de jenica67 » 15 Aug 2011, 23:08
Eu ii tin in congelator cate 4, ca sunt numai eu cu sotia, copii sunt la Timisoara, si prefer sa scot mai putini sa ii manac "prospeti" decat sa ii tin in frigider, pana se manaca, ca eu manaca mai multe la o masa, nu numai un singur fel. Dar sotia anul asta a zis, sa ii pun la untura, ca raman mai moi si asa ii prefera ea, ca sta mai rau cu dintii, eu cu portelanul ma descurc si daca sunt mai tari. Si pateul si cartabosul, tot la congelator stau, dupa ce au fost afumati. Apropo, iti vand un pont la carnati, pe care l-am luat si eu de la niste macelari din Germania. Eu tai carnea fasi inguste, si pun condimentele mai putin usturoiul si le amestec bine si le las cca jumate de ora, api trec la macinat carnea, in felul asta condimentele patrund mai bine in carne. Apropo de care vor sa stie retea de carnati, eu pun cam 10% vita, 25-30% slanina si restul carne de porc, fara nici un tendor, pielite si alte chestii tari. Mai pun intre 13-17 g sare/Kg, 10-12 piperg/kg, boia la ochi pana imi place culoarea si usturoi eu pun mai putin, cam 15-20g/kg, dar mai mult dupa gust. Daca vreau sa ii fac mai condimentati, mai pun boia iute si mai mult piper. Piperul il prefer boabe si sa il macin, chiar inainte de al folosi.