Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde nellu.ar » 24 Noi 2012, 22:35

romikele scrie:Aveti putina rabdare pana luni, cand va avea loc sesiunea de dezbateri de la minister.
Au fost invitati reprezentanti ai celor mai reprezentative asociatii, asa ca veti avea amanunte la cald.

vezi dom-le,asa vad eu ca trebuiau sa inceapa niste discutii democratice,chiar pe baza vechii legi a apiculturii!!! domnii din minister au inceput exact invers,au scos un proiect (draft!) din mintile lor "stralucite",l-au "fluturat" pe la colturile unui targ dupa ce in prealabil au anuntat prin organizatori ca vin doar la DISCUTII !!! Au reusit sa scandalizeze aproape toata breasla noastra,cu exceptia catorva care vad in noua lege o modalitate legala de a manipula autoritatile impotriva concurentei. se vor face multe abuzuri datorita amenzilor... Pana acum apicultura a functionat pe baza bunului simt si sa dezvoltat sanatos,de acum domniile lor vor sa puna apicultura pe sine ,cine schimba macazul : plateste!!!
nellu.ar

Mesajde lucky5strike » 24 Noi 2012, 23:00

Nimeni n-a spus-o parca mai bine. :roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde neculai.luca » 25 Noi 2012, 02:08

neculai.luca scrie:Mai cred că ne-ar prinde bine să lecturăm astfel de legi din țări mai așezate ca noi.( Franța, Germania, Austria, poate chiar Ungaria).
Poate cineva să ne facă rost?
Mi-aduc aminte că în România apicolă a fost prezentată legea apiculturii din Italia, voi căuta-o prin colecție.

Se pare că puține țări din Europa au o lege a apiculturii.

Am găsit ceva despre Legea apiculturii din Italia ( Legea nr. 313 din 24 decembrie 2004) în revista România apicolă, nr.4 din 2005.

Iată cam ce prevede :
Fişiere ataşate
Legea apic. Italia-pag.1.jpg
Legea apic. Italia- pag.2.jpg
Legea apic. Italia- pag.3.jpg
bucură-te de ce ai, nu fi nefericit pentru ce nu ai !(dar nu fi leneş!)
neculai.luca

Mesajde neculai.luca » 25 Noi 2012, 02:10

Şi ultima pagină (4)
Fişiere ataşate
Legea apic. Italia- pag.4.jpg
bucură-te de ce ai, nu fi nefericit pentru ce nu ai !(dar nu fi leneş!)
neculai.luca

Mesajde nicus » 25 Noi 2012, 02:42

Mai adaugati:

Legislatie UK:
http://www.legislation.gov.uk/all?title=bees

Rusi:
http://www.mari-el.ru/bee/law.html

Francezi:
http://vevebm.free.fr/Les%20pros/reglem ... n%201.html

Stiti ce le lipseste astora si noi le avem foarte bine specificate? LISTA DE AMENZI

Cat despre baietii astia care au aruncat doar "o sa se discute la.." / "s-a discutat la.." / "s-a modificat dupa discutia de la.." / "asteptati intalnirea de la..."
dar care nu au putut sa spuna NIMIC CONCRET, nici macar daca ei cred ca definitia unui trantor este corecta, am MARI DUBII in legatura cu discutiile avute sau viitoare. As mai scrie ceva ..(dar am sters!!)
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde proapi » 25 Noi 2012, 09:57

E bine scris, clar si la obiect.
Vad in capitolul de sanctiuni o politica din lac in putz, ei sunt intr-adevar o autoritate si nu o administratie cum ar fi normal.
Nu se poate gandi ca acest sector e facut de majoritate si nu poate trai dintr-o minoritate protejata politic :idea: Vezi media de familii pe cap de apicultor.

Sa spunem ca politrucii in campanie electorala fac lucruri (proiecte de legi) trasnite. Au ocazia sa accepte afirmatia si sa lepede de pacat.Le acordam o circumstanta.

Da, fisele familiei trebuie sa dispara din carnetul (caietul) stupinei, nu ajuta la nimic, fiecare are propriul mod de inregistrare. Cat te tine memoria identifici stupii dupa cele mai neasteptate repere. Normal, cand se fac tratamentele, se fac la toti odata si se trece o singura data. Si e vorba doar de varooza.
proapi

Mesajde filip » 25 Noi 2012, 10:11

In legea Italiana prezentata de LUCA in prima postare se vede clar cum legiuitorul a alocat 3 puncte pentru a defini APICULTORUL .Tocmai pentru a nu lasa loc de interpretare.Noi in loc sa protejam apicultorul de RECHINI,facem legi care favorizeaza RECHINII.Daca iese o lege proasta atunci-.decat sa planga mama mai bine sa planga mama lui.Iar de apicultura se alege praful.Asa ramane libera calea importurilor si a comisioanelor.Sa ai milioane de familii pe teritoriul tarii care consuma din sac e o politica gresita.Iar cei care nu cumpara sirop cu 7lei si vand mierea cu 8 trebuie sa dispara.La art 6 din legea Italiana se specifica clar la cine anunti inceperea activitatii si numarul de stupi_\la doctorul veterinar din zona\
filip

Mesajde proapi » 25 Noi 2012, 10:49

Ase e in Italia si in Franta la fel. Din deplasarea Taiex (Franta) delegatia guvernamentala nu a invatat nimic.
Daca colegii care si-au batut capul, degeaba, sa scoata acest proiect ( de facut bani la stat) intrebau direct la sursa, adica la mine, alta era situatia. Ei stiu foarte bine ca eu nu am facut nicio perioada de practica in tara, toate sunt facute in apicultura franceza.
Ei au vrut functii la stat, printre ei si informatori, care au tras tot la stat, o mana spala pe alta. Nu ma mira nimic din ceea ce fac.
proapi

Mesajde filip » 25 Noi 2012, 11:02

Apicultura se va lovi in curand de un fenomen interesant.Aglomerarea de stupi intr-o zona.Cine face proiecte Ue e interesat de bani mai putin consecinte.Am discutat si eu de incarcatura de stupi pe zona,am primit un raspuns uluitor.Domnule sti cati KM patrati sunt in cei 3 KM in care o albina culege normal :( Daca la pun alta stupina la 500 m situatia se schimba.In hartii totul arata superb,in realitate nu-i asa.Acum poti sa-ti permiti sa cumperi sirop pe banii UE dar ce vei face dupa :roll:
filip

Mesajde kamy » 25 Noi 2012, 11:12

filipe de ce zici tu e traznita de mult apicultura,solutia e durigatu adica sa le pui pa roti sa te misti,dar s-ar putea pe langa cheltuielile care nu sant de loc neglijabile,odata cu noua lege si stiti cu totii ce se-ntampla cand dai organului o lege,s-ar putea sa fie afacere mai buna intretinerea din sac si statu pe vatra,dacat sa-ti vina ocolu,primaria,asociatia,iar primaria si iar ocolu si inca vre-a 3 ture ca-n lege scrie ca dreptul de pascut se va negocia intre parti,sa nu mai pomenim opririle in care militia iti cere actele adaogate de lege ca ajungem la glumeti!
kamy

Mesajde filip » 25 Noi 2012, 11:20

@kamy.,Sa presupunem ca ai 200 de stupi in pavilioane.Cum ii asezi sa respecti incarcatura de fam de albine pe sortimentul de floare :roll: Daca ii desparti trebuie paza la fiecare pavilion.Daca peste aceste costuri vine si nenea ori tanti cu chitantierul,ce faci :roll:La floarea soarelui 1+2 fam pe hectar.Tanti cu chitantierul merge la inginerul agricol si afla cate hectare de floare sunt,cum justifici tu cele 30 fam aflate pe pavilion in plus fata de ce spune legea :?:
filip

Mesajde eusebiu » 25 Noi 2012, 11:35

Amenda face 200? ia un roi pe 5 rame.[fara masca si manusi]
Romania te iubesc... vand tot si emigrez.
eusebiu

Mesajde filip » 25 Noi 2012, 12:00

eusebiu scrie:Amenda face 200? ia un roi pe 5 rame.[fara masca si manusi]

Am observat cat e de perversa legea.Incarcatura de fam pe hectar e doar o recomandare,fara nici o sanctiune. :D
filip

Mesajde proapi » 25 Noi 2012, 12:30

Probabil cei care au pregatit acest proiect sunt in necunostinta de cauza.
Printr-o minima logica de scoala elementara, ii rog sa-si puna urmatoarea intrebare:

Credeti ca Europa apicola este mai avansata decat noi prin sanctiuni in lege, prin marcarea stupilor, prin carnete de stupina, prin agentii guvernamentale cu activitati in filogenia rasei? Ca sa nu aduc in discutie tarile intr-adevar dezvoltate apicol de pe alte continente!

Strict legea trebuie sa protejeze albina si pe apicultor, sa fie clara, fara interpretari in spete juridice.
Eu nu accept in profesia mea pe cineva care gandeste impotriva mea.
proapi

Mesajde balasbebe » 25 Noi 2012, 12:46

Eu la pastoral deocamdata nu vreau sa ma gandesc. O sa vina si alte legi, si o sa spunem ca asta era mai buna. Noua nu ne place sa dam. Eram cu stupii pe vremea cand faceam pastoral la floarea soarelui. De rusine trebuia sa dau ceva miere. Am dus-o de acasa deoarece eu am facut doar polen. Miere nu am scos, dar m-am descurcat.

Da in curand fara pastoral nu se mai poate face nimic. La mine este deja al doilea an cand termin pe minus si cu datorii de la al la an tot mai mari. Am 141, dar nu ajunge. Aia s-au dus, si cu ce vin sunt dator. Pana la primavara fac alte datorii.
Inca un an prost pentru mine si va trebui sa raman cu cateva familii, sa zic ca sunt stupar. Cu doi ani de seceta, inainte a fost un an ploios, deci cu 3 ani rai ce poti sa zici? Am vandut mai mult de trei sferturi din ce am avut sa pot trai. Anul asta am bagat peste 2 tone de zahar si alti indulcitori si am scos o galeata de miere de la ceva stupi care au avut ceva prin magazii. Cu banii pe polen am cumparat carburant, am platit politele de asigurare.
Eu am iesit foarte prost. Cei cu pastoralul s-au mai descurcat cat de cat. La cheltuieli au ajuns si cu cat au ramas numai ei stiu.
Eram mult mai fericiti inainte cand nu primeam nimic. Asta este parerea mea. Da daca s-au plimbat stupii cu hartii s-au vandut albinele intre stupari doar cu hartii este alta poveste, pe care nu o stiu decat ceea ce am auzit. Nu sunt invidios pe cei care s-au descurcat. Puteam sa o fac si eu, dar am considerat ca niste bani care vin doar din specula tot asa se si duc. Mai bine mai sarac, desi nu ma consolez cu aceasta idee, decat sa iau din stangul si sa pun in dreptul.
balasbebe

Mesajde filip » 25 Noi 2012, 12:58

@balasbebe,Daca un apicultor cinstit abia reuseste sa supravietuiasca avand ani de experienta.Cum e cel care nu are experienta :?: Promovam apicultura la samanta de portofel :!: Mierea noastra romaneasca pura din floare va fi un produs de lux.Avand o pensie pentru cheltuielile fam,eu ma incapatanez sa o produc.Albina e locul unde incarc bateriile si ma relaxez prin munca.Scapa cine poate :!:
filip

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA