Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde Kostas » 20 Noi 2012, 18:08

Corect punctul de vedere al Domnului Fetea!
S-a facut mentiunea ca problema s-a discutat la Sighisoara.
Aceste "discutii" arata un mod clar de abordare a problemelor in stil mafiot!! Ce reprezinta pentru apicultura din Romania cei care au purtat astfel de discutii? Sunt ei purtatorii de cuvant ai apicultorilor din Romania? Au primit ei un mandat de reprezentare? Cu cine au discutat? Palavre, palavre!!
Din fotografiile postate pe forum se vede clar care a fost atmosfera acolo! Gratarul si paharul au fost in centrul manifestarii! Sa le fie de bine, dar sa nu vina cu obraznicia ca reprezinta interesele apicultorilor! Nu au absolut nicio legatura cu problemele apiculturii! Nu vreau sa fac un atac la persoana, dar niste burtosi agramati nu pot fi niciodata reprezentantii apicultorilor din Romania!
Se vede clar ca sunt niste interese ale ICDA, institut de cercetare fara cercetare. Din fericire, sunt, "acolo sus" si oameni devotati apiculturii si apicultorilor , care, in final, isi vor impune punctul de vedere!
Rog insistent, sa fie cat mai multe interventii pe forum care sa infiereze stilul mafiot de abordare a legii apiculturii! Daca se va vedea o stare de indiferenta si apatie, cu siguranta "mafiotii" vor fi invingatori!
Kostas

Mesajde MyBees » 20 Noi 2012, 18:35

proapi scrie:Punctul de vedere al ACA din Romania:

http://www.aca.org.ro/informatii-apicol ... turii.html

Salut si eu punctul de vedere al ACA si nu pot sa fac observatia ca, din pacate, inca este singura institutie care si face ceva pentru apicultura.
Trebuie sa intelegem ca aici se discuta DEGEABA atata timp cat nu este transmis catre ministerul agriculturii un punct de vedere care sa respecte uzantele in domeniu.

Putem fi mandri ca "suntem cititi de ochii nevazuti ai ministerelor, asociatiilor, etc..." insa este o mandrie inutila, care eventual ne poate ajuta sa dormim mai bine si atat.

Lucrurile nu se misca prin discutii interminabile pe forum ci prin actiune. Ar fi o mare greseala ca punctul de vedere al ACA sa raman nesustinut si de alte mesaje(transmise cu acelasi profesionalism si pe canale oficiale)

Cu alte cuvinte, cine transmite catre minister punctul de vedere al comunictatii de apicultori, construite in jurul forumului Stuparitul? mai este o zi, discutia de aici poate(si sigur asa va fi) continua ani, insa efectul va fi zero.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Dila Daniel » 20 Noi 2012, 20:45

si eu sunt placut impresionat de faptul ca vad macar un punct oficial de vedere.
MyBees sau care va simtiti pregatiti cat decat juridic si aveti timpul necesar,faceti un rezumat al opiniilor exprimate aici.
Prezentati public (aici) adresarea scris ce se vrea transmisa,apoi noi ne dam acordul(cine vrea si considera).
Cu "semnaturile"noastre exprimate...o depui la minister.Pe site...prin posta...nu stiu...
Este o parere,daca sunt cu vaca in lucerna...trageti-ma si pe mine de maneca! :)
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Dragos2006 » 20 Noi 2012, 21:08

Acest proiect de lege are si parti bune si parti mai putin bune , TOTUL ESTE PERFECTIBIL !

PARTI BUNE : desfiinteaza monopolul ACAR si ICDA .
PARTI MAI PUTIN BUNE : instituie o noua colectivizare in Romania secolului 21
: inregistrarea familiilor de albine trebuie sa se faca la ANSVSA si nu la ANARZ !

mai sunt si alte lucruri de indreptat dar in primul rand trebuie prelungit termenul pentru dezbaterea publica.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde adytza » 20 Noi 2012, 21:41

Cea mai buna si rapida reactie cred ca este aceea pe care am adoptat-o eu si o recomand tuturor apicultorilor: am discutat cu responsabilul asociatiei din care fac parte(alta decat ACA) si mi s-a promis ca maine vor depune un punct de vedere la minister si cu concluzia prelungirii termenului de dezbatere publica. Am promis ca voi trimite si eu cateva obiectii asociatiei care vor fi incluse in punctul de vedere(posibil ca unele sa fie inspirate din parerile formulate de colegii de pe forum).
Degeaba dezbatem aici de cateva zile daca la minister va ramane maine doar adresa ACA. Nu cred ca o adresa din partea forumistilor va avea vreo greutate la minister in timp ce un act emis de o asociatie legal constituita sigur va fi luata in consideratie. Asa ca nu mai pierdeti timpul,puneti mana pe telefon si asigurati-va ca sefii de asociatie vor depune MAINE un punct de vedere.
adytza

Mesajde ioanpuiu » 20 Noi 2012, 21:54

Din păcate, noul proiect are o deficienţă gravă.
Tratează toţi apicultorii cu stupinele lor ca pe nişte unităţi economice, ca pe orice altă iniţiativă privată sau altfel spus, ca pe o afacere.

Iniţiatorul acestui proiect uită sau face abstracţie de faptul că stupăritul s-a perpetuat, transmiţîndu-se de-a lungul timpului de la o generaţie la alta sub forma numită în zilele noastre hobby, adică o îndeletnicire de plăcere, din pasiune, sau pentru nevoile casei.
Măsurile propuse în acest proiect (evident mai prost decît legea în vigoare) sunt de natură să descurajeze sau chiar să distrugă tocmai pe cei care au practicat şi practică stupăritul tradiţional şi l-au adus pînă în zilele noastre.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde neculai.luca » 20 Noi 2012, 22:12

proapi scrie:Punctul de vedere al ACA din Romania:

http://www.aca.org.ro/informatii-apicol ... turii.html

Așa DA , domnule președinte Fetea !
M-ați surprins extrem de plăcut , felicitări !
Acum mă simt reprezentat și susținut de asociația mea.

Să sprijinim acest demers și să impunem o lege coerentă și dreaptă.

APICULTORI DIN TOATE ASOCIAȚIILE, UNIȚI-VĂ !
bucură-te de ce ai, nu fi nefericit pentru ce nu ai !(dar nu fi leneş!)
neculai.luca

Mesajde filip » 20 Noi 2012, 22:30

Un capitol aparte ar fi:
Apicultorul roman nu-i un infractor ori evazionist
Stabiliti repere clare sa fie atat LEGALE cat si MORALE
filip

Mesajde stupar » 20 Noi 2012, 22:48

Buna tuturori!
Referitor cu acest proiect de lege,nu se pomeneste de bolile mai grave de loca americana.Zice ca amendeaza pe cei care nu fac tratamente corespunzatoare si la timp,dar boala care se trateaza cu focul,nu pomeneste de o eventualitate de despagubire a stuparului.Acest aspect este o neglijenta foarte grava,deoarece stuparul este nevoit sa musamalineze boala,incercand sa trateze,sa localizeze cu antibiotice.In acelasi timp fara voia lui,infecteaza si vecinii in raza de zbori respectiv raza de 5 km,si mai grav daca face pastoral.Candva ACA a organizat in cadrul asociatiei responsabil,care a fost inputernicit de veterinarul in fiecare localitate sa faca controale periodice,cu medicul veterinar faceau controale in fiecare stupina,intocmind proces verbale de constatare.Acest aspect trebuie intr-odusa neaparat,dearece sant mult tineri apicultor,care nu recunoaste boala,sau cu intirziere.Multi au cate 4-5 familii,la care nu se uita numai la toamna cand extrage mierea,acesti apicultor amatori te infecteaza mai repede.Mai are multe lipsuri acest proiect de lege,care anual va fi completat cu ordonanta de urgenta,Parlamentarii se mai trezesc din somn din cand-in cand si vor mai completa. :lol:
Ultima oară modificat de stupar pe 21 Noi 2012, 00:21, modificat de 2 ori în total.
stupar

Mesajde Dragos2006 » 20 Noi 2012, 22:54

Problema cu loca este reglementata prin alta lege, inclusiv despagubirea.

Apropo loca nu se trateaza cu focul ci cu oxitetraciclina ... exista si un punct de vedere ICDA asupra tratamentului .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde kamy » 20 Noi 2012, 22:56

acu ce vreti sa scrie-n lege ca loca se trateaza cu foc,sau vreti sa scrie vre-un ziar ca sufera legislativu de loca?
kamy

Mesajde Donbazil » 20 Noi 2012, 23:46

proapi scrie:Problema a fost dezbatuta la Sighisoara...prin consecinta nu mai avem ce dezbate...
De oameni de buna credinta, competenti...noi nu suntem...atunci ce cautam...
Nu trebuie sa ne dam cu parerea aici...sa ne dam cu parerea la asociatii...care-i diferenta...

Sunt 3 idei spuse de un om de bine!!!...dar optimist...

Fara comentarii...

Sal'tare la toata lumea!
Ai prins momentul sa ma intepi, chear cu riscul de a te face de c...t prin adaugirile rautacioase la cele scrise de mine....
Nu-i nimic domnule, sa fii sanatos si sa-ti dea Dumnezeu mai mult bun-simt, ca minte ai, da' se pare ca nu-i toata buna.....
Credeam ca subiectul asta e de interes pentru toti apicultorii si nu ma asteptam sa inceapa cineva cu astfel de contre, da' vad ca-mi porti ranchiuna si nu te-ai putut abtine....
Oricum eu raman ceea ce sunt iar tu.....
Scuze dragi colegi!
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde lucky5strike » 21 Noi 2012, 02:00

Uitati de cearta!

E o treaba buna ce a facut Fetea de la ACA... Am remarcat inclusiv ca au fost dezvoltate/valorificate idei de pe aici. Important e sa actionam intr-o singura directie: eliminarea acestui proiect neavenit.

Sau inlocuirea cu o varianta discutata la masa, cu reprezentantii nostri, la paritate cu ai MADR. Baza de plecare sa fie vechea lege.

Pentru binele apiculturii noastre.

:!:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde nellu.ar » 21 Noi 2012, 02:14

Doamna Dana Chirca,nu ar fi fost mai democratic sa invitati la minister reprezentantii tuturor asociatiilor apicole existente si apoi sa amendati impreuna legea existenta??? Inca ne bantuie metodele ceausiste,da pana cand ma fratilor?!?!
nellu.ar

Mesajde kiloz » 21 Noi 2012, 04:39

Dragos2006 scrie:Problema cu loca este reglementata prin alta lege, inclusiv despagubirea.

Apropo loca nu se trateaza cu focul ci cu oxitetraciclina ... exista si un punct de vedere ICDA asupra tratamentului .

Deci de la anu nu mai avem problema cu loca ,totul se rezolva .Dispare si mierea cu antibiotice .Cu ICDA rezolvi totul ce nu a reusit altii mai mult de ...... :idea:
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde valter » 21 Noi 2012, 09:39

Uite si eu prin cartier...
Nu ma pricep la regulamente, reglementari, legi samd. Dar ca' ACA Romania, proapi si D-na Chirila nu au avut habar de acest proiect mi se pare ingrijorator...ceilalti, ca si NOI dealtfel, suntem elemente neglijabile.

ps. Pe unde-o fi Federatia apicultorilor din Romania...ori chear ei au sprijinito pe D-na de la MAPDR.
Bucurosi le-om duce toate...
valter

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA