Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde filip » 25 Noi 2012, 13:23

La VIATA SATULUI se discuta de renuntarea la CERTIFICATUL DE producator si atribuirea unui CARD prin asociatie.Card in baza caruia sa ai acces in piete ca producator.in card se trec cantitatile de produs,etc.E ca si apicultorul se doreste afiliat unei asociatii.Ori legea propusa merge in acest sens.Accesul in piete a unui producator neafiliat va fi stopat,dar cumparatorii ce il vor cauta vor fi sanctionati :?:
filip

Mesajde kamy » 25 Noi 2012, 13:45

filip,de cand am bagat prima oara capu intre albine si mi s-o facut cat o banita si pana astazi, apicultura o avut multe suisuri si coborasuri,cand se gata proiectele europene se revine la normal,ca un arc intins fortat la care-i dai drumu.intotdeauna a existat si va exista birocratie in care se percep anumite taxe,da mai nou parca se cam ingusteaza strunga,incet incet se va transforma intr-o vaca buna de muls pentru puterile care se perinda!
kamy

Mesajde letsoc » 25 Noi 2012, 18:10

proapi scrie:Probabil cei care au pregatit acest proiect sunt in necunostinta de cauza.
Printr-o minima logica de scoala elementara, ii rog sa-si puna urmatoarea intrebare:

Credeti ca Europa apicola este mai avansata decat noi prin sanctiuni in lege, prin marcarea stupilor, prin carnete de stupina, prin agentii guvernamentale cu activitati in filogenia rasei? Ca sa nu aduc in discutie tarile intr-adevar dezvoltate apicol de pe alte continente!

Strict legea trebuie sa protejeze albina si pe apicultor, sa fie clara, fara interpretari in spete juridice.
Eu nu accept in profesia mea pe cineva care gandeste impotriva mea.

Daca sunt apicultori cei care au pregatit proiectul ,a cui interes promoveaza !
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Mesajde proapi » 25 Noi 2012, 19:40

Aici e problema, a cui interes promoveaza?
proapi

Mesajde bio » 25 Noi 2012, 19:47

noua LEGE a APICULTURI... Hmm.. cum cred eu ca a aparut.

.. citiva deputati, paraleli cu apicultura, care neavind activitate prin Pralament sau gindit ca-si vor umple timpul petrecut pe banii nostrii, acolo la Bucuresti, si "facind" si ei o "lege" sa motiveze banii care ii maninca acolo in Parlament..

Au luat legea veche...au mai dat cu "DELETE"...au mai dat cu "COPY PASTE" de prin alte carti de apicultura .... Legea, apoi a fost votata de parlamentari care habar nu au de apicultura, intre 2 reprize de somn si gata au facut si respectivii ceva "folositor" sa motiveze intr-un fel banii care ii maninca degeaba pe la capitala....

..pare o lege, cu ajutorul careia vor mai avea cite un os de ros, cei numiti politic in multe functii carora li se da chitantierul in mina si drept sa dea contraventii la apicultorii .
bio

Mesajde valter » 25 Noi 2012, 19:48

proapi scrie:Aici e problema, a cui interes promoveaza?

Na!!!si tu...
E de interes european.Cu tenta locala...doar de unii stiuta.
valter

Mesajde letsoc » 25 Noi 2012, 19:54

Vai de noi , vai de albina si vai de cei de dupa noi...
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Mesajde lucky5strike » 25 Noi 2012, 19:57

Sa pastram discutia pe lege.

In textul initial al proiectului am vazut castigatori in institutii bugetare gen dsv, primaria. Si in asociatiile apicole care, se pare, ajung sa intermedieze cam tot.

Aceste castiguri se rasfrang asupra apicultorilor, prin amenzi sau sicane de tot felul, tipic bugetaresti.

In varianta asta mai noua, nu s-a schimbat mare lucru.

Lasati legea asa cum e.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde alt stupar » 25 Noi 2012, 20:26

letsoc scrie:Vai de noi , vai de albina si vai de cei de dupa noi...

chiar asa de negru-i dracu ???
Hm... eu (inca) nu cred !
Ia uite ce zice tipu` asta... si ( din pacate in multe cazuri :oops: ) are dreptate...
so-ri-pan scrie:In ce priveste absenta mea de pe FORUMURI va marturisesc ca sunt dezamagit de postarile "la misto" ale unora. Am incercat sa fiu deschis pe forumuri insa implicarea apicultorilor este redusa cand e vorba de aspecte serioase ale vietii apicole. Cum ridica cineva o problema cat se poate de serioasa, in loc sa se faca comentarii si propuneri pertinente, se gaseste cineva sa trateze superficial subiectul(la misto), sau sa-l bagatelizeze. Asta este motivul pentru care conducatorii asociatiilor nu mai posteaza, iar informatiile catre apicultori vin "la mana doua".

Aceste postari, sa stiti cu siguranta, sunt citite si de oficialii ministerelor. Nimanui nu-i convine, conducatori de asociatii, sindicate, care se prezinta la discutii si negocieri pe diverse teme pe baza de reprezentativitate, sa fie luati in ras pentru o postare incorecta pe internet .
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde peterneamt » 25 Noi 2012, 20:47

Mindria = pacat . Ei, parvenitii, nu se pot cobori la nivelul palmasilor ca se murdaresc..........., sper sa nu fie asa . ;)
peterneamt

Mesajde letsoc » 25 Noi 2012, 21:01

Cer zcuze daca am deranjat.

Nu ai deranjat, cat ai deraiat! E topic despre lege! Colegial, L5S.
letsoc

Mesajde alt stupar » 25 Noi 2012, 21:07

care deranj mai flacau ?
Ideea e ca stam si ne vaiatam ca si Copos ca lumea asta se scufunda da` cu ceva... o idee, un adagiu la lege... nema !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Re: Legea apiculturii - proiect

Mesajde so-ri-pan » 25 Noi 2012, 21:18

lucky5strike scrie:Eu refuz sa functionez pe o asemenea lege, care vine in fata cu o colosala lista de sanctiuni.

Bobi NENE! Daca erai membru SAN te luam cu mine la discutii la minister, chiar daca unor persoane de acolo le plac unii sefi de asociatii care "negociaza" zicand: "Da Doamna, Sigur Doamna, cum ziceti Doamna asa e bine"!!!!
Odata totusi, asa nemembru, tot te iau cu mine. Cred ca o sa-o punem de-o greva cat de curand. Sa asteptam sa treaca alegerile si sa vedem daca ramane acelasi ministru. Daca ramane sper sa se tina de cuvant. A promis ca vrea sa inteleaga apicultura. Sper ca, daca o intelege de la noi, o poate intelege corect. De aicea si graba acestei legi. lumea e preocupata de alegeri si aspectul "trece neobservat". Dar sper sa mai fie si "caini de paza"!!!
so-ri-pan

Mesajde proapi » 25 Noi 2012, 21:20

Ce spune Sorin e adevarat, se gasesc destui sa raspunda in zeflemea la subiecte serioase.
Vedeti cine posteaza pe subiecte de can-can si lasatii numai pe sectiunea care le place...altii nu au nimic de spus si se baga in seama sau si mai si nu le convine persoana si o dau pe "spirituali" sau oameni de "bine".

Si eu zic, ce am mai zis, sa se lase acest proiect dupa alegeri si sarbatori (sa se fixeze o data limita), sa venim cu variantele noastre de lege si sa le acordam intre noi, asociatiile.
Altfel e pierdere de timp...
proapi

Mesajde bio » 25 Noi 2012, 21:47

e cam complicat naibii..

..fiecare vede apicultura in felul lui..

Inteleg,... o lege nu o putea impaca pe toata lumea dar vorba unui alt coleg care a postat mai sus. Este o lege care mai mult tavaleste la apicultori decit ii ajuta. Prea multi SEFI cu drept de control apar peste noapte, calare pe apicultori..:))
bio

Mesajde teinegru64 » 25 Noi 2012, 21:59

Or fi aia care au impachetat stupii lui Adrian Nastase ? Vom vedea...pardon ... numara albinele domniei sale la primavara.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA