Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

sunt familii de albine care zboara pe ger

Mesajde janese » 23 Noi 2012, 21:03

o stupina bine organizata si pregatita de iarna,,,DM film 61""
se vede o familie care iese si albina care ingheata pe zapada

mancare are!
liniste desavarsita este!
organizat cuibul este!
sa fie orfan?
sa fie puiet in cuib si albina sa plece dupa apa?
sa fie nitzica nosema si albina sa iasa sa-si elibereze intestinul?
sa fie un soarec inauntru?
de ce numai la familia aia iese albina la zbor?
janese

Re: sunt familii de albine care zboara pe ger

Mesajde peterneamt » 23 Noi 2012, 21:31

Albinele, daca isi simt moartea aproape, incearca sa nu moara in stup, pentru ca ar pune in pericol sanatatea familiei in care au trait si pentru care au trait si se tirasc pina afara unde amortesc imediat.
In situatia in care ies multe si lasa pete de diarie prin prejur este nosema sau diaree ( din diferite cauze ). ;)
peterneamt

Mesajde nicus » 23 Noi 2012, 21:48

E o locatie de nuclee si posibil sa mai fie puiet.
Probabil acelasi fenomen cu iernarea in adapost (incalzirea stupilor cu rezistente electrice..etc), izolatie prea mare si albina nu mai simte exteriorul.
De ce la ala si la restul nu? Mai sunt albine moarte in fata altor stupi.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde alt stupar » 23 Noi 2012, 21:52

zic si io...
daca cadem de acord ca exclus soarece, orfanizare, intestin supraincarcat, urme de puiet, s.a.
atunci - soare puternic (chiar daca la -grade ) plus infoliere in negru plus cate patru lipiti plus urdinis superior deci razele soarelui pot pica teoretic fix pe ghem... avem deci victime niste albine "inselate" ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde alt stupar » 23 Noi 2012, 21:57

peterneamt scrie:Albinele, daca isi simt moartea aproape, incearca sa nu moara in stup, pentru ca ar pune in pericol sanatatea familiei in care au trait si pentru care au trait si se tirasc pina afara unde amortesc imediat.
In situatia in care ies multe si lasa pete de diarie prin prejur este nosema sau diaree ( din diferite cauze ). ;)

nu cunosc suficient succesiunea anotimpurilor la canadieni...
dar, daca avem o trecere brusca de la sezon activ la zapada rezulta ca avem si multa albina care a "lucrat" in ultima parte a verii dar a reusit sa prinda si ghemul de iernare.
si acum... ca elefantul...cand e vremea "se retrage" in liniste.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde cristi arad » 23 Noi 2012, 22:02

dupa cum vad este soare afara; paletii sunt infoliati in negru o culoare care atrage soarele si albedoul (reflexia zapezii), aerisirea lor este pe sus si nu mai aproape de urdinis - eliminandu-se astfel posibilitatea curentilor de aer poate fi usor caldut afara si albinele respective - cu intestinul mai incarcat vor sa se curete ; se mai intampla uneori sa iasa afara din unii stupi albine in cazul unor hraniri cu turtita
cristi arad

Mesajde Jean Valjean » 23 Noi 2012, 22:22

Nea Janese, eu am ajuns la concluzia ca mata esti filosof.
De ce?
Pentru ca diferenta intre un filosof si om comun este ca filosoful nu inceteaza sa-si puna aceasta intrebare: de ce? De ce se intampla ceea ce se intampla?
Am vazut si eu filmul, dar crezi ca mi-am pus intrebarea de ce zboara albinele alea?! Ei aș! Da de unde! Și ca mine cred ca sunt multi.
La fel si in filmul cu apicultoarea aia din Austria! Ai fost singurul care si-a pus intrebarea ce sunt bilele alea pe care le bagă in nuclee.
Să ne trăiești.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde LUCIAN AVRAM » 24 Noi 2012, 00:04

cornelioandanciu scrie:Probabil ca le-a deranjat un animal salbatic , vulpe, lup, etc, au iesit sa se apere.

n-am vazut urme de salbataciuni , crede-ma , ma pricep 8-)
LUCIAN AVRAM

Mesajde janese » 24 Noi 2012, 01:07

@janvaljan
in legatura cu bilele...poate sa fie un material care pluteste in hranitor sa nu se inece albinele.....sau....(si de ce nu?)poate sa fie granule d-alea hrana de caini si pisici puternic vitaminizate...radeti au baaaaa.....am zis,, poate""!!!merita incercat la primavara pe nuclee...abia astept!!! :P
janese

Mesajde ioanpuiu » 24 Noi 2012, 01:18

janese scrie:se vede o familie care iese si albina care ingheata pe zapada
.....
.....
de ce numai la familia aia iese albina la zbor?

Familia care iese in momentul filmării este cea de la min. 10:15 , despre care D.M. spune: ia uitaţi, aicea zboară ... nu-mi place să la văd...
Dar,
semne ale zborului (albine in zăpadă) sunt la mai mulţi stupi iar cele mai multe la grupul de stupi unde incepe filmarea.

Priveşte filmul aici http://www.youtube.com/watch?v=NUpY-1erBm4 şi reglează calitatea la 1080p HD ecran complet şi urmăreşte cum se văd albinele moarte de lingă stupi începînd cu secunda 00.16
Zbor a fost la toţi, zăpada aia e proaspătă, poate chiar prima pe anul ăsta.

"niţică nosema" :lol:
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde lucky5strike » 24 Noi 2012, 01:28

Daca eu am figura asta in stupina, acolo e cel mai probabil un stup ramas intre timp fara matca. Astia se agita primii. Posibil chiar besmetic.

La DM, daca nu e asta, poate ies si la temperaturi mai mici, fiindca razele direct si indirect izbesc lada... mai din plin decat la noi.

El lucreaza si pe o paralela mai spre Nord, dupa zapada care e acolo, dar incidenta razelor e alta.

Alte conditi, alte provocari...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde pst_claudiu » 24 Noi 2012, 01:34

Cand a dat siropul in toamna a spus ca e sirop cu tratament pentru nosema.(fumagilin b cred).Sa nu fi fost eficient tratamentul? Merge si asta.
Eu cred ca are albina sovietica si asta cu 1/2 de vodca pe caldurile de la DM lucreaza la capu' gol si maneca scurta.
pst_claudiu

Mesajde Mircea_63 » 24 Noi 2012, 09:40

Sunt situatii in care in zilele insorite si totul acoperit de zapada, pur si simplu la soare este cald. Pe pirtia de schi, in zilele insorite iti este cald (la soare). In haine iti e cald, caci daca le dai jos nu mai e asa. E vorba de caldura radianta a soarelui, simti ca soarele arde.

Cred ca stupii aia s-au incalzit de la soare. Janese, spui ca albinele zboara pe ger? DM spunea ca sunt -3 grd C. In stupii aflati la soare si feriti de vant, s-a incalzit si albinele au iesit din ghem.
Probabil unele aveau o nevoie mai mare de curatire si au iesit.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde peterneamt » 24 Noi 2012, 09:54

Cu cit este mai buna izolatia, cu atit pastreaza mai bine frigul........ ;)
peterneamt

Mesajde alf2linux » 24 Noi 2012, 11:32

Am si eu un stup care acum la 7 -8 grade, albinele ies la zbor. Restul de 11 stupi pe care ii am sunt f linistiti. Doar asta iese la zbor si nu imi dau seama de ce ?!!
Miere au din ce stiu eu. Urme de diaree nu am vazut pe placa de zbor. In schimb gasesc albina moarta pe la urdinis.
Le-am studiat, nu sunt roase le-am apasat pe abdomen si nu par a fi umflate sau sa iasa ceva din albinuta. Au gratii de urdinis. Mi-as baga un pic nasul prin cutie dar fiind incepator imi este teama sa umblu pe vreamea asta.
Niste sfaturi, va rog daca se poate.
alf2linux

Mesajde alf2linux » 24 Noi 2012, 12:00

Am facut tratamentele cu Varachet 3 in August la interval de 7 zile
Benzi cu Mavrirol in septembrie si iar tratament in Octombrie. Asa ca exclud parazitii.
alf2linux

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE