Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: posibili factori de pierdere a familiilor de albine

Mesajde peterneamt » 25 Noi 2012, 23:16

Daca ai avut puiet pina tirziu in toamna, albina ce a participat la cresterea puietului nu a pastrat corpul gras (proteina ) si va muri pina pe 15 decembrie de multe ori chiar la urdinis. Desi scade populatia, ce ramine traieste mai mult decit albina ce a ecluzionat in August dar nu a crescut puiet. ;)
peterneamt

Mesajde stupar » 25 Noi 2012, 23:41

Din auza secetei matca a incetinit oatul,in luna august si tot mai putin a oat,ca la sfarsitul luni august si inceputul lunii septembrie unele aveau 1-2 rame de puiet,sau unele nu aveau deloc.Daca albina de iernat traieste 6 luni,atunc in ianuarie cele de august mor.Cele care in septembrie n-au avut puiet nu stiu daca va iesii din iarna.Vom avea surprize estimez 30%pierderi,din cauza inbatranirii albinelor.Daca vom avea o iarna blanda,ca in ianuarie poate sa creasca prima generatie avem sansa sa iesim din iarna fara pierderi semnificative. :roll:
stupar

Mesajde peterneamt » 25 Noi 2012, 23:58

Familiile puternice cu rezerve suficiente incep cresterea puietului in Ianuarie, iar roii cu matca tinara si populatie mai putina cresc puiet pina tirziu in toamna si incep in primavara cind au aport de polen din natura uneori chiar in Martie. ;)
peterneamt

Mesajde adita » 26 Noi 2012, 20:19

Daca albinele vad ca in loc sa le aparam nedam in stamba ,ele au decis sa se apere singure.
Cum albinele resping pesticidele
Albinele pot detecta pestcidele in polenul adus in stup si incearca sa-l izoleze de restul coloniei spun cercetatorii americani.
Albinele "ingroapa" polenul contaminat in celule pe care le sigileaza astfel incit sa nu poata fi folosite a declarat Dr. Jeffrey Pettis, şeful Laboratorului de Cercetare a albinei al Departamentului Agriculturii al SUA.
Citeste ma multe aici.
http://www.independent.co.uk/environment/nature/study-reveals-how-bees-reject-toxic-pesticides-2262451.html
(Bees can detect pesticide residues in the pollen they bring back to the hive and try to isolate it from the rest of the colony, the American government's leading bee scientist revealed in London yesterday.

They "entomb" the contaminated pollen in cells which are sealed over, so they cannot be used for food, said Dr Jeffrey Pettis, head of the Bee Research Laboratory of the US Department of Agriculture.______ Albinele pot detecta reziduurie de pesticide în polen pe care le aduc le aduc înapoi la stup și să încerce să-l izoleze de restul coloniei................

Ele au "îngropat" polenul contaminat în celulele care sunt sigilate, astfel încât acestea nu pot fi folosite , a declarat Dr. Jeffrey Pettis, seful Laboratorului de Cercetare Bee al Departamentului Agriculturii din SUA.)
Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, pe când prostia, nu.
adita

Mesajde gheorghe plus » 27 Noi 2012, 17:12

Printre posibili factori de pierdere a familiilor de albine cred dupa parerea mea joaca un rol important plantle modificate genetic.In UE incep sa fie interzise.Cunoasteti ?Polonia impune interzicerea porumbului modificat genetic produs de Monsanto......
gheorghe plus

Mesajde nae » 27 Noi 2012, 20:05

gheorghe plus scrie:Printre posibili factori de pierdere a familiilor de albine cred dupa parerea mea joaca un rol important plantle modificate genetic.In UE incep sa fie interzise.Cunoasteti ?Polonia impune interzicerea porumbului modificat genetic produs de Monsanto......

Sa traiesti d-le Gheorghe ,cand postez nu o fac pt cine intreaba ci la modul general__ sunt multe intrebari dar nu toti sunt logati sau...altele .
Avem toti ,clar , intelesul ''modificat genetic ''explicat ?
Cand cerem matci neroitoere /capacit uscat/blande /sa ponteze 5000 de oua pe zi ...+alte bazaconii ce facem ?____ = MODIFICARE GENETICA :D
Un alb + negru = mulatru = metis = modificat genetic - natura face acest lucru de ... mult timp ; problema e nu produsul in sine cat : ''are timp'' sa se adapteze , sa nu vireze aiurea (vezi matcile Bukfast- daca n-am scris corect ... conteaza ideea ),adica rezulta un produs cu caractere FIXE sau F1/F2 sunt varza = instabile , consum miere si-mi creste un corn in frunte .
Daca te concentrezi asupra copacului (plante modificate ) nu vezi padurea (porci modificati pt transplant /clonarea ce scop are - altruist .... )
nae

Mesajde nae » 27 Noi 2012, 20:08

Si Basescu interzice florile din Olanda , sunt contaminate cu ... ceva .
nae

Mesajde gheorghe plus » 28 Noi 2012, 11:19

Fara OMG in Europa
In Europa Tarile Europene simt nevoia sa stie care sint tarile care nu cultiva Organismele Modificate Genetic (OMG).
Se pot vedea acestea daca urmariti site-ul
http://www.gmo-free-regions.org/de/gmo-free-regions/european-union.html
gheorghe plus

Mesajde gheorghe plus » 28 Noi 2012, 21:44

Firmele producatoare de pesticide au si programe ptr salvare albinei.Asa Monsanto cu vaccinul albinei ,asa Bayer .
Programul Bayer pentru Albine
Bayer iniţiază un program global ", Program de ingrijire a Albinei", pentru a promova în continuare sănătatea albinelor.
Ca parte a programului, două "Bayer Centrele de Albine", urmează să fie stabilite.
În Europa, un centru este programat sa se deschida in Monheim, Germania, în
Mijlocul verii. Un al doilea centru, care se va concentra pe America de Nord, este planificată
Pentru mai târziu, în anul în Carolina de Nord.
"Ca o companie cu îndelungată experienţă în domeniul sănătăţii animalelor, cât şi de De protecţie culturilor Bayer se angajează in gestionarea durabilă mediului.
"Practicilor agricole, inclusiv protecţia de insecte benefice, cum ar fi
albinele", a declarat Dr. Wolfgang Professsor Plischke, membru al Bayer AG
in Consiliul de administraţie responsabil de inovaţie, tehnologie şi mediu.
"Am furnizat produse special concepute pentru a asigura sănătatea albinelor
Pentru mai mult de 25 de ani, şi prin promovarea agriculturii durabile,
vom sprijini agricultorii din întreaga lume de a produce calitate sigură şi
Produse alimentare la preţuri accesibile pentru o creşterea populaţiei lumii. "
Puteti afla mai multe aici:
http://farmfutures.com/story.aspx/bayer ... -/13/57483
gheorghe plus

Mesajde gica.mosu » 29 Noi 2012, 23:09

peterneamt scrie:Familiile puternice cu rezerve suficiente incep cresterea puietului in Ianuarie, iar roii cu matca tinara si populatie mai putina cresc puiet pina tirziu in toamna si incep in primavara cind au aport de polen din natura uneori chiar in Martie. ;)

Peter,ai dreptate asa tr sa fie intr- un an normal nu unul ca ac an ff dificil...Iata de ce:
-Dupa un pic de ploaie in septembrie,pe 2 -nov am gasit stupi cu1-2 r cu puiet toate virstele si aduceau polen :?:
-Pe 12 nov albinele aduc polen iar la un roi pe 6r am gasit doar oua in picioare(pe o rama)!!!!!
-Pe 29 nov am gasit la un roi pe4 rame puiet,larve, oua(1 roi 4r+1fam pe 6r in stup de 12r cu diafragma cu sita intre ei)!!!
E bine...E rau...D-Zeu stie ce va mai fi si cu albinutele astea,poate avem noroc de o iarna blind dar daca ne luam
dupa ce spun batrinii:cind in aug - sept alb propoliseaza mult,urmeaza iarna lunga si f grea!!!!Anul trecut s-a adeverit :roll:
Dar sa mai auzim si de bine-Gica.mosu!!!
P.S-Nu am stim stupii de pe 20 09 cu nimic.
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde doruuu » 16 Dec 2012, 20:44

sorinmob scrie:la acest topic ma gandeam si eu .nu stiu daca il numeam la fel dar pe acii .am bagat stupii in iarna ,adica Octombrie pe 6-7 rame full de albina.ieri si azi ma-m uitat si am vazut ca au ghemul pe maxim 4 intervale.unde sam pierdut albina.acelasi lucru l-am observat si la 2 prieteni .tot zilele aste.am multe semne de intrebare.noi toti stam pe langa USG-Oltchim sa fie asta cauza.cu toate ca nu se mai produce nimic toxic.aproape nimic.nu am avut puiet destul in august.nu stiu...ideea ca nu stau prea bine .La intalnirea de la Horezu eram incantat de ce aveam .acum nu mai sunt.........se mai confrunta cineva cu asa ceva......

In octombrie aveai 6-7 rame cu albina. E normal pentru ca erau temperaturi pozitive chiar mari pentru acea perioada. Acum cand temperaturile au scazut sub 0 , s-au strans in ghem mai tare si normal ca ocupa mai putine intervale. Plus ca intre timp au mai murit dintre cele batrane sau cele care nu si-au format corpul gras. Deci cred ca nu Combinatul e vina ( poate doar o mica parte )
doruuu

Anterior

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE