Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Nea Costica din Buzau

Mesajde bostina constantin » 24 Sep 2012, 15:07

Unde se duce-au ;)
Fişiere ataşate
DSC02295 (Small).JPG
unu
DSC02292 (Small).JPG
doi
DSC02290 (Small).JPG
trei
bostina constantin

Mesajde bostina constantin » 31 Oct 2012, 12:18

Sambata 27oct am avut musafiri nepotii mei, si ca sa se simta si ei bine, seara le-am facut o surpriza :)
Si ca sa se simta si copii si nepotii vostri bine, am pus doua poze aici ;)
Sa fiti sanatosi impreuna cu ei!! :D
Fişiere ataşate
DSC02476 (Small).JPG
tot el
DSC02475 (Small).JPG
dovlecel noaptea
bostina constantin

Mesajde ves.lucian.zabrani » 31 Oct 2012, 12:23

daca americanii ar avea o zi in care sa se c.ce pe ei , sigur s-ar gasi si la noi sa-i imite cineva !!!
si eu ma jucam cu dovlecii cand eram mic , dar nu stiam nimic de Halloween !!! ( sper ca am scris corect ) !!! :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde bostina constantin » 31 Oct 2012, 16:36

ves.lucian.zabrani scrie:daca americanii ar avea o zi in care sa se c.ce pe ei , sigur s-ar gasi si la noi sa-i imite cineva !!!
si eu ma jucam cu dovlecii cand eram mic , dar nu stiam nimic de Halloween !!! ( sper ca am scris corect ) !!! :P
]

Salut Lucian!! :)
Eu nu am bagat halogeen in dovlecel, e un bec economic de 60w :lol: :lol: :lol:
Nu stiu despre ce-i vorba, cred ca e o sarbatoare, dar crede-ma nu respect sarbatorile, doar duminecile, Nasterea Domnului si Invierea. Chiar Iisus a fost intrebat, daca faci pacate lucrand in zi de sarbatoare, si sunt sigur ca sti pilda cu care a raspuns .
Numai bine!!
bostina constantin

Mesajde ves.lucian.zabrani » 31 Oct 2012, 22:11

ai fost , esti si vei ramane de-al meu !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde bostina constantin » 16 Noi 2012, 10:45

Aseara m-am dus la stupi, sa mai bat niste tarusi, ca vreau sa pun fiecare cutie pe suportul ei, si am gasit buretii de la aproape toate urdinisele trase afara. As dori sa stiu daca a mai patit cineva asa ceva si cine ar fii autorul ;)
Numai bine la toti!!
bostina constantin

Mesajde cipry74 » 16 Noi 2012, 10:55

bostina constantin scrie:Aseara m-am dus la stupi, sa mai bat niste tarusi, ca vreau sa pun fiecare cutie pe suportul ei, si am gasit buretii de la aproape toate urdinisele trase afara. As dori sa stiu daca a mai patit cineva asa ceva si cine ar fii autorul ;)
Numai bine la toti!!

pasarile...probabil pitigoii...dar mai sunt si alte specii...de obicei astia actioneaza cand e ger..
cipry74

Mesajde bostina constantin » 16 Noi 2012, 11:53

Cred ca ai dreptate Cipry 74, stupii sunt in livada si livada are pitigoi :lol:
Orcum am doua zile la dispozitie sa fac observatii, pt ca in cursul saptamanii ajungeam la ei noaptea, si lucram cu lanterna de miner pe cap :)
bostina constantin

Mesajde un OM » 16 Noi 2012, 20:14

Acum nu-i asa mare baiul, la iarna va fi o problema vizita pitigoilor.
un OM

Mesajde augustin » 16 Noi 2012, 21:13

ves.lucian.zabrani scrie:daca americanii ar avea o zi in care sa se c.ce pe ei , sigur s-ar gasi si la noi sa-i imite cineva !!!

Nene Luciane, ca o completare: la parintii mei in sat, traditia cu felinarele din dovleci era la mare cinste printre copii. Nu e (in nici un caz) ceva asemanator Halloween-ului. La noi traditia asta tine de sarbatorile toamnei, ale recoltei. Iar daca sapam putin, gasim similitudini in obiceiul calusarilor, in obiceiurile care implica purtatul mastilor (si au taranii nostri niste modele, de te crucesti). In folclorul romanesc raul se invinge cu propriile arme (flacaii si fetele se deghizeaza in strigoi, lupi, paparude, spirite cu infatisare hidoasa). In foarte multe situatii, popa face parte din recuzita: tine diferite slujbe, specifice locului (slujbele pot fi diferite de la parohie la parohie, nu neaparat de pa zona la zona). Imi aduc aminte, cu drag (ce vremuri!), cand in fapt de seara, cu asemenea felinare din dovleci, speriam caii, vacile si alte vite care se intorceau de la pasune (la noi iarna vine destul de tarziu, astfel ca vitele pot paste in unii ani pana prin decembrie). Faptul ca sarbatori de genul Halloween-ului sau Valentine's Day, sau altele prind foarte bine in zona balcanica (nu doar romaneasca!), nu cred ca e o dovada de incultura. Se sarbatoreste Halloween-ul, dar ce chiolhanuri tragem de zilele recoltei (diferite de la zona la zona). Vrajesti fata de Valentine's Day, da' de Dragobete trebuie neaparat s- bagi cu spinarea intr-un gard si sa-i tragi un pupat de-ala zdravan. Sau sa dea dracu sa n-ai martisor de Martisor. Sau vreo floare de 8 Martie. N-am vazut sa asimileze poporul asta vreo sarbatoare la care sa trebuiasca sa versi lacrimi. Da', de-o distractie orice motiv e bun. Ce daca-i venit de la americani! Ca daca ne chinuim, gasim noi ceva asemanari cu traditiile dacilor. Ca parintii nostri au facut copii destepti, nu-i asa?

Nu vreau sa intru in polemici vizavi de folcloristica, sociologie, religie sau mai stiu eu ce...
Pur si simplu, postarea lui Nea Lucian si pozele cu dovlecii mi-au trezit niste amintiri. Placute.
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde ves.lucian.zabrani » 16 Noi 2012, 22:27

asa este , Augustine !!! amintirile fac parte din viata noastra !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde geangu » 22 Noi 2012, 20:06

traiasca muraturile lui nea Costica !
geangu

Mesajde bostina constantin » 23 Noi 2012, 12:43

Salut Augustin!!
Mare dreptate ai, nu stiu daca la voi se bisnuieste ,,caloianu''. In caz de seceta prelungita [vara], se face un ,,maimutoi'' din pamant moale, se pune intr-un ,,sicriu'', se face un alai ca la inmormantare, se boceste [fetele], dupa care se arunca intr-o garla :)

Salut Geangu!! si multumesc de urare :)
Da' astea au avut oase ;) :lol:
Fişiere ataşate
DSC02563 (Small).JPG
DSC02564 (Small).JPG
bostina constantin

Mesajde Donbazil » 23 Noi 2012, 12:48

Sal'tare!
Paiii.....Ambalajele le-am vazut parca la Sighisoara, da' nustiu de ce erau goale?..... :?: :shock:
Poate Dragos sa stie cevaaa?.... :?: :lol:
Sal'tare!
Dombazil - Faget :lol:
Donbazil

Mesajde bostina constantin » 23 Noi 2012, 13:08

Pai le-o fii mirosit, si a constatat ca sunt ,, alterate'', si le-a varsat in Tarnava Mare :lol: :lol:
bostina constantin

Mesajde delorin I » 26 Noi 2012, 21:14

Buna seara! Tocmai am descoperit un site cu floarea pe care mi-ati trimis-o si mie! Mana Maicii Domnului! Stiti care e denumirea stiintifica? Lonicera japonica - Caprifoi japonez ! Am vazut si o editie cu flori albe si roz! Nu am mai vazut asa ceva! Si aveati dreptate- exista si o editie rosie a otetarului! Si culmea chiar si in Romania...inca nu am vazut-o!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?