Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde Dila Daniel » 21 Noi 2012, 20:36

fara patima pro sau contra unei asociatii sau forum privat!
Va rog pe toti!
...revenim la topic...revenim la proiectul de lege...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Dragos2006 » 21 Noi 2012, 20:40

Daniele , eu si multi ca mine NU vrem sa fim in nici o asociatie si nu vrem nici bani 'europeni" . E dreptul nostru garantat de costitutie . Noi vrem sa fim liberi si sa practicam apicultura in liniste .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde proapi » 21 Noi 2012, 20:46

Dragos2006 scrie:
proapi scrie:
Pentru clubul de la Buzau, cu forum privat, ce fundamentare prezentati la modificarea legii, daca insistati cu dispozitii finale de tot rasul european sa nu va mirati cant totul se va intoarce impotriva voastra... :shock:

Mitica esti in eroare !!! forumul privat este administrat de la Ploiesti ! :D In fapt axa Ploiesti - Constanta.

Ca acar reprezinta acum o minoritate de stupari este o realitate si trebuie sa tinem cont de acest fapt .

NU MAI TRAIM IN COMUNISM , EU NU VREAU SA FIU REPREZENTAT DE ACAR !!!! Vreau sa traiesc liber si sa nu fiu obligat sa ma inscriu intr-o asociatie asa cum au facut comunistii in anii 50 - 60.

Crezi ca va ajuta apicultorii aceasta lege? asa cum este acum, ce ar trebui schimbat la ea...ce zici de obligatii sau represalii (ca nu avem impozite)sunt binevenite dupa tine...
Noi vrem sa fim liberi si sa practicam apicultura in liniste ....se poate cu o asemenea lege..
Ultima oară modificat de proapi pe 21 Noi 2012, 20:48, modificat 1 dată în total.
proapi

Mesajde Dragos2006 » 21 Noi 2012, 20:48

In aceste probleme nu pot sa-mi exprim punctul de vedere in public deoarece imi pun toata apicultura romaneasca in cap.
Dragos2006

Mesajde lucky5strike » 21 Noi 2012, 20:48

Pai, nu mai traim in comunism, constatarea asta chiar ne ajuta enorm :)

... Tot ce sper e ca proiectul asta nu e azvarlit la oha? Deja am auzit versiuni, care sper sa se mai clarifice.
V-ati certat lunile astea cu MADR-ul, de v-a azvarlit proiectul sub nas?

Cum au iesit din neant masurile astea punitive?

8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Dragos2006 » 21 Noi 2012, 20:50

Faza cu 500 lei amenda ca nu ai caiet de stupina si amenda de 800 lei ca nu ai caietul completat este de cascadorii rasului ....
Dragos2006

Mesajde Dila Daniel » 21 Noi 2012, 20:52

Dragos2006 scrie:Daniele , eu si multi ca mine NU vrem sa fim in nici o asociatie si nu vrem nici bani 'europeni" . E dreptul nostru garantat de costitutie . Noi vrem sa fim liberi si sa practicam apicultura in liniste .

iti impartasesc punctul de vedere!
Dar apicultura in liniste, cu responsabilitatea de a nu crea altora neliniste.....ma refer la boli!
Adica,cu inregistrare dsv,cum ai afirmat si tu,dar eu la primarie,nu asi obliga pe nimeni sa se inscrie.Dar nici pretentii sa fie anuntati sau altele,sa nu aiba !
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde proapi » 21 Noi 2012, 20:55

Cred ca se stie cam cat se poate scoate cu amenzile, e foame mare la stat.
Diferenta e ca noi traim din albine si ei din functii, intelegi ca trebuie sa miste intr-un fel.
proapi

Mesajde proapi » 21 Noi 2012, 20:57

Dila Daniel scrie:
Dragos2006 scrie:Daniele , eu si multi ca mine NU vrem sa fim in nici o asociatie si nu vrem nici bani 'europeni" . E dreptul nostru garantat de costitutie . Noi vrem sa fim liberi si sa practicam apicultura in liniste .

iti impartasesc punctul de vedere!
Dar apicultura in liniste, cu responsabilitatea de a nu crea altora neliniste.....ma refer la boli!
Adica,cu inregistrare dsv,cum ai afirmat si tu,dar eu la primarie,nu asi obliga pe nimeni sa se inscrie.Dar nici pretentii sa fie anuntati sau altele,sa nu aiba !

Asa-i, responsabilitatea e bine sa vina din cunoastere!
proapi

Mesajde Dragos2006 » 21 Noi 2012, 20:57

Oblicativitatea inregistrarii terenurilor agricole , animale , etc. in registrul agricol este stipulata prin legea 28 din 2008 si consolidata cu legea 98 din 2009 . Asa ca oricum suntem obligati sa inregistram familiile de albine in registru agricol .
Dragos2006

Mesajde Dila Daniel » 21 Noi 2012, 21:01

Dragos2006 scrie:Oblicativitatea inregistrarii terenurilor agricole , animale , etc. in registrul agricol este stipulata prin legea 28 din 2008 si consolidata cu legea 98 din 2009 . Asa ca oricum suntem obligati sa inregistram familiile de albine in registru agricol .

da stiu.Si atunci de ce sa o mai adaug odata in legea apicola?...a...sa stie si apicultorul simplu,care ar fi mai interesat de o lege apicola? in sensul ca fiind" de'a lui",sunt sanse sa o citeasca.
da..ar putea fi un unghi de vedere... o varianta..
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Dragos2006 » 21 Noi 2012, 21:03

Acum m-am intaratat ... :D de ce 15 metri de hotar ??? de ce nu 14 sau 16 ???

ce facem cu propritarii de piscine ???? eu nu pot inota in liniste din cauza albinelor...
Dragos2006

Mesajde Dila Daniel » 21 Noi 2012, 21:06

15 metri...doar daca nu exista obstacol(gard) de 2 m inaltime...
o fi masurat careva cat l-a urmarit albina de la un stup... :)
glumesc...nu stiu si nu am nici idee cum s-a ajuns la 15m.
Dar daca o analizam ca idee,este firesc sa stam ceva mai departe cu albinele.
Este tot asa...fa ce vrei in liniste,dar nu o strica pe a mea.
Noi le suportam acele albinelor de voie de nevoie,mai din placere,mai din interes...dar altii nu
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Dragos2006 » 21 Noi 2012, 21:21

Problema reala este urmatoarea : intr-o localitate exista o comunitate de apicultori care detin un numar X de stupi . In urma discutiilor cu primaria se ajunge la concluzia ca septelul lor apicol acopera toata baza melifera de pe raza comunei si NU trebuie sa mai primeasca pe nimeni din exterior ; Daca unul din exterior se da smecher si vine cu stupii pe raza comunei fara incuviintare din partea autoritatilor locale trebuie sa se sara cu amenzi pe el pentru a lua o lectie si alta data sa fie baiat cuminte si sa asculte de stuparii localnici.
Dragos2006

Mesajde Dila Daniel » 21 Noi 2012, 21:27

esti un visator...eu vin in comuna ta
-cum dovedesti ca ai baza melifera exact pentru stupii din comuna???
-comuna ta are o lungime.Eu ma asez in magine*si asa...nu le puneam la primarie),in comuna cealalta.Tot iti iau din baza melifera
-nea Vasile din comuna ta,imi inchiriaza legal sau imi vinde un teren.Cine imi interzice sa nu fac stupi ca nu este baza melifera?
-alt om din comuna,vrea maine sa faca si el apicultura...nu poate ca nu mai are albina lui ce manca?
-albinele comunei,acopera echilibrat baza melifera?

...iti insir cate aspecte vrei...pana accepti ca este o copilarie asta cu monopolul comunal...
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde balasbebe » 21 Noi 2012, 21:34

Dupa ce se aproba legea apiculturii, o sa luam asa de multe amenzi, ca sigur vom renunta la apicultura. Daca vreau sa fac gard am nevoie de bani. Daca s-ar da o lege prin care vom primi o suma de bani ce bine ne-ar prinde. Ar fi o lege buna?
Da in acel proiect pe bani europeni se cuprinde suma si nu mai carcotim.
balasbebe

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA