faima pe net...

Da BUNKA, ai dreptate ca s-a tot sustinut ca nu este posibil pana unul a facut-o posibil. si exemplele sunt clasice cam pentru orice pas mare facut de omenire, incepand de la faptul ca Pamantul e rotund (cum dracu sa fie rotund cand si tu eu eu il vedem plat.... !!!) , la faptul ca el se invarte, ca oameni pot zbura cu avioane, sau.. ca un corp omenesc nu poate trai in impoderabilitate pt ca nu poate inghiti, fluidele nu se mai scurg in corp asa cum trebuie, etc, etc...
Da, ai perfecta dreptate, majoritatea au sustinut ca nu se poate, pana cand unul cu antigel mai mult in instalatie a dovedit ca se poate. DAR (!!!! ) DAR odata ce ala singur a dovedit ca se poate, facand-o, TOTI cei scpetici si-au schimbat parerea..

NU este cazul aici. !! In nici un caz.!! Belini,,, melini.... zuninini... sunt nimic altceva decat niste sarlatani, am chiar puternica parere ca sunt si dezecilibrati psihic.. Pana acum nu au creat NIMIC !! Nu are nici unul dintre ei vre-un motor care sa obtina energie din asa numita energie radianta, sa il lase spre analiza comunitatii stiintifice in asa fel incat totul sa fie dincolo de orice dubiu !!

Se folosesc de orice tertipuri ieftine, cum ca "e secret" deci nu il pot supune analizei stiintifice, DAR in schimb il prezinta pe larg pe Youtube.... hai maa....
Se folosesc de scuze ieftine si puerile cu organizatii mondiale, interese oculte, etc, etc... .PARANOIA... de aia spun ca nu sunt echilibrati mintal ...

Alin, da-mi voie sa ma indoiesc total de cele 2 "articole" care nu spun nimic si sunt de o valoare stiintifica nula...
"hot fusion" este ceea ce a scris Mircea mai sus, bomba cu hidrogen, fuziune care nu poate fi controlata deocamdata dar situatia se cerceteaza in continuare. "cold fusion" este visul omenirii pentru obtinerea energiei curate si din abundenta (free nu exista... ) Probabil va fi posibil vreodata, sa speram ca in timpul vietii noastre...

Nici unul din aceste asa zise "rezultate" amintite nu au putut fi certificate. Va reamintes ca un proces sa poata fi validat, chiar si empiric, trebuie sa fie repetabil in cadrul acelorlleasi conditii in care a fost descoperit sa si poata fi exprimat matematic.
De 20 ani de cand se tot bat astia in piept cu caramida cum ca "au descoperit" ceva, acel ceva nu a putut fi repetat, omologat....
Mai mult, sunt cateva mari centre de cercetare un lume - Catarash (pt fuziune), CERN, Japonia si MIT, centre in care activeaza cei mai mari cercetatori, fizicieni, matematicieni ai lumii, in viata la ora actuala, si ei nu se pot lauda cu asemenea rezultate, dar unul le descopera pe masa din laboratorul scolii cu copii.... Oare eu sunt ala diliu' ca nu cred asemenea tampenii ?? Tu intelegi de unde atata scepticism ??

Personal am lucrat 3 ani in cercetare nucleara la Magurele, inainte de a pleca pe afara si am un master care a tratat zacamintele de Zirconiu, deci daca nu m-am tampit de tot (inca) poate mai am si eu ceva idee despre fizica... si nu pun botul la orice aberatie publicata intr-un tabloid si semnata de un neica-nimeni absolvent la Spiru-Haret sau Univ Ecologica, sectia de jurnalism sau sociologie... ca de ... suna bine...

deci... intoarcerea la realitate... realitatea este asta in care traim...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 01:45

Inca o chestie...se pare ca energia care se gaseste in corpul uman este tot de natura radianta...asta ca sa aveti tema de gandire...creier, nervi, inima...totul functioneaza cu impulsuri electrice radiante...
Sau...avem baterii?? :shock: :mrgreen:
BUNKA

Mesajde echo » 20 Noi 2012, 01:52

BUNKA am citit frate tot, cu toata atentia care o pot acorda acestei idei... si am vazut nimic altceva decat teorii... pareri .. opinii...

iti spun inca odata ca e sarlatanie,...

existenta acelei "energii libere' nu a fost dovedita niciodata in nici un fel, matematic, sau fizic sau intr-un fel empiric... Doar spune alde' Belini & Co cum ca ar exista si el o capteaza

Ai sa cumperi carti, magneti, bobine, scheme, etc, etc.. si nu ai sa faci nimic... schema de nselare este o schema clasica de aburire...

Nu exista fizica pe care am invatat-o eu si cea pe care ai invatat-o tu.. fizica e FIZICA, una si unica pentru toti... Repet, singurul lucru care e relativ cand vorbim de fizica, e gradul nostru de cunoastere al ei...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde echo » 20 Noi 2012, 01:57

Nu, nu avem baterii, sursa de energie electrica din corpul uman este de natura chimica. si nu este nimic nou aici...

sunt organisme care isi procura oxigenul prin reactii chimice, descompunand anumiti compusi chimici...

daca iei un organism cu sistem nervos, oricare, nu neaparat uman si ii elimini in totalitate aportul de saruri, ai sa vezi ca acelui organism inceteza sa ii mai functioneze sistemul nervos..
echo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE